Strašný strach ze SIDS
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak si pořiď buď monitor, který má dvě desky, nebo monitor na plenku, jestli si ho ještě nedokáže sundat. Já bych monitor po jednom roce nezatracovala, jednak kvůli klidu (někoho monitor uklidňuje, někoho naopak stresuje, protože ho pořád kontroluje - asi budeš ten první případ), jednak mi to připadá dobré třeba v případě nějaké nemoci, kde teoreticky hrozí problémy s dýcháním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza Riziko je už prakticky nulové, takže klid ![]()
My ho na první měly půl roku, u druhé vůbec, začátky byla se mnou v posteli a pak už jsem si na něj nezvykla, tak jsem ho vrátila kamarádce, aby posloužil někomu jinému. Teď si to asi zase na půl roku půjčím, nevím…
Ale do teď, když spí podezřele klidně, tak kouknu v noci na 3,5 letou i na skoro 2 letou, jestli dýchají. Ne teda s panickou hrůzou, ale prostě je takový můj mateřský instinkt.
Pokud je normální donošené dítě, tak klid. Natož skoro v roce… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza No tak ono už od roka SIDS teoreticky vůbec nehrozí. Takže klid. Já monitor u předchozích dětí také v roce z postýlky vyndavala.
- Citovat
- Upravit
Já jsem blázen
a pro MŮJ klid - i když vím, že se v tomto věku SIDS nevyskytuje
, máme monitor doteď (18m) a vzdávat se ho fakt nehodlám
. Má v postýlce dvě desky. Zkoušela jsem bez, ale to bych nespala vůbec…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza po roce uz monitor (udajne) nema smysl, protoze dite uz ma ty dlouhe pauzy v dechu normalne - tedy plane poplachy z hledicka monitoru nejsou plane a dve desky te nezachrani. Nekdo tady resil monitorovani sedmilety holky, vymysleli jsme oxymetr. Ale to by bylo fakt prehnane. SIDS proste nebude. Je to velmi vzacne i u malejch mimin, tvoje uz je velka holka.
(kdysi dr.dr Honzik „uklidnil“ uklidnil nejakou maminku tim, ze SIDS - tedy umrtzi z nezname priciny - je jen do roka, po roce se „na pricinu smrti ve spanku obvykle prijde“ - potesi, ze jo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
@Pincenza po roce uz monitor (udajne) nema smysl, protoze dite uz ma ty dlouhe pauzy v dechu normalne - tedy plane poplachy z hledicka monitoru nejsou plane a dve desky te nezachrani. Nekdo tady resil monitorovani sedmilety holky, vymysleli jsme oxymetr. Ale to by bylo fakt prehnane. SIDS proste nebude. Je to velmi vzacne i u malejch mimin, tvoje uz je velka holka.(kdysi dr.dr Honzik „uklidnil“ uklidnil nejakou maminku tim, ze SIDS - tedy umrtzi z nezname priciny - je jen do roka, po roce se „na pricinu smrti ve spanku obvykle prijde“ - potesi, ze jo
Hm, fakt díky tvl.
Já v podstatě nemam strach ze SIDS, ale z toho, že se prostě neprobudí no.
Mě zase uklidnila hláška od jiného dr., který řekl, že dítě se narodilo, aby žilo! Tuhlety stavy mam fakt poslední dva měsíce, vůbec nevim, co s tim. Monitor mi přijde prostě dost, to jí budu monitorovat do kdy jako?
Musím se s tím nějak srovnat, že se prostě nic nestane, ale jak? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza a jak často se takhle budíš? Co se dát dohromady psychicky… jestli máš fakt panickou hrůzu a budíš se s děsem, že nedýchá, tak se mi to úplně OK nezdá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pincenza Já mám teda skoro dvouletou přiraženou k posteli v malé postýlce a z druhé strany má 3,5 letou manžel ve větší posteli. Je to jakoby jsem spali všichni spolu. Ale kdyby nedýchaly, to mě nevzbudí. Mladší jsem jako miminko měla v posteli - potřebovala to a byla jsem tak vyřízená (byla náročný miminko), že kdybych zabrala a nastal SIDS, tak stejně nic. Říká se, že i když monitor máš a SIDS opravdu nastane, tak stejně moc nezmůžeš. Ty děti, co oživily, díky monitoru, možná ani SIDS neměly. Mohlo si ublinknout nebo něco podbného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou za noc se vzbudim, pravidelně kolem třetí.
Nemám strach ze SIDS. Mám strach, že je prostě nemožný do dítě uhlídat.
Psychicky jsem v poho řekla bych, měla jsem strach vždycky, když jsem přijela z porodnice, nespala jsem tři dny a seděla upostýlky, a to jsem monitor měla, protože co kdyby přestal fungovat že jo.
Nevim no, co s tim mam dělat. Nechci s ní spát v posteli, to bych se nevyspala vůbec, furt bych kontrolovala, zda je u mě. Víc už tu postel ke zdi nepřirazim prostě, z jedný strany bude pořád volnej prostor. Přeleze mi jako nic, usnu tvrdě a je dole. To už taky nechci zažít nikdy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
@Pincenza Já mám teda skoro dvouletou přiraženou k posteli v malé postýlce a z druhé strany má 3,5 letou manžel ve větší posteli. Je to jakoby jsem spali všichni spolu. Ale kdyby nedýchaly, to mě nevzbudí. Mladší jsem jako miminko měla v posteli - potřebovala to a byla jsem tak vyřízená (byla náročný miminko), že kdybych zabrala a nastal SIDS, tak stejně nic. Říká se, že i když monitor máš a SIDS opravdu nastane, tak stejně moc nezmůžeš. Ty děti, co oživily, díky monitoru, možná ani SIDS neměly. Mohlo si ublinknout nebo něco podbného.
hele to jsou spekulace a púripadne i slovickareni (nekdo tvrdi, ze kdyz dite ozije, tak nemuze mit SIDS, protoze na SIDS je smrt).
V kazdem pripade existuji pripady, kdy se diteti diky monitoru zachrani zivot - V tom pripade je podle me celkem jedno, jaka je diagnoza. Staci ze dity, ktere by diky monitoru zemrelo, zije dal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Tak to každopádně, nezavrhuji monitory jako takové. Jen se mi zdá po roce (půl roce) zbytečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit