Jaká střední škola by pro mě byla vhodná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
10.3.21 22:28
@Anonymní píše:
Děkuji moc za rady! :lol: Nejspíše si vyberu něco jako hotelovka nebo tak, ale možná se to ještě změní. Nevím jestli víš, ale myslíš si, že je dobré studovat po hotelovce nějakou vysokou školu zaměřenou na hotelnictví? :)

To nevím ale rozhodně se to v životě neztratí :wink:ale je dobrý že o škole přemýšlíš už teď, každopádně držím palce do studijních let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
10.3.21 22:31
@Anonymní píše:
Matika mi celkem jde - na pololetní vysvědčení jsem měl 1, minulý rok na konci 2. Gympl nevím, protože nemá žádné zaměření a to nechci.

můžeš jít na zaměřený gympl - s rozšířenou výukou matiky, fyziky, jazyků… ale jasně chápu. Čtu, že přemýšlíš o hotelovce, to je fajn taková „obecná“ škola něco jako obchodka. Ale po pravdě, pro kluka bych asi spíš viděla tu hotelovku než obchodku. No a nejlépe nějakou průmyslovku.
Pokud bys šel po hotelovce na VŠ, tak máš skoro jedno na jakou půjdeš (dostaneš se). V současné době snad ani VŠ hotelovka není žádná veřejná, ale jsou jen soukromé. Na jedné jsem měla kamarádku a přišlo mi to dost podobné ekonomce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
11.3.21 05:16

Jak ti tady radi dopravní průmyslovku, tak tam svoje předměty zrovna nevyužiješ. Teda nevím, jestli to tak je na všech, minimálně na ty u nás to tak je. Jazyky bída, zeměpis žádný. Jede se tam matika, fyzika a technické předměty. Což jestli tě takove veci extra neberou, tak to není nejlepší volba.

Možná bych fakt zkusila ten gympl se zamerenim na jazyky (nebo na něco jineho, preci jen jako výchozí pozice na VŠ je gympl asi nejlepší). Nebo tu hotelovku, obchodku, cestovní ruch..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
11.3.21 05:31

Hele a já si teda myslím, že hotelovka je teď naprostá blbost a ještě nějakou dobu bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
11.3.21 09:01
@MaxBlack píše:
Hele a já si teda myslím, že hotelovka je teď naprostá blbost a ještě nějakou dobu bude.

Tak než dostuduje (i případnou VŠ), tak bude situace zase úplně jiná. A hotelovka je hodně podobná ekonomce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
11.3.21 11:31
@Blankaspl píše:
Tak než dostuduje (i případnou VŠ), tak bude situace zase úplně jiná. A hotelovka je hodně podobná ekonomce…

No, myslím, že bude trvat, než to bude mít nějakou perspektivu. A hotelovku, pokud je zaměřena na cestovní ruch bych s ekonomkou nesrovnavala. Ted to v oborech jako hotelnictví, pohostinství, delegáti nebude nic moc a těch lidí s tímto vzděláním je prostě moc. Největší boom byl před 20lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 11:41

I s hotelovkou můžeš jít na VŠ pokud během studia zjistíš, že by tě třeba bavily jiné věci. Třeba si zamiluješ účetnictví, ekonomku nebo budeš chtít prohlubovat znalosti z jazyků nebo geografie. Vždyť lidé chodí znovu studovat i v pozdějším věku, než zjistí, co je opravdu baví :) Asi bych tu hotelovku nezatracovala, případně nějakou ekonomku. Nikde není psáno, že s hotelovkou nemůžeš studovat dál anebo musíš pracovat jen v cestovce ;)

• Citovat
  • Upravit
emouen
11.3.21 15:24

Z hotelovky není žádné dobré uplatnění, budeš mít pak vyhlídku dělat číšníka, kuchaře nebo někde na recepci. Lepší volba je ta dopravní škola, myslím že by ti mohl vyhovovat obor Provoz a ekonomika dopravy, manuální zručnost tam zase není tolik potřebná, jsou tam cizí jazyky i ekonomické předměty, k cestování se pak taky můžeš dostat, je tam dost možností, co jde pak dělat od pracovníka železniční dopravy, strojvedoucího, dispečera, manažera, poradce logistiky, u dopravní policie, celní správy, dopravních úřadů,…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 16:28
@emouen píše:
Z hotelovky není žádné dobré uplatnění, budeš mít pak vyhlídku dělat číšníka, kuchaře nebo někde na recepci. Lepší volba je ta dopravní škola, myslím že by ti mohl vyhovovat obor Provoz a ekonomika dopravy, manuální zručnost tam zase není tolik potřebná, jsou tam cizí jazyky i ekonomické předměty, k cestování se pak taky můžeš dostat, je tam dost možností, co jde pak dělat od pracovníka železniční dopravy, strojvedoucího, dispečera, manažera, poradce logistiky, u dopravní policie, celní správy, dopravních úřadů,…

Ale pořád to bude maturita a nikde není vytesáno do kamene, že musí dělat v hotelu. prakticky se musíš uplatit kdekoliv i v administrativě, pokud budeš mít maturitu. Zaměstnavatele nemusí zajímat, z jaké školy a v případě té hotelovky to platí dvojnásob.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:32
@Autař píše:
To nevím ale rozhodně se to v životě neztratí :wink:ale je dobrý že o škole přemýšlíš už teď, každopádně držím palce do studijních let.

Díky! :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:35
@janickaIII píše:
můžeš jít na zaměřený gympl - s rozšířenou výukou matiky, fyziky, jazyků… ale jasně chápu. Čtu, že přemýšlíš o hotelovce, to je fajn taková „obecná“ škola něco jako obchodka. Ale po pravdě, pro kluka bych asi spíš viděla tu hotelovku než obchodku. No a nejlépe nějakou průmyslovku.
Pokud bys šel po hotelovce na VŠ, tak máš skoro jedno na jakou půjdeš (dostaneš se). V současné době snad ani VŠ hotelovka není žádná veřejná, ale jsou jen soukromé. Na jedné jsem měla kamarádku a přišlo mi to dost podobné ekonomce.

Průmyslovka není nic pro mě. Slyšel jsem co tam mají za předměty a co tam dělají. Zní to zajímavě, ale dělat bych to asi nechtěl. Asi nakonec fakt půjdu na nějakou hotelovku. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:40
@nactileta píše:
Jak ti tady radi dopravní průmyslovku, tak tam svoje předměty zrovna nevyužiješ. Teda nevím, jestli to tak je na všech, minimálně na ty u nás to tak je. Jazyky bída, zeměpis žádný. Jede se tam matika, fyzika a technické předměty. Což jestli tě takove veci extra neberou, tak to není nejlepší volba.Možná bych fakt zkusila ten gympl se zamerenim na jazyky (nebo na něco jineho, preci jen jako výchozí pozice na VŠ je gympl asi nejlepší). Nebo tu hotelovku, obchodku, cestovní ruch..

Gympl je super na to, když chce jít někdo na vysokou a je si tím jistý. V tuhle chvíli si říkám, že bych na vysokou jít chtěl, ale zase se to po maturitě může změnit a chtěl bych třeba cestovat nebo ne už studovat. Asi půjdu na nějakou školu se zaměřením, abych měl nějakou jistotu, že když bych měl,,jenom" maturitu, měl bych nějaké zaměření.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:43
@Blankaspl píše:

Souhlasím s Vámi. Myslím si, že až budu mít po střední ( nebo i po vysoké ), tak tohle období bude dávno pryč a lidé budou moci cestovat do zahraničí, jak budou chtít. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:44
@Anonymní píše:
I s hotelovkou můžeš jít na VŠ pokud během studia zjistíš, že by tě třeba bavily jiné věci. Třeba si zamiluješ účetnictví, ekonomku nebo budeš chtít prohlubovat znalosti z jazyků nebo geografie. Vždyť lidé chodí znovu studovat i v pozdějším věku, než zjistí, co je opravdu baví :) Asi bych tu hotelovku nezatracovala, případně nějakou ekonomku. Nikde není psáno, že s hotelovkou nemůžeš studovat dál anebo musíš pracovat jen v cestovce ;)

Děkuji. Krásný příspěvek. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.21 21:47
@Anonymní píše:
Ale pořád to bude maturita a nikde není vytesáno do kamene, že musí dělat v hotelu. prakticky se musíš uplatit kdekoliv i v administrativě, pokud budeš mít maturitu. Zaměstnavatele nemusí zajímat, z jaké školy a v případě té hotelovky to platí dvojnásob.

Ano, třeba bych mohl pracovat jako provozní, nebo si založit jednou něco svého.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin