Plastový střep z kolíčku - zůstal v oku?

Anonymní
29.6.13 09:12

střep v oku

Ahoj, praskla mi klamerka umělohmotná při věšení prádla-co by se stalo kdybych měla kousíček v oku z toho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5631
29.6.13 09:22

V horším případě si můžeš poškodit zrak. Ale to bys určitě cítila, pocit cizího tělesa v oku, bolest, slzení, škrábání, nateklé oko, červené oko jako při zánětu spojivek - cokoliv z toho.
Manželovi se takhle do oka „zapíchl“ úlomek betonu, když rozbíjel betonovou podlahu. Já tam nic neviděla, druhý den už byl na očním, kde mu to vytáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 09:31

@Alichi Tak já tam nic necítím…a to mu vytáhli ambulantně? a cítěl jak mu to tam vlítlo?

• Citovat
  • Upravit
35513
29.6.13 09:35

Klamerka je kolicek na pradlo? Ten se snad rozpadne na dve casti, ne? Strepy z plastu, pokud jsi na nej neslapla( pak bys to mela tezko v oku), si nejak nedovedu pri bezne manipulaci predstavit… spis ti vlitlo nejake smitko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
29.6.13 09:40

Jo, ambulantně. Ateď nevím, jestli si byl vědomý toho, že mu něco vlítlo do oka, musím se zeptat (ale teď je u dědy).
edit: Ještě jsem si vzpomněla, že mne vloni dcera chtěla něco ukázat a nějak jsme se srazily a ona mne škrábla prstem do oka. Druhý den jsem taky valila na oční pohotovost, bolest jako hrom, oko červené - měla jsem poškrábanou rohovku, dostala jsem atb kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.13 09:59

@mroe jo kolíček na prádlo…já ho normálně rozcvakla abych pověsila prádlo a byl asi nějak nakřapnutý praskl a rozletěl se zbírala jsem kousky po zemi…byl už asi starý :think: ale myslím že kdyby mi to vlítlo kousek z toho do oka, tak bych to cítila :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.13 10:02

@Alichi To se stalo i kamarádce a bolelo to hodně?

• Citovat
  • Upravit
6842
29.6.13 10:10

Ta bolest, když je poškrábaná rohovka v oku je horší než porod :zed:
to bys rozhodně poznala, že něco v oku máš, pokud nemáš oko zarudlé slzející a s hroznou bolestí, tak tam nic nemáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
29.6.13 10:12
@Anonymní píše:
@Alichi To se stalo i kamarádce a bolelo to hodně?

To bolelo jak s…a. :zed: Fakt. A to si myslím, že něco vydržím.

A teď dočítám, že se ti rozletěl kolík na prádlo. To určitě nic z něho (mikročástice) neulítlo. A fakt bys to cítila, oko je citlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
29.6.13 10:27

Rozhodně bys to cítila, i minimální kousek bolí jako čert, kdyby se to mělo někde zapíchnout, ani neotevřeš oko.
V tom případě pak okamžitě pohotovost.

Jinak bych oko vypláchla opthalem, případné minikousíčky, které by byly volně „v slzách“ by si tim měla dostat pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
29.6.13 10:30
@subsomi píše:
Ta bolest, když je poškrábaná rohovka v oku je horší než porod :zed:

souhlas, já si ji škrábla v lese o takovou tu ostrou trávu -shýbala sem se k houbě a prostě přehlídla tom šeru jeden „proutek“.
Málem sem nedojela domů, bolest šílená, nemůžeš oko zavřít ani otevřít…prostě děs. Dostala sem mastičku a přelepku a za pár dní dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
29.6.13 11:29

Manželovi se před 14 dni zapíchla do duhovky kovová špona, nejdřív si myslel, že mu slzí oko z alergie, nebyl si vědom, že by mu tam něco odlítlo, no a druhý den oko začal zkoumat a objevili jsme tu šponu, večer jel na pohotovost, tam se jim to nepodařilo vytáhnout, takže až ráno na očním. Oko mu umrtvili a vytáhli kopíčkem, zákrok ho nebolel, ale jakmile začalo oko přicházet k sobě šílel bolestí, zaspal to a po pár hodinách už ho to nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák