Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V horším případě si můžeš poškodit zrak. Ale to bys určitě cítila, pocit cizího tělesa v oku, bolest, slzení, škrábání, nateklé oko, červené oko jako při zánětu spojivek - cokoliv z toho.
Manželovi se takhle do oka „zapíchl“ úlomek betonu, když rozbíjel betonovou podlahu. Já tam nic neviděla, druhý den už byl na očním, kde mu to vytáhli.
@Alichi Tak já tam nic necítím…a to mu vytáhli ambulantně? a cítěl jak mu to tam vlítlo?
Klamerka je kolicek na pradlo? Ten se snad rozpadne na dve casti, ne? Strepy z plastu, pokud jsi na nej neslapla( pak bys to mela tezko v oku), si nejak nedovedu pri bezne manipulaci predstavit… spis ti vlitlo nejake smitko..
Jo, ambulantně. Ateď nevím, jestli si byl vědomý toho, že mu něco vlítlo do oka, musím se zeptat (ale teď je u dědy).
edit: Ještě jsem si vzpomněla, že mne vloni dcera chtěla něco ukázat a nějak jsme se srazily a ona mne škrábla prstem do oka. Druhý den jsem taky valila na oční pohotovost, bolest jako hrom, oko červené - měla jsem poškrábanou rohovku, dostala jsem atb kapky.
@mroe jo kolíček na prádlo…já ho normálně rozcvakla abych pověsila prádlo a byl asi nějak nakřapnutý praskl a rozletěl se zbírala jsem kousky po zemi…byl už asi starý
ale myslím že kdyby mi to vlítlo kousek z toho do oka, tak bych to cítila ![]()
Ta bolest, když je poškrábaná rohovka v oku je horší než porod ![]()
to bys rozhodně poznala, že něco v oku máš, pokud nemáš oko zarudlé slzející a s hroznou bolestí, tak tam nic nemáš
@Anonymní píše:
@Alichi To se stalo i kamarádce a bolelo to hodně?
To bolelo jak s…a.
Fakt. A to si myslím, že něco vydržím.
A teď dočítám, že se ti rozletěl kolík na prádlo. To určitě nic z něho (mikročástice) neulítlo. A fakt bys to cítila, oko je citlivé.
Rozhodně bys to cítila, i minimální kousek bolí jako čert, kdyby se to mělo někde zapíchnout, ani neotevřeš oko.
V tom případě pak okamžitě pohotovost.
Jinak bych oko vypláchla opthalem, případné minikousíčky, které by byly volně „v slzách“ by si tim měla dostat pryč.
@subsomi píše:
Ta bolest, když je poškrábaná rohovka v oku je horší než porod
souhlas, já si ji škrábla v lese o takovou tu ostrou trávu -shýbala sem se k houbě a prostě přehlídla tom šeru jeden „proutek“.
Málem sem nedojela domů, bolest šílená, nemůžeš oko zavřít ani otevřít…prostě děs. Dostala sem mastičku a přelepku a za pár dní dobrý.
Manželovi se před 14 dni zapíchla do duhovky kovová špona, nejdřív si myslel, že mu slzí oko z alergie, nebyl si vědom, že by mu tam něco odlítlo, no a druhý den oko začal zkoumat a objevili jsme tu šponu, večer jel na pohotovost, tam se jim to nepodařilo vytáhnout, takže až ráno na očním. Oko mu umrtvili a vytáhli kopíčkem, zákrok ho nebolel, ale jakmile začalo oko přicházet k sobě šílel bolestí, zaspal to a po pár hodinách už ho to nebolelo
Ahoj, praskla mi klamerka umělohmotná při věšení prádla-co by se stalo kdybych měla kousíček v oku z toho?