Střevní viróza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1752
25.2.09 14:32

Jestli kojíš, tak koj, co nejvíc, ať doplní tekutiny. Banán bych mu nedávala, je moc sladkej. Skus tohle http://www.hipp.cz/…y-odvar.html. nebo rýži s mrkvičkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6416
25.2.09 14:49

Taky jsme jí nedávno měli, pomohl nám Hylac. A Kulíšek. To množství, napsané v návodu je optimální, ale pokud do dítka dostaneš aspoň něco, je to vždycky lepší než nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7678
25.2.09 14:50
Andrejka1 píše:
Sabiku, enterol jsou prášky? Jsou volně prodejné nebo na recept. Myslím, že prášky bych do něho dostala líp než 50 ml Smectu.

Andrejko
Enterol jsou volně prodejné léky,doporučila nám je mudr. a stojí něco kolem 80-90kč (u nás stojí 84.90)

Doufám že se brzo uleví,ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
25.2.09 15:59

ahojky,

tak naše Karlička v pondělí večer zvracela a měla průjem. ráno jsem volal aDr. a měla na celý den zákaz jídla, dávaly jsme po lžičkách Vitadrink z lékárny - po 20. minutách 4 lžičky ledového Vd., ve 3 hodiny dostala půlku rohlíku a večer od 7. hodin mohla už ten Vitadrink pít a dostala celý rohlík. za celý den jinak nic. dneska ráno se totálně posrajdila, přitom včera už nezvracela a ani neblindila, tak jsem zase volala Dr. a má nasazenou dietu. může jen mixovanou vařenou mrkev a suché rohlíky a pít ten Vitadrink. nic jiného nemá dostat 3 dny, aby se pořádně pročistila. jinak hrozí, že se pořádně nevyčistí a bude to zlobit dýl.

nemáme dávat žádné ovoce, mléčné výrobky nic, protože ve střevě kvasí a podporuje to pořád ten průjem. je potřeba, aby se to střívko opravdu pročistilo od těch škodlivin.

po zvracení se dává ledové pití po lžičkách, aby se zchladil žaludek. má se mu dát min 4 hodiny, aby zregeneroval a v té době opravdu nic nedávat, nebo se to zvracení bude stále opakovat.

taky máme ode dneška nasazený Hylak 3×1ml.

takže mi tu dietu budeme držet do pátku, ale zítra skusím dát rýžový odvar s mrkví, aby to měla trochu pestřejší.

držíme pěsti, aby se z toho prcek brzy dostal

Jitul

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
25.2.09 17:57

Jitulindo, a dr ti nakázala na ten průjem jenom Hylak nebo i Mikulíšek na rehydrataci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
25.2.09 19:34

Tak vypadá to, že jsme právě střevní virózku překonali :D Od neděle měl průjem, zpočátku jsem si myslela, že mu něco nesedlo, ale druhý den už kadil jen vodu :( Naštěstí nezvracel. Na:,–(ila jsem dietku - mrkev s bramborem, hodně oslazený černý čaj, piškoty, slané pečivo, banány. K tomu Smectu a probio kapky. Té Smecty tedy jen trochu, byl přece jen problém ji do něj dostat, ale osvědčilo se mi zamíchat ji do rozmačkaného banánu :) . Druhý den vývar (kuřecí nebo hovězí) s rýží, písmenky a zeleninou. Baštil jak o závod :lol: Problém byl se Sunarem, večer bez něj neusne. Zkusila jsem dát Nutrilon „Low Lactose“ a ejhle - vymlaskl ho a spal až do rána :lol: Je to dietní UM s nízkým obsahem laktózy a na průjem ho děti mohou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
25.2.09 23:05

Pokud kojíš, tak jí dávej, co můžeš. Jinak z nemocnice vím, že je pro začáte dovoleno jenom rýže a mrkev. Dej do kastrolku rýži, do toho mrkvičku, úplně to rozvař a rozmixuj. A potom vychlazenýho kulíška po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sarik78
25.2.09 23:29

Tak jak vidim, je to vsude jinak.
Ja ziju v zahranici, v lednu mel maly (1 rok) rotavirus, skoncili jsme v nemocnici na kapackach. Tady zadnou dietu nedoporucuji.
Ten virus je v traktu a musi ven, prujem ma svuj vyznam a nema smysl ho „nasilne“ zastavovat! My jsme podavali k jidlu uplne sechno (krome extreme tucnych potravin).
K piti je dulezite, aby dostal hroznovy cukr (rychle se vstrebava do krve, aniz by vyzadoval nadmernou travici cinnost organismu a ulehcuje vstrebavani mineralnich soli -cukr tak jako tak). V lekarne se da koupit bez barviv a jinych pri:,–( (Dextro-Energy). 1 lzicka na 100ml tekutiny.
Dulezite je taky vyrovnat ztratu mineralu! Takze treba chleba s maslem a trochu posolit. My jsme podavali slane tycinky (dokonce i v nemocnici).

brzke uzdraveni!

• Citovat
  • Upravit
shimmy ya
4.3.10 11:07

hanička

ahoj andreiko!my mame doma to samy,akorat vsichni 3. ja i manžel. já ji davam taky banan,ten ma rada,ale ostatni dietky nechce. uvarila jsem suchou rýži s mrkví,ale nesnedla to. tak ted asi bude živa jen na bananech a suchym rohliku. jablicko řikala doktorka,že dat mužu. dneska zkusim šunku. davam ji ještě v noci sunar,ale neměla by. doporučila mi dr,at ho udelam jen slaboučkej. tak at jsme brzy zdraví. venku krasny sluničko a my zalezlý doma :-(

• Citovat
  • Upravit
shimmy ya
4.3.10 18:03

prujem u detiček

ahojky! ja dneska schanela low lactose nutrilon jak blazen,ale nikde ho nemaj. nakonec jsem objevila nutrilon allergy care. znate to nekdo? no doufam,že nebude mit mala jeste vetsi prujem. nutrilon davam na usnuti,tak doufam,že to klapne. mate s nim nekdo skušenost v tomhle ohledu??? pište !!!!!!dekuju :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML