Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@hehehe píše:
@radkka
Já myslím, že se stravuji vcelku kvalitně, ale to pečivo by mi zkrátka opravdu chybělo. Bez chleba si svůj život neumím představit, zbožňuji ho.
Mít hlad a dát si jen zeleninu, tedy myslím syrovou, tak hlad nezaženu.
Ono nejde o tu zeleninu
tohle tvrdil i manžel a už pečivo pár let nejí ani on, oba jsme aktivní sportovci a sníst chleba, tak se v bazénu asi spíš utopim.
@zuzukobylka píše:
Dcerka taky nastoupila do školky a po shlédnutí jídelníčku mě to množství pečiva taky zarazilo. Myslela jsem, že budou dávat i nějaké mléčné výrobky, tvarohy, jagurty a ono vůbec nic, ani jeden den. Já byla doted zvyklá dávat k dopolední svačině jen ovoce a odpoledne jogurt. Pečivo tedy snídala každý den a občas i večeřěla, má ho ráda a přišlo mi to tak akorát. Ted budu muset taky překopat snídaně a večeře, aby neměla furt jen pečivo. Takže díky za tuhle diskuzi a tipy. Zkusim asi nějaké ty zeleninové placičky, těstovinové saláty, polévky. Zase udělat jen obložený talíř bez pečiva mi přijde takové hladové na večer.
Mléčné výrobky jako jogurty minimalne byvaji psane na jídelníčku, my je tam nemáme nikdy, ale pak je dostanou jako bonus do satny do skříňky, aby si je vzali dom. Jsou to různé jogurty, jogurtove tyčinky, teď už i RAW tyčinky před prazdninama dostávali a kus nerozbaleneho ovoce. To buď k obědu nebo k odpoledni svačině se dává do šatny, záleží jaká je vedoucí a jak hospodaří s penězi. Naše decka několikrát týdně mají něco ve skříňce. A to mají skoro denně k obědu salát, ráno před snídaní do třídy ovoce nebo zeleninu, to není na jídelníčku vubec a nebo na svacinu se vaří kaše ruzne a ty jsou z mléka
. A dam za to ruku do ohně, že já těm děckám chystala ty svaciny, snídaně. Školky jsou podobné, vedoucí mají všechny stejne skoleni, velký rozdíl nebude.
Příspěvek upraven 02.09.16 v 11:03
@radkka
Ježíš, tak takhle bych nechtěla dopadnout, aby byl pro mne kus chleba takovou hrozbou! ![]()
Takže tě zasytí ta luštěnina? To musí být té pomazánky kopec!
Ne, jako já ti fandím, ale asi to opravdu není pro každého…
Křupavé kůrky a čerstvého chleba s máslem se nevzdám!!! Teda…až přestanu kojit.
Já jsem pro zdravý jídelníček, ale jakmile to v něčem omezuje, tak je to špatně, protože život je s dobrým jídlem o tolik hezčí.
A každého samozřejmě omezuje něco jiného…
Mám pravidlo jedno „lepkové“ jidlo denně.. takže třeba muslli s jogurtem, zeleninu (i pečenou),vaječinu se zeleninou, vajíčka atd. studené třeba jogurt, saláty, DOMÁCÍ knackebroty… určitě si vzpomenu na další..
@hehehe píše:
@radkka
Ježíš, tak takhle bych nechtěla dopadnout, aby byl pro mne kus chleba takovou hrozbou!
Křupavé kůrky a čerstvého chleba s máslem se nevzdám!!! Teda…až přestanu kojit.Já jsem pro zdravý jídelníček, ale jakmile to v něčem omezuje, tak je to špatně, protože život je s dobrým jídlem o tolik hezčí.
Luštenina zasytí mnohem víc než mouka
takže luštěniny stačí trochu…
Každy má jiné priority někdo křupavou kurku, máselko a váhu 80kg.. někdo radši domací knackebrot, sport a pěknou postavu ![]()
@hehehe píše:
@radkka
Ježíš, tak takhle bych nechtěla dopadnout, aby byl pro mne kus chleba takovou hrozbou!
Křupavé kůrky a čerstvého chleba s máslem se nevzdám!!! Teda…až přestanu kojit.Já jsem pro zdravý jídelníček, ale jakmile to v něčem omezuje, tak je to špatně, protože život je s dobrým jídlem o tolik hezčí.
Tak já jím prakticky pořád, v práci si ze mě už dělají srandu, protože pořád něco žmoulám, takže ono to není o tom, jestli mě zasytí luštěnina.
Já se neomezuji, ráda sportuji, je to moje vášeň, dělám něco denně a prostě si raději dám něco, co mi dává energii a potřebné živiny, než něco, co bobtná v žaludku, zatěžuje trávení a výživa nula nula nic. Ta klasická „česká“ strava mi vůbec nechybí, ani když to vedle mě jí manžel.
@Padme93 Pondělí 5. září 2016
Přesnídávka: Rohlík, marmeládové máslo, ochucené mléko *1,7
Oběd: Polévka vývar s masem a rýží *9
Hrachová kaše, dušená šunka, sterilovaná okurka, džus *1,7
Svačina: Chléb, pomazánka sýrová s celerem, čaj 1,6,7,9
Úterý 6. září 2016
Přesnídávka: Chléb, pomazánka z tofu orient, paprika, bílá káva *1,6
Oběd: Polévka zelňačka *1,7
Srbské rizoto, vitamínový salát, čaj *7
Svačina: Cerea rohlík, hruška, čaj *1,6,7,11
Středa 7. září 2016
Přesnídávka: Knuspi chléb s Ramou, jablko, kakao *1,7
Oběd: Polévka vývar s jáhly *9
Králík na smetaně, houskový knedlík, minerální voda *1,3,7
Svačina: Ovocný jogurt, piškoty, čaj *1,3,7
Čtvrtek 8. září 2016
Přesnídávka: Chléb, šunková pěna, salátová okurka, bílá káva *1,6,7
Oběd: Polévka rajská s těstovinou *1
Pečená sekaná, vařený brambor, obloha, ovocný čaj *1,3,7
Svačina: Chléb, bylinkové máslo, čaj *1,6,7
Pátek 9. září 2016
Přesnídávka: Chléb, pomazánka z ryb v tomatě, rajče, Caro *1,4,6,7
Oběd: Polévka zeleninová *1,9
Vepřové na houbách, těstoviny, sirup *1,7
Svačina: Pečený perník, čaj *1,3,7
hele tohle je jídelníček na celý příští týden v naší školce, na můj vkus tam je pečiva dost, kor když by pak ještě měli pečivo ke snídani a večeři, takže se zakladatelce nedivím. Já zase třeba řeším to, že malá ráno nechce snídat a včera byla šíleně hladová, po obědě kdy jsem jí vyzvedla, tak hned chtěla sníst svačinku co dostala na cestu, a pak ještě jedla rýžový chlebíky, doma snědla 2 bílé jogurty a plný talíř špaget k večeři
@radkka píše:
Tak já jím prakticky pořád, v práci si ze mě už dělají srandu, protože pořád něco žmoulám, takže ono to není o tom, jestli mě zasytí luštěnina.
Já se neomezuji, ráda sportuji, je to moje vášeň, dělám něco denně a prostě si raději dám něco, co mi dává energii a potřebné živiny, než něco, co bobtná v žaludku, zatěžuje trávení a výživa nula nula nic. Ta klasická „česká“ strava mi vůbec nechybí, ani když to vedle mě jí manžel.
@brulinka píše:
Luštenina zasytí mnohem víc než moukatakže luštěniny stačí trochu…Každy má jiné priority někdo křupavou kurku, máselko a váhu 80kg.. někdo radši domací knackebrot, sport a pěknou postavu
Je pravda, že luštěniny zasytí. Třeba na VŠ, kdy nebyly peníze, tak jsme vařili luštěniny ve velkém, jsou levné a výživné ![]()
Luštěniny jsou syte dost. Pomazanku moc moje decka nemusí, ale lustesteninove polévky nebo kaše mají rádi. Nezahustuji mouku, ale rozmixovanou zeleninou nebo části té uvařené odebrané luštěniny.
@brulinka píše:![]()
![]()
a vyvážená strava rovná se i duševní pohoda
K té se ještě dopracovávám
ale na to hodně funguje sport, jakmile se vyplaví endorfiny, tak už je mi všechno jedno.
@brulinka
Tak jasně, ale představuji si větší množství, než tenkou vrstvu na kousku okurky… pro to zasycení.
@hehehe zastanu se tě, taky si neumím představit to množství, aby mě to zasytilo
běžně k večeři sním 4 krajíce chleba s něčím, k tomu nakrájenou zeleninu.. dneska třeba k obědu dělám hrachovou kaši, k tomu chleba, ale to balení hrachu pro mě a dvouletého syna stačí tak na dva obědy.. ![]()
Edit: staršímu zítra uvařím něco zvlášť, ten luštěniny nejí. Ani polévky.
Příspěvek upraven 02.09.16 v 11:30
@Tamtama 4 krajice chleba k veceri?
to mas asi dobry spalovani, ne?