Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ježíš, měl bych si dojít na oční, četl jsem studený večeře bez piva. Málem jsem z toho měl zástavu srdce. ![]()
Dala bych klidně jogurt, tvaroh nebo něco takového. POlévky jsou výborné, můžeš uvařit o víkendu a vydrží do úterý, středy.
Nebo různé pomazánky, např. tuňáková, luštěninová, vajíčková, zeleninová apod. s kopou zeleniny, výborná záležitost
Tuňákovou dělám s tvarohem, stejně tak vajíčkovou a zeleninovou ![]()
Jinak doporučuji různé luštěniny, kus kus apod. je to rychlé ![]()
@kaja00 píše:
Dala bych klidně jogurt, tvaroh nebo něco takového. POlévky jsou výborné, můžeš uvařit o víkendu a vydrží do úterý, středy.
Nebo různé pomazánky, např. tuňáková, luštěninová, vajíčková, zeleninová apod. s kopou zeleniny, výborná záležitostTuňákovou dělám s tvarohem, stejně tak vajíčkovou a zeleninovou
Jinak doporučuji různé luštěniny, kus kus apod. je to rychlé
kus kus je těetovina-tudíž bílá mouka..
Jinak já pečivo jím, ale max. 2× denně a to už musí být, snažím se omezit na 1× denně, ale někdy to prostě nejde ![]()
@brulinka píše:
kus kus je těetovina-tudíž bílá mouka..
Může koupit i celozrný
Psala bez pečiva ne bez bílé mouky ![]()
@bublinek píše:
Zbavit se pečiva pomohlo švagrovi zhubnout. To je fakt, ale když si upeču kváskový podmáslový chléb a dám si ho s máslem a řeřichou, třeba, tak je to prostě něco čeho se vzdát ani nechci.Nevím jestli někdo navrhoval třeba studený těstovinový salát. Dělám z celého balení těstovin, vajíčko, sýr, papriku, okurku a zaliju zakysanou smetanou. Ono to vydrží i 3 dny a čím více je uleželý tím je lepší.
Testovinovy salat je to same, jako kdybys veci, ktere do nej davas, snedla s pecivem. Bezne testoviny=bila mouka, stejne tak pecivo.
@Salorka píše:
Jojo, myslela jsem bez pečiva né úplně bez bílé mouky
Pak uz moc nechapu smysl. Ale pokud vadi jen pecivo, tak bych delala testoviny na milion zpusobu.
Ja se priznam, ze maslo naprosto miluju a ani to pecivo k nemu nepotrebuju. Jsem schopna ho jist jen tak. Ale musim se krotit ![]()
@fashion_victim83 @Eemii Třeba tortily a těstoviny nekupuju klasické bílé, ale více/celo zrnné, takže rozdíl v tom je
@Salorka píše:
@fashion_victim83 @Eemii Třeba tortily a těstoviny nekupuju klasické bílé, ale více/celo zrnné, takže rozdíl v tom je
No to pak jo, ja jen ze v jinem prispevku pises : Jojo, myslela jsem bez pečiva né úplně bez bílé mouky
bila mouka neni celozrna
Ale jinak i ten chleb uz se dnes da koupit kvalitni celozrny a zrejme i z kvasku.
A nejlepe si ho udelat domaci, tam se pak muzou i namichat ruzne druhy mouk a neni problem si ho namrazit
S tím celozrnnym pečivem a výrobky taky opatrně hlavně u mladších dětí. Ono se často dává i ve skolce, což je v pořádku jsem rada, tam i ty zdravější přílohy už zavarit, ale to celozrnné moc casto pro dětské zazivàni nedovinute (do 6-8r) není moc vhodné.
Moje decka ji celozrnné výrobky, ale raději opatrně. Vhodnější pro ne jsou zatím ty výrobky z bílé mouky. Ve skolce se dává na svacinu hlavu nejak 1/4 rohliku, chleba krajíc to samé. I kdyby půlka krajice víc toho nesni.
Knedlík mívají 3r.sni tak polevkovou lzici, vetsi asi jeden sní. Těstovin se dává ten nejmensi sufanek množství, to samé ryze, bulgur rizoto, kuskus rizoto.
Já se celkem bojím, že je budu rvát celozrnnym a dopadne to jak u sousedů, jejich dceři až ve 20r. zjistili alergií na lepek, teprve se to projevilo. A klukovi alergií v 18r.na mléko. Takže sousedka na prášky, učí se jim vařit, že u obou se projevuje že je jim špatně, když sní co nemají, tak každému zvlast musí vařit.
Já jsem taky dietní extremista, vybirava, ale moje decka smí jest, ochutnavat vše, běžně České jídla taky, mouku bílou v jejich případě neresim ani na večeři, pokud chtějí rohlík se šunkou, vždycky k tomu prikusuji zeleninu.
@Eemii píše:
Testovinovy salat je to same, jako kdybys veci, ktere do nej davas, snedla s pecivem. Bezne testoviny=bila mouka, stejne tak pecivo.
kupujeme jen ze semoliny. nebo celozrné