Studené večeře bez pečiva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
2.9.16 11:29

@Jana525 asi jo, tlustá nejsem :lol: dvouletý i skoro pětiletý sní každý dva krajíce, starší k tomu půl okurky, mladší dvě větší rajčata.. minule jsem dokonce dělala krupicovou kaši z litru mléka, na mě nezbylo a ještě chtěli namazat chleba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.9.16 11:32
@Tamtama píše:
@hehehe zastanu se tě, taky si neumím představit to množství, aby mě to zasytilo :think: běžně k večeři sním 4 krajíce chleba s něčím, k tomu nakrájenou zeleninu.. dneska třeba k obědu dělám hrachovou kaši, k tomu chleba, ale to balení hrachu pro mě a dvouletého syna stačí tak na dva obědy.. :think:

Zkus si před kazdym jídlem 15 minut dat lžičku az dvě Chia semínek, zapít pořádně a pak bez jest a uvidíš, že pak tě zasytí i ovoce i zeleniny a i ty luštěniny.
A nebude ani třeba tak velké porce na dojidani se. Člověk jí velké porce pokud spatne, nevyzivne ji, nebo malo pil nebo má roztažený žaludek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.9.16 11:33

@Kelsey piju dost, klidně 4 litry za den, ale semínka do mě fakt nedostaneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.9.16 11:34
@Tamtama píše:
@Jana525 asi jo, tlustá nejsem :lol: dvouletý i skoro pětiletý sní každý dva krajíce, starší k tomu půl okurky, mladší dvě větší rajčata.. minule jsem dokonce dělala krupicovou kaši z litru mléka, na mě nezbylo a ještě chtěli namazat chleba :mrgreen:

Hmm, rychly metabolismus. Po takovehle strave ja bych byla klidne na 100 kilech. Uz to mam bohuzel i vyzkouseno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.9.16 11:35

@Jana525 já mám 63 kg na 181 cm :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.9.16 11:50
@Tamtama píše:
@Jana525 já mám 63 kg na 181 cm :lol:

Uz mlc, to uz by stacilo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.9.16 11:53

Doporucuji tuhle prednasku Petra Forta, moc pekne nazory k vyzive deti

https://vimeo.com/166600663

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.16 12:29
@hehehe píše:
@budi
Dostaneš čočku!!! :mrgreen:
Na zeleninu, už jsem to našla! :dance:
Ale mě by to fakt nestačilo, asi jsem divná a hladová.

jo, však jsem ji dostala… :think:
ač jsem se ptala slušně a zdvořile :? no nic, co už :nevim:

taky by mi to osobně nestačilo, proto nejsme divné… každý je jiný a jediné co je (podle mně osobně) špatné, jsou extrémy…
zakladatelka se právě tomu extrému snaží vyhnout, hledá alternativy :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.16 12:34
@radkka píše:
Tak zkus první stranu, osmý příspěvek. Dnes jsou nějaké erupce na slunci? Chceš k tomu i ilustraci?

Díky, obrázek pomohl.
Jsem si to nějak neuměla představit, jak nakrájíš mrkev/okurek/papriku a na to namažeš pomazánku… asi proto, že to je „pomazánka“, tak jsem pořád myslela, že to mažete.
nevím jestli jsou erupce… asi jsem prostě slepá, ale myslím že o moc zdvořileji už jsem se zeptat nemohla. :nevim: :nevim:

psychologicky by možná bylo zajímavé, proč tě tak zlobí, že někdo jí pečivo, když ty ho nejíš… tím se tě nechci dotknout, jen to je prostě zvláštní, možná něco ve smyslu „odříkaného chleba největší krajíc“? (že to pořekadlo je navíc o chlebu, to je myslím přesné)
doufám že tě teď nenazlobím ještě víc. jsem prostě přemýšlivý typ a vždycky mě zarazí, jak odříkané věci člověka ovlivňují… jak jeden vegetarián, který všude viděl „párky“, i když se mluvilo o „parku“ ve městě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
2.9.16 12:42

@hehehe @Tamtama
já osobně pečivo taky jím a nedokážu si bez něj představit svůj jídelníček a vlastně ani nechci… čerstvá francouzská bageta s máslem a medem, oujé, jestli mně nezabije Nugeta, tak to bude tohle… i když asi vlastně ne, protože francouzi taky nemají problém :-)

(PS: moje BMI je dost pod 20, pracuju na zvýšení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
2.9.16 12:54

@Salorka a vadí ti pečivo, nebo bílá mouka jako taková? Pokud mouka, pak odpadají i těstovinové saláty, listové těsto, tortily bys musela hledat ty kukuřičné.

My děláme hodně saláty, buďto s jogurtovou zálivkou, vejcem nebo sýrem, aby byly bílkoviny. Zrovna včera takový byl.
Různé závitky (na styl jarních asijských závitků), taky můžu tvaroh s něčím, idálně na slano (se strouhanou kyselou okurkou, s pažitkou, s rajčátky a sušenou paprikou)
Dnes jsou v plánu dýňové lívanečky (premiéra, uvidíme, jaké to bude)
Teplé: Zeleninové placky, dýně a jiná pečená zelenina většinou s trochou masa (peče se samo). červená čočka s dýní nebo bez (na tom teď ulítávám). Plněná zapečená zelenina - plním většinou sýrem a quinou). Taky miluju brambory (případně s fazolkama) s čerstvým sýrem nebo zakysankou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.9.16 13:10
@budi píše:
Díky, obrázek pomohl.
Jsem si to nějak neuměla představit, jak nakrájíš mrkev/okurek/papriku a na to namažeš pomazánku… asi proto, že to je „pomazánka“, tak jsem pořád myslela, že to mažete.
nevím jestli jsou erupce… asi jsem prostě slepá, ale myslím že o moc zdvořileji už jsem se zeptat nemohla. :nevim: :nevim:psychologicky by možná bylo zajímavé, proč tě tak zlobí, že někdo jí pečivo, když ty ho nejíš… tím se tě nechci dotknout, jen to je prostě zvláštní, možná něco ve smyslu „odříkaného chleba největší krajíc“? (že to pořekadlo je navíc o chlebu, to je myslím přesné)
doufám že tě teď nenazlobím ještě víc. jsem prostě přemýšlivý typ a vždycky mě zarazí, jak odříkané věci člověka ovlivňují… jak jeden vegetarián, který všude viděl „párky“, i když se mluvilo o „parku“ ve městě

Mě vůbec netrápí, že někdo sní za den deset rohlíků, já tady obhajovala zakladatelku, které tu někdo tvrdí, že pečivo 3× denně je v cajku. POkud chcete dítě zacpat, tak ano a klidně si to tak dělej, zakladatelka to tak ale nechtěla a proto založila tuto diskuzi. Kdybys zvládla číst dál, tak by ses dozvěděla, že mi nic nechybí, jím na co mám chuť, opravdu tady nebrečím v koutě, když jí manžel rohlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.9.16 13:12
@budi píše:
@hehehe @Tamtama
já osobně pečivo taky jím a nedokážu si bez něj představit svůj jídelníček a vlastně ani nechci… čerstvá francouzská bageta s máslem a medem, oujé, jestli mně nezabije Nugeta, tak to bude tohle… i když asi vlastně ne, protože francouzi taky nemají problém :-)(PS: moje BMI je dost pod 20, pracuju na zvýšení)

Když máš BMI dost pod dvacet, je vidět, že se stravovat neumíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.9.16 13:40

@radkka já bych i třeba jedla jinak, ale většina z tebou vypsaných věcí mi nechutná a samotná zelenina nebo ovoce mi k jídlu prostě nestačí.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
2.9.16 13:43
@budi píše:
@hehehe @Tamtama
já osobně pečivo taky jím a nedokážu si bez něj představit svůj jídelníček a vlastně ani nechci… čerstvá francouzská bageta s máslem a medem, oujé, jestli mně nezabije Nugeta, tak to bude tohle… i když asi vlastně ne, protože francouzi taky nemají problém :-)(PS: moje BMI je dost pod 20, pracuju na zvýšení)

Francouzsky, specialne zeny s tim problem nemaji ze zcela jinych duvodu. Za prve tohle pouze snidaji, za dalsi opravdu v malem mnozstvi. A prave Francouzsky jedi carbohydratu velmi malo. co se tyka celkoveho dne. Takze zrovna tenhle argument me rozesmal, protoze fr. dietu neboli bezny fr. zivot. styl, prave dodrzuji.

Příspěvek upraven 02.09.16 v 13:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport