Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, jdu pro tipy a nápady ![]()
Dítko nastoupilo do školky a k dopo i odpo svačině mají (kromě ovoce a zeleniny) dennodenně bílé pečivo.
Tím pádem už bych mu k večeři nechtěla pečivo dávat vůbec - nebo minimálně.
Teplé večeře mít nemusíme - dítko ve školce teplý oběd, my s manželem teplé jídlo v práci, takže studenou večeři.
Napadá mě - listové těsto, tortily, saláty, zeleninový, sýrový talíř…co dál?
Sezonni ovoce, plus zeleninovy salat s oliv olejem a k tomu vejce nebo syr nebo kousek peceneho masa.
@Salorka Listovým testem a tortilami si moc nepomůžeš, taky jsou z klasické pšenice jako obyčejné rohlíky. Tak jedině zitné, špaldové pečivo, kaše, omelety z vajíček a zeleninu, sýry a zeleniny.
Listové těsto je taky pečivo z mouky.
Třeba by šly různé kaše, míchané saláty… Jestli je pečivo jenom ke svačinám, tak bych to neřešila.
Děti nedokáží strávit tmavě pečivo, proto mají bílé. co palačinky, vajecna omeleta, spageti? je to teplé, ale hned hotove
@Salorka A to mají fakt úplně každý den jen pečivo na svačiny? nemaj třeba jogurty, ovoce a tak?
Jako nevím, pečivo, respektive přílohy jsou prostě vedle mléčných výrobků, masa a zeleniny s ovocem základ jídelníčku, pokud se nepletu.
Navíc na večeři mi to připadá i dost málo, dávat jen zeleninu, ono bez pečiva moc studených jídel fakt nevymyslíš.
Pomazánky (nepřebrené množství) na kusy zeleniny, saláty se sýrem, mozarelou, vajíčkem. V zimě jíme hodně polévky, to se sice vymyká studené večeři, ale třeba by to také šlo
A z teplých teda ještě různé zeleninové placky, teď jsem manželovi dělala na služebku brokolicové ![]()
Příspěvek upraven 02.09.16 v 09:51
Ještě mě teda napadají zeleninové husté polévky (brokolicová, květáková, dýňová…) to můžeš uvařit i na oběd a pak jen k večeři dojíst.
@Salorka píše:
@Mia21 I kdyby nesnědlo, nevidím důvod mít pečivo 3× denně…
Presne..a proto vecere varim. Studenych bez peciva proste moc nevymyslis.
@Padme93 píše:
@Salorka A to mají fakt úplně každý den jen pečivo na svačiny? nemaj třeba jogurty, ovoce a tak?Jako nevím, pečivo, respektive přílohy jsou prostě vedle mléčných výrobků, masa a zeleniny s ovocem základ jídelníčku, pokud se nepletu.
Navíc na večeři mi to připadá i dost málo, dávat jen zeleninu, ono bez pečiva moc studených jídel fakt nevymyslíš.
Pečivo je základ, jo? A proč? Výživová hodnota hadr, fakt.
Polévky by taky šly…super, nápad ![]()
Tak úplně každý den ne, ale 3× týdně určo… ![]()
Například zeleninové polévky (krémové), nebo kuskus se zeleninou - je to zdravé a moc dobré ![]()
Listovym testem ani tortilami bys to imho nezachranila, jde li ti o mouku respektive lepek. Ted me teda napadaji snad jen teply vecere jako Michany vajicka, lečo, kase na deset zpusobu s ruznym zrnim ci ovocem, grilovana zelenina, omeletk, jogurty, bramboraky, v sezone rany brambory s maslem a bylinkovym tvarohem. U nas vedou salaty s masem a dresingem, nebo ta grilovana/zapecena zelenina. Na veceri je dle dietologu dobre dodat bilkoviny a dlouhe cukry. Nebo co takhle zkusit si pect sama?
Příspěvek upraven 02.09.16 v 09:55
@Salorka píše:
Polévky by taky šly…super, nápadTak úplně každý den ne, ale 3× týdně určo…
ty placky jsou taky fajn, je to docela rychle hotové a dá se do toho spotřebovat všechno ![]()