Studijní notebook do 10.000,-

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
54
24.9.20 09:51

Studijní notebook do 10.000,-

Ahoj, sháním notebook do 10.000,– (čím levnější, tím lepší). Chtěla bych ho hlavně pro studijní účely- zápis přednášek, psaní prací do školy, zobrazování a stahování různých prezentací, Zoom (příp. Skype) kvůli možné distanční výuce. Občas nějaký ten film či jiné mimo studijní věci.. Máte tip na značku, případně rovnou na určitý notebook který nějakou chvíli vydrží a je trochu kvalitnější (samozřejmě s ohledem na cenu)? Klidně nějaký, který je momentálně v akci.
Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12821
24.9.20 09:58

Nějaký repas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.9.20 10:08

@Sany80s Klidně taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12821
24.9.20 10:11

Vyhni se Aceru, jinak něco kvalitnějšího v této cenové relaci stejně neseženeš.
Když si vybereš repas, tak to jen nebude totální krám. Víc v této cenové relaci zajistit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
24.9.20 10:14

Nechci te nějak zklamat, ale tady platí, ze čím levnější, tím horsi :nevim: já si pořídila laciny HP za necelých 7000 a je to strasny smejd. Totálně se zasekal v podstatě ihned po připojení na internet, snažila jsem se ho vyčistit nejprve sama a pak to předala ještě ajtakovi. Smazala jsem z toho úplně vše, co šlo, aby to aspon trochu slapalo, všechny jejich stupidní aplikace typu kalendář, počasí, Xbox (to bylo tedy něco se toho zbavit), včetně softwaru pro webkameru a mikrofon, včetně MS office a všeho, bez čeho se aspon trochu obejdu. Nemuzu tak mit ani libreoffice, proste nic takového. Aktualizace se nestahuji, jelikož nemají kam, je to plné balastu i tak. Ale dosáhli jsme toho, ze to aspon jakžtakž funguje. Takže to mám vylozene na prohlížení internetu, což už jde, ale stejně je to pomalé a seká se. Ani nepremyslej o tom, ze bys na takovém křápu měla skype :mrgreen: nebo nějakou podobnou náročnější aplikaci :mrgreen: :mrgreen: kdybych na něčem takovém musela dělat věci do školy, tak to rozmlatim. Kup si něco tak za 15 až 20, to už by snad mohlo k něčemu byt.

Příspěvek upraven 24.09.20 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7197
24.9.20 10:18

Pokud to chceš fakt jenom na filmy a zápisky tak si určitě vybereš i v běžné nabídce nových.
Určitě bych nebrala velkou úhlopříčku, je to opruz to nosit do školy. Takže nějaký menší, tenký. Plus počítej s investicí do obalu, ten je třeba mít dobrej když ho budeš nosit sem a tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
24.9.20 10:19
@Sany80s píše:
Když si vybereš repas, tak to jen nebude totální krám. Víc v této cenové relaci zajistit nejde.

Vidis a já mám doma skoro 15 let starý Acer s Vistama a porad šlape úplně normalne jako predtim. Byl tehdy jeden z těch nejlevnějších. A to mi každý říkal, co je to za šunt, a prdlajs :mrgreen: :lol: Držím si ho, protože na nem mám časově neomezenou licenci ms office. Ale na tom zase pro jistotu nepoužívám internet, aby se nazaseknul systém, takže když potrebuju Excel, musím si soubor přenést přes flashku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20825
24.9.20 10:29

@Thorn48 pokud jen na ten internet, filmy a školu (word apod.), tak bohatě stačí noťasy co jsou okolo ceny 8-9 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
24.9.20 10:34

A nemáte nějaké doporučení na konkrétní notebook? :) Asi menší velikosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
24.9.20 10:39
@Sany80s píše:
Když si vybereš repas, tak to jen nebude totální krám. Víc v této cenové relaci zajistit nejde.

A já Acer mám a po zkušenostech s HP jsem s ním spokojená.

@Thorn48 Notebook do 10 000 kč nějaký koupíš podívej se třeba na heureku na hodnocení. Ale zaměř se taky na obchod z kterého to kupuješ.
2 roky budeš mít na notebook záruku a v případě že bude nutná reklamace je důležité ho mít z normálního a slušného obchodu.
Já měla dva notebooky podle všech hodnocení kvalitní, bohužel jsem natrefila na špatné kusy. Byla nutná reklamace, kterou oni několikrát odmítli (dva různé obchody) a řešil to soudní znalec. Bez něj bych ještě do dnešního dne neměla peníze zpátky.

• Citovat
  • Upravit
15727
24.9.20 10:51
@Thorn48 píše:
Ahoj, sháním notebook do 10.000,– (čím levnější, tím lepší). Chtěla bych ho hlavně pro studijní účely- zápis přednášek, psaní prací do školy, zobrazování a stahování různých prezentací, Zoom (příp. Skype) kvůli možné distanční výuce. Občas nějaký ten film či jiné mimo studijní věci.. Máte tip na značku, případně rovnou na určitý notebook který nějakou chvíli vydrží a je trochu kvalitnější (samozřejmě s ohledem na cenu)? Klidně nějaký, který je momentálně v akci.
Děkuji :)

Jedině repas. Notebooky do 15tis jsou šmejdy. Všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14561
24.9.20 10:55
@Thorn48 píše:
A nemáte nějaké doporučení na konkrétní notebook? :) Asi menší velikosti. :roll:

Menší neber, na praci potřebuješ normální monitor, ty malý jsou dobry tak akorat do vlaku, když se potřebuješ učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.20 11:18

Celou VŠ se mnou fungoval ASUS - VivoBook…něco…měl do 12", dal se krásně přenášet v kabelce, napsala jsem na něm bakalářku i diplomku (na psaní diplomky jsem si pak teda pořídila extra klávesnici). Tahala jsem ho prakticky všude - byl se mnou v laborce, na exkurzích..
Koukala jsem na něm max na filmy, škola, žádný zázraky (ale ještě cca před 3 roky rozjel i The Sims :D ).
Poslední rok jsem s ním teda trochu bojovala - stařeček se trochu zpomalil.
Ale do 10K bych nepočítala s nějakými zázraky, základ ok - víc od toho nečekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5207
24.9.20 12:30

Kdyz potrebujeme poslednich pet let v rodine notas, koupime repas (bud Lenovo nebo Dell). Kupovat nove pocitace v nizsi cenove hladine podle me moc vyhodne neni. Za tu cenu se sezene repas mnohem lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55910
12.10.20 14:06

Repas Dell, ty vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie