Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
už pár měsíců pokukuju po novém telefonu a v té šílené nabídce jsem ztracená. Chci za něj dát kolem pěti tisíc. Moje požadavky: Slušný foťák, NFC, telefon využívám na internet a práci, často poslouchám hudbu (přímo i přes sluchátka), důležitá je i fungující navigace, spojení bluetooth. Hry nehraju. Hodně využívám google aplikace (mapy, family link, email, personalisovaný chrome, Meet, Google disk,…).
Došla jsem na tyto telefony: Motorola moto G8 plus, Samsung A 21s, Xiaomi redmi note 8 pro.
Jasně, asi bych vybrala lepší, ale ty zase nesplňují limit ceny (třeba samsung a41) a nevím, zda už to nejsou zbytečné prachy v něčem, co třeba ani nepotřebuju. Nebo má smysl připlácet? Jde mi z toho hlava kolem.
Líbí se mi Xiaomi, hardware vypadá super, cena je teď skvělá, ale odrazuje mě nádstavba Miui (ale xiaomi jsem nikdy neměla, mám se toho bát?).
Moc prosím, kdo se v tom vyznáte, budu ráda, když poradíte. Recenze mám samozřejmě přečtené, nicméně, nezdají se mi nestranné…
Nebo máte někdo tip na třeba úplně jiný telefon?
Děkuji moc!
Chlap má xiomi a neměnil by.. Já jedu v ho ořech, teď mam 20
oboje splňuje podmínky ![]()
Xiaomi nadstavba je super
není v tom nic rušivého. Mám ji fakt ráda. Z toho důvodu váhám přejít na Samsung, protože systém nebude tak komfortní.
Nicméně pro mě je důležitá váha telefonu, u aktuálního Xiaomi mi odchází zápěstí ![]()
My máme celá rodina Xiaomi a jsme moc spokojení. Zrovna jsme dceři objednali Redmi note 8T.
@nozu
ten jsme si ted musela koupit když jsme si chytře rozbila samsunga z Vánoc ![]()
Xiaomi má problém s Google aplikacemi. Moje doporučení Samsung M21. Stojí 6390, ale je to Samsung, řekla bych nástupce A40 (ale M21 je lepší než A41).
@nozu @Altavista @martina.se
Holky, moc děkuji za reakce. Pojede mi tedy od Googlu vše, jak jsem zvyklá?
@alena36 píše:
Xiaomi má problém s Google aplikacemi. Moje doporučení Samsung M21. Stojí 6390, ale je to Samsung, řekla bych nástupce A40 (ale M21 je lepší než A41).
Já se toho právě bojím, ta značka ve mně prostě nevzbuzuje důvěru, chjo. Na M21 jsem se taky dívala, ale ta cena. Taky si myslím, že Samsung je prostě Samsung. Na druhou stranu, Xiaomi má velká spousta lidí a jsou spokojení… Myslíš, že půjde cena během podzimu dolů? A díky za tip na M21, já se v tom samsungáckém číslování už nevyznám…
Jako špatný telefony to Xiaomi asi nejsou, ale ty nové modely mají problém s tím Googlem a je podle mě otázkou času, kdy vypnout i podporu na starších. Jestli nespěcháš, tak před vánocema nějaká sleva určitě bude. Mobilpohotovost má dost často akce a dívat se. Ale tu 1000 bych si připlatila. Na Samsungu ti google aplikace normálně fungují. Jako skvělej mobil je Samsung A40, ale ten už neseženeš, leda třeba na inzerát.
Ta M21 je jakoby řada, která se v Čechách standardně neprodává, jen občas dají na český trh nějaký model z této řady. Syn má A40 a dceři budeme kupovat tu M21 (A41 má slabší procesor než ta A41 a je i levnější).
Xiaomi nemá problém s podporou Google, mám jejich nejnovější telefon, Xiaomi není Googlem blokováno, jede vše. Klid.
@čarodějka1311 píše:
@nozu @Altavista @martina.se
Holky, moc děkuji za reakce. Pojede mi tedy od Googlu vše, jak jsem zvyklá?
S Googlem a jeho aplikacemi nemám jediný problém.
@alena36 hele a nepleteš si to s Huawei? Ten v nové vyráběných modelech už nemá Google play a nedají se stahovat aplikace…