Studium češtiny na vysoké škole
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ostera píše:
Ja studovala taky cestinu na filde v Brne, bakalare, to mi tak nejak stacilo. Je to narocne studium, o rok jsem prodluzovala kvuli morfologii.
Ale to mas asi se skoro kazdym oborem, nekdo udela a nekdo ne.
Co presne bys chtela vedet?
Osolsobe? ![]()
Ja mam taky vysrudovanou bohemistiku na MUNI. Milovala jsem staroslovenstinu, historickou cestinu ci syntax. A peklo pro me byla teorie literatury, obecne nektere semianre literatury staly za to. ![]()
Studium bylo narocne, dlouhy seznam knih, ja k tomu mela jeste dalsi obor, ten byla moje vetsi srdcovka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatel
Děkuji za vaše příspěvky. Chtěl bych studovat na JČU, nejspíš filozofické fakultě (je to pro střední školy a mezifakultní obor - druhá kombinace je zeměpis). Případně na pedagogické (buď s kombinací přírodopis nebo něco jiného). Tuny a tuny literatury mě zas tak neděsí, spíš mám strach z časového stresu
. Aby nechtěli přečíst třeba 800 stránkovou knihu za 2 dny
. Studium mě láká zájmem o jazyky a literaturu a taky kvůli tomu, že bych rád učil žáky, jak krásné umí být knihy (i když si asi dělám moc velké iluze, víc než půlce to bude stejně jedno
). Docela by mě bavilo učit i mluvnici a sloh. Ale trochu se bojím, od jednoho učitele češtiny jsem slyšel, že studium bylo skoro hororového charakteru.
- Citovat
- Upravit