Studium Učitelství 1. stupně v Polsku

Anonymní
21.9.20 09:19

Studium Učitelství 1. stupně v Polsku

Ahoj! Uvažují, že bych se vrhla má studium učitelství pro 1. Stupeň Zs a MS v Polsku. V ČR lze studovat pouze 5 let, v Polsku navazující magisterské 2 roky. Nemá někdo zkušenost? Našla jsem navazující Specku ve Wroclawi, což je šílená dálka, neumím si představit jet sama autem či busem a vlakem a pak přímo učitelství Sosnowec - to je pro mě sice blíž, ale i tak mazec!! Budu rada za všechny podněty, zkušenosti, názory… Rada bych začla studovat příští rok, tzn 2021/2022. Třeba se mi tu podaří najít parťáka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
M-A
689
21.9.20 09:35

Taky sem o tom jednu dobu uvažovala, ale ta vzdálenost mě vždycky odradila. Radši bych šla na navazující tady a pak zkusila přes celozivotko dodělat rozšiřující aprobaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.20 15:17

Mě právě taky odrazuje ta vzdálenost. Jinak mě ta možnost dost láká. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
30.9.20 09:59

Měla jsem zájem studovat Polskou VS v Česku. Česky podle polského studijního programu. Pro MS a ZŠ. Od ředitele jsem se dozvěděla, že i když jsou tituly navzájem uznavany, nedoporučuje. Většina reditelu že raději vybere zaměstnance s českou VŠ než Polskou. A nejspíš je to vážně tak. Když potřebuješ titul jen tak, asi to nevadí. Pro učitele ve škole je česká VŠ určitě vhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
19.10.20 08:57

Odkud jsi? Po A4 do Wroclawi je to pohoda, za 2h od hranic, krásná, nová dálnice. U nás ve školce učí přímo Polky (pohraničí, školky s pol.jaz. vyučovacím) a všechny jsou úžasné, dcera je má radši, než ty „naše“. Takže záleží, kde budeš hledat práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.20 14:39

Ahoj, bydlíme na Vysočině, je to cca 50 km od Brna, 50 km od Jihlavy. Dojíždění by asi nebyl takový problém, ale nechci jezdit sama. Ve dvou se to určitě lup táhne :*
Green tea - zacala jsi tedy stidbat VŠ v ČR, popř kterou? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
16961
11.11.20 16:02
@Anonymní píše:
Ahoj! Uvažují, že bych se vrhla má studium učitelství pro 1. Stupeň Zs a MS v Polsku. V ČR lze studovat pouze 5 let, v Polsku navazující magisterské 2 roky. Nemá někdo zkušenost? Našla jsem navazující Specku ve Wroclawi, což je šílená dálka, neumím si představit jet sama autem či busem a vlakem a pak přímo učitelství Sosnowec - to je pro mě sice blíž, ale i tak mazec!! Budu rada za všechny podněty, zkušenosti, názory… Rada bych začla studovat příští rok, tzn 2021/2022. Třeba se mi tu podaří najít parťáka :srdce:

Ahoj,

co jsem četla, tak holky měly problém se pak uplatnit, že se dává přednost v čr studovaným - to jsem četla v diskuzi na tu Varšanskou, která je v čr…
A je pravda, že když jsem byla u výběrového řízení na učitelku v MS, tak se dívali kde dotyčná studovala a vyřazovali i holky, které měly vystudované křestanské školy se zaměřením (pedagogika/zdravotnictví). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
16.1.23 06:02
@Anonymní píše:
Ahoj, bydlíme na Vysočině, je to cca 50 km od Brna, 50 km od Jihlavy. Dojíždění by asi nebyl takový problém, ale nechci jezdit sama. Ve dvou se to určitě lup táhne :*
Green tea - zacala jsi tedy stidbat VŠ v ČR, popř kterou? Děkuji

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, zda jste na VŠ v Polsku nastoupila? Děkuji P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.6.23 22:41

Dobrý den, prosím - studuje někdo ve Frýdku Místku??? Moc prosím o informace. Diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.6.23 22:45

@Talona taky bych ráda nastoupila a zvažuji možnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
1.6.23 22:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
4.6.23 19:59
@VL1972 píše:

Ahojky, já bych ti jen ráda řekla - že spousta ředitelů tuto školu vůbec neuznává a uchazeče s ní rovnou z výběrového řízení vyřazují. Prostě si škola už udělala špatné jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.8.23 08:49

@Joannka1
Která škola si udělala špatné jméno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...