Štve mě tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2922
13.10.21 19:19

Já tomu nerozumím a kde je tvůj partner? On není doma nebo co. Neumím si představit, že bych v těhotenství zdrhla k mámě. Kdybys měla třeba druhý dítě chodící do školy, dělala bys ty/partner co? 8o
A tchýně bude asi normální ženská, nechápu, že si stezujes na ni a ne na tu atrapu chlapa co máš doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.21 19:19
@prokr píše:
Tak já nevím…asi jsem vadná.
Kdyby můj syn začal nějak těžce selhávat jako partner a otec už v těhotenství jeho partnerky, tak bych za prvé po něm tvrdě dupala, aby se vzpamatoval /což chápu, že může být úplně zbytečná námaha/ a za druhý bych se snažila jeho partnerce nabídnout vlastní pomoc ať už v jakékoliv podobě i když je mi jasný, že ze 200km vzdálenosti je to těžký no :(
Ale neumím si představit, že bych synovu partnerku posílala k jejím rodičům.
Za syna bych se styděla a pokud by se nehodlal sebrat považovala bych za svoji morální povinnost ho prostě zastoupit. Ne se snažit přehrnout starost na někoho jiného. :think:
Ale chápu, že je to složitý no…a dá se na to pohlížet z mnoha různých úhlů :?

Asi nemá pocit, že oni jsou ta rodina. Že ten chlap je první, kdo má projevit zájem a péči. Jako by byla malá holka a vrací ji k rodičům. Až se pohádají, půjde taky bydlet k mamince? Ale je dobře, že se zakladatelka u mámy uklidnila, jistě to bude mít vliv na celkový stav.

Já jsem za maminkou v těhotenství odjet nemohla, naštěstí mám vedle sebe muže, na kterého se dá spolehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.21 19:21
@Netopýr1 píše:
Já tomu nerozumím a kde je tvůj partner? On není doma nebo co. Neumím si představit, že bych v těhotenství zdrhla k mámě. Kdybys měla třeba druhý dítě chodící do školy, dělala bys ty/partner co? 8o
A tchýně bude asi normální ženská, nechápu, že si stezujes na ni a ne na tu atrapu chlapa co máš doma.

psala jsem že to tu nebudu rozebírat, chlap doma není, přesně tak…a není nutné mi situaci omlátit o hlavu, to co se děje mě trápí dnes a denně. A nejen mě. Nikdo to nechápe a jen všichni doufají, že se srovná, protože tohle není člověk, kterého známe. Ale proto jsem diskuzi nezakládala.

• Citovat
  • Upravit
16694
13.10.21 19:22

Něco mi říká, že za ten poslední kolaps už si můžeš tak trochu sama. Ty ses prostě šprajcla, že pomoci ti má přítel a ne tcháni, kteří tě dovezou k mámě. Na jednu stranu tvůj postoj chápu, ale když přítelovi hráblo, tak jsi sama proti sobě, když čekáš, že ti pomůže.

Nemůžeš změnit někoho jiného, když on nechce. Prostě se zařiď tak, ať jsi co nejvíc v klidu. Klidně i u té mámy. Hlavně ať je ti dobře, ještě potřebuješ zvládnout třetí trimestr. A po porodu to o moc lepší nebude. Tak se drž, mysli na sebe (spokojená máma, spokojené mimi) a nebuď na tchýni tak přísná, ona se jen snaží tě utěšovat a uklidňovat a neuvědomuje si, že ti to může lézt na nervy :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106537
13.10.21 19:23
@Anonymní píše:
Holky jdu si asi jen vylít srdce…

Jsem ve druhým trimestru a mám neskutečně blbý průběh už od začátku, několikrát hospitalizace a kapačky, záchranka kvůli tlaku, pak viróza, která mě opět úplně položila.

Partner se zbláznil a chová se jak totální vůl, takže to mi nepomáhá už vůbec.
Jeho rodiče jsou na něj naštvaní a stojí za mnou, snaží se, vím ež mě mají rádi, ALE…

Jak mi teď bylo naposled zle, byla jsem sama a bylo to docela kritický, jeho máma mi pořád psala, že přijedou (bydlí 200km) a že mě odvezou ke mně domu (50km). Já odmítla. Nejsem typ co hned běží za mámou, ačkoliv mohu. Starat se měl hlavně jejich synáček.
No zkrátím to, po 3 dnech jsem jela domu, zkolabovala, opět kapačky, pak už to bylo ok. Psala jsem jí a ona mě totálně vytočila větou, že je ráda že jsem doma a že mi to teda trvalo!

A pak neustále píše, ale fakt v každý zprávě, že musím myslet hlavně na miminko.
Přijdu si jak inkubátor, ne žena která má těžký těhotenství a ten nejbližší člověk mi ještě vlastně ubližuje.

Jsem smutná, nešťastná a podrážděná…napsala jsem jí, že budu myslet chvíli i na sebe, že miminko bez maminky jaksi nemůže fungovat. Od té doby radši nepíše.

Chápete mě nebo jsem přecitlivělá?

Chapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42307

Tak když je tchýně na tebe hodná a má tě ráda, určitě jí můžeš zavolat, promluvit si s ní a vysvětlit jí, že s tebou cloumají hormony, situace doma a navíc, že si vyčítáš svůj zdravotní stav. A že to mysli na miminko, i když chápeš, že myslí dobře, ti vždycky přináší další výčitky. Ať místo toho říká třeba myslím na vás, opatrujte se, nebo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Russet píše:
Asi nemá pocit, že oni jsou ta rodina. Že ten chlap je první, kdo má projevit zájem a péči. Jako by byla malá holka a vrací ji k rodičům. Až se pohádají, půjde taky bydlet k mamince? Ale je dobře, že se zakladatelka u mámy uklidnila, jistě to bude mít vliv na celkový stav.Já jsem za maminkou v těhotenství odjet nemohla, naštěstí mám vedle sebe muže, na kterého se dá spolehnout.

já jsem u mámy týden, zítra jedu domů, ne že jsem se vrátila domů. Byla jsem nemocná a potřebovala jsem pomocnou ruku, doma ji teď nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.21 19:26
@Kakika píše:
Něco mi říká, že za ten poslední kolaps už si můžeš tak trochu sama. Ty ses prostě šprajcla, že pomoci ti má přítel a ne tcháni, kteří tě dovezou k mámě. Na jednu stranu tvůj postoj chápu, ale když přítelovi hráblo, tak jsi sama proti sobě, když čekáš, že ti pomůže.Nemůžeš změnit někoho jiného, když on nechce. Prostě se zařiď tak, ať jsi co nejvíc v klidu. Klidně i u té mámy. Hlavně ať je ti dobře, ještě potřebuješ zvládnout třetí trimestr. A po porodu to o moc lepší nebude. Tak se drž, mysli na sebe (spokojená máma, spokojené mimi) a nebuď na tchýni tak přísná, ona se jen snaží tě utěšovat a uklidňovat a neuvědomuje si, že ti to může lézt na nervy :hug:

ne to ne, poslední kolaps byla těžká viróza, 5 dní téměř bez jídla, 1× infuze v porodnici, dehydratace. Ještě dnes z toho nejsem venku ale už jím. Od přítele teď pomoc nečekám, je zhruba 10 000 km daleko. A děkuju moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
106537
13.10.21 19:27
@Anonymní píše:
ale to já jsem, to se neboj. To já zase vím že oni se snaží, abych ho neposlala úplně do háje, jen mě mrzí ty řeči mysli na miminko. Si připadám jak krkavčí matka, přitom jediný co 5 měsíců řeším je, jak přežít den - fyzicky a někdy psychicky.

Co priteli brani v normalnim fungovani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.10.21 19:29
@Anonymní píše:
ne to ne, poslední kolaps byla těžká viróza, 5 dní téměř bez jídla, 1× infuze v porodnici, dehydratace. Ještě dnes z toho nejsem venku ale už jím. Od přítele teď pomoc nečekám, je zhruba 10 000 km daleko. A děkuju moc :kytka:

Kam jel? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.10.21 19:29
@Anonymní píše:
ne to ne, poslední kolaps byla těžká viróza, 5 dní téměř bez jídla, 1× infuze v porodnici, dehydratace. Ještě dnes z toho nejsem venku ale už jím. Od přítele teď pomoc nečekám, je zhruba 10 000 km daleko. A děkuju moc :kytka:

Achjo, nemáš to lehké. Musíš jet domů už takto brzy? Nemůžeš ještě chvíli zůstat u mámy a dát se víc dokupy? Nebo zajet na pár dní k tchánům a užít si obskakování u nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
13.10.21 19:32

Souhlas.. hrabe ti, měli by se na tebe vykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.21 19:34
@Kakika píše:
Achjo, nemáš to lehké. Musíš jet domů už takto brzy? Nemůžeš ještě chvíli zůstat u mámy a dát se víc dokupy? Nebo zajet na pár dní k tchánům a užít si obskakování u nich?

teď musím odjet kvůli lékaři + jedné schůzce, ale zase se vrátím - já jsem u našich často i když se nic neděje, máme hezké vztahy. Ale zase to nechci přehánět, mámě to sice nevadí a je ráda, že tu jsem, ale jakmile budu fungovat, tak už se zase postavím na vlastní nohy.

• Citovat
  • Upravit
11292
13.10.21 19:35
@Anonymní píše:
teď musím odjet kvůli lékaři + jedné schůzce, ale zase se vrátím - já jsem u našich často i když se nic neděje, máme hezké vztahy. Ale zase to nechci přehánět, mámě to sice nevadí a je ráda, že tu jsem, ale jakmile budu fungovat, tak už se zase postavím na vlastní nohy.

Hlavně nedělej zbytečně hrdinku a nech si včas pomoct, když bude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.21 19:36
@jita22 píše:
Hlavně nedělej zbytečně hrdinku a nech si včas pomoct, když bude potřeba.

no to se právě učím. Vždycky jsem si dovedla poradit sama a najednou to nejde :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová