Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Těhotenský hormony jsou svině. Myslím, že to tchýně myslí dobře. Buď ráda, že se máš na koho obrátit.
@Anonymní píše:
no ale já na něj myslím, bojím se o něj, vyprávím mu, hladím ho…to že mám takový průběh není jaksi moje vina.
Ona to určitě myslí tak, že máš davat na sebe pozor, proto je ráda, že jsi v bezpečí u maminky. A jestli máte dobré vztahy, tak jí zavolej a řekni, ať ti nepíše, at myslíš na miminko, že jsi z toho nervózní - a dodej: to víš, hormony
Bude to dobrý ![]()
@Mutlice píše:
Hele oni mají strach podobně jako ty. „Mysli na miminko“ je prostě taková fráze. Vem si to tak, že ty přeci jen trochu můžeš ovlivnit, co děláš, odpočinek atd. Ale oni to nemohou nijak ovlivnit a bojí se. Tak prostě do tebe hučí… Jak říkám, kdybys znala mojí tchýni, necháš tu svou vysochat z bronzu![]()
![]()
to mě mrzí, že máš nějakou babici ![]()
Holky díky, já se asi potřebovala i vypovídat, je toho nějak moc.
vím, že je hodná, když mi bylo nejhůř, brečela jsem jí do telefonu a ona mě utěšovala a říkala, že všechno dobře dopadne atd.
@Anonymní píše:
Holky díky, já se asi potřebovala i vypovídat, je toho nějak moc.
vím, že je hodná, když mi bylo nejhůř, brečela jsem jí do telefonu a ona mě utěšovala a říkala, že všechno dobře dopadne atd.
Vždyť se vypovídej, každej to občas potřebuje. Buď ráda, že má tchýně o tebe starost a máte dobré vztahy. Bude zase líp, drž se! ![]()
No a proč nechceš být u své mámy, když je ti permanentně tak zle? Několikrát hospitalizace, RZ, omdlévání…
Jestli to máš takto a máš mámu v pohodě, byla bych tam, když na přítele není spolehnutí. ![]()
A na druhou stranu, tvůj stav je určitě náročný i pro něho. Bojí se, neví co pořádně dělat. A popravdě jsou lidé, kteří když je někdo blízký nemocný, tak to prostě nedávají a leze jim to na nervy. Tohle je blbá situace pro všechny. Tchýně to určitě nemyslela zle.
@Anonymní píše:
Holky jdu si asi jen vylít srdce…Starat se měl hlavně jejich synáček.
Ty ses měla starat, s kým si pořídíš dítě. Tchýně s ním mimíska nečeká. Takže teď si opravdu může dovolit různé řeči. Koneckonců to možná ani není tvoje tchýně, jen matka tvýho partnera.
@Ms.Ragdoll píše:
No a proč nechceš být u své mámy, když je ti permanentně tak zle? Několikrát hospitalizace, RZ, omdlévání…Jestli to máš takto a máš mámu v pohodě, byla bych tam, když na přítele není spolehnutí.
A na druhou stranu, tvůj stav je určitě náročný i pro něho. Bojí se, neví co pořádně dělat. A popravdě jsou lidé, kteří když je někdo blízký nemocný, tak to prostě nedávají a leze jim to na nervy. Tohle je blbá situace pro všechny. Tchýně to určitě nemyslela zle.
já mamku nechtěla stresovat no…myslela jsem, že to zvládnu, nakonec jsem přijela a rozbrečela se ještě ve dveřích, že už nemůžu. Je mi tu tisíckrát líp ![]()
@greenapple píše: ****@Anonymní píše:
Holky jdu si asi jen vylít srdce…Starat se měl hlavně jejich synáček.
Ty ses měla starat, s kým si pořídíš dítě. Tchýně s ním mimíska nečeká. Takže teď si opravdu může dovolit různé řeči. Koneckonců to možná ani není tvoje tchýně, jen matka tvýho partnera.no naši situaci tu myslím nemusím rozebírat, ani to jak jsme spolu dlouho, proč mu hráblo a co se děje…tchýně to není, svoji nejsme, nazvala jsem ji tak, aby bylo jasné o kom je řeč. A myslím že jsou z něj víc v šoku než já.
Tak já nevím…asi jsem vadná.
Kdyby můj syn začal nějak těžce selhávat jako partner a otec už v těhotenství jeho partnerky, tak bych za prvé po něm tvrdě dupala, aby se vzpamatoval /což chápu, že může být úplně zbytečná námaha/ a za druhý bych se snažila jeho partnerce nabídnout vlastní pomoc ať už v jakékoliv podobě i když je mi jasný, že ze 200km vzdálenosti je to těžký no ![]()
Ale neumím si představit, že bych synovu partnerku posílala k jejím rodičům.
Za syna bych se styděla a pokud by se nehodlal sebrat považovala bych za svoji morální povinnost ho prostě zastoupit. Ne se snažit přehrnout starost na někoho jiného. ![]()
Ale chápu, že je to složitý no…a dá se na to pohlížet z mnoha různých úhlů ![]()
Nepřijde mi že by tchýně řekla něco hrozného
typuju to na rozházené hormony u tebe
@prokr píše:
Tak já nevím…asi jsem vadná.
Kdyby můj syn začal nějak těžce selhávat jako partner a otec už v těhotenství jeho partnerky, tak bych za prvé po něm tvrdě dupala, aby se vzpamatoval /což chápu, že může být úplně zbytečná námaha/ a za druhý bych se snažila jeho partnerce nabídnout vlastní pomoc ať už v jakékoliv podobě i když je mi jasný, že ze 200km vzdálenosti je to těžký no
Ale neumím si představit, že bych synovu partnerku posílala k jejím rodičům.
Za syna bych se styděla a pokud by se nehodlal sebrat považovala bych za svoji morální povinnost ho prostě zastoupit. Ne se snažit přehrnout starost na někoho jiného.
Ale chápu, že je to složitý no…a dá se na to pohlížet z mnoha různých úhlů
no situace mezi ním a jeho rodiči se velmi vyhrotila, jsou z něj zoufalí a nikdo neví co se děje. Ale víš co, dospělého člověka k ničemu nedonutíš a to já ani nechci. Čekám zda se srovná nebo ne.
Jinak oni mě neposílali za našimi, já jim psala že k našim pojedu a pak to pořád oddalovala a oni mi nabídli, že přijedou a odvezou mě, pokud potřebuji. Je jasný, že by pro mě nejeli aby mě zase odvezli k nim a tam se o mě starali - pro mě by to bylo nepříjemný, přeci jen doma je doma a máma je máma. Ale kdybych je požádala nebo já neměla zázemí, tak to udělají. Já vím, že to zle nemysleli, jen mi je prostě zle na těle i na duši.
Hormony. To přejde. Buď ráda, že jsou na tebe hodní, mají tě rádi a těší se ja vnouče
. Moji tchýni to třeba absolutně nezajímalo ![]()
Přeložim ti to „mysli na miminko“ - opatruj se, nestresuj se, nechej se opečovávat, nedělej hrdinku. Nejsi sama za sebe, jste dva a oba jste teď mnohem náchylnější než každý sám za sebe. Máme tě rádi a myslíme na vás.
@fíkofka píše:
Hormony. To přejde. Buď ráda, že jsou na tebe hodní, mají tě rádi a těší se ja vnouče. Moji tchýni to třeba absolutně nezajímalo
Přeložim ti to „mysli na miminko“ - opatruj se, nestresuj se, nechej se opečovávat, nedělej hrdinku. Nejsi sama za sebe, jste dva a oba jste teď mnohem náchylnější než každý sám za sebe. Máme tě rádi a myslíme na vás.
děkuju ![]()
@Anonymní píše:
Jo holky to já jsem na něj a jsem ráda, že oni dva jsou tak hodní a jsou na mojí straně, napsali mi že mě mají moc rádi. Ale prostě to neustálý „mysli na miminko“ mi už leze krkem, 5 měsíců jsem na tom tak, že už to nikdy nechci zažít a občas se s brekem tomu malému omlouvám, že to nezvládám, bojím se o něj, jsem vyčerpaná a fakt na dně. Tak mě pak dodělá „mysli na miminko“…si přijdu jak kdybych chodila pařit a brala drogy
Ukázkové hormony
hod se do klidu.