Suchá kůže na nártech u miminka

377
30.10.12 09:07

Suchá kůže na nártech u miminka

Mám 4měsíční miminko, asi před měsícem jsem si všimla, že má na obou nártech z vnější strany suchou kůži - vrásčitou, trochu dohněda. Ptala jsem se doktorky, a ta se tvářila, že neví, co by to mohlo být. Ptala se, jaké jí dávám ponožky a jestli spí ve spacáku, naznačovala, že by to mohlo být způsobeno třením. Zmínila jsem, že má i šupinky kolem ouška, a doktorka to ihned uzavřela s tím, že to je exém. Prý u těch oušek to je typické. Dostali jsme mastičku, která výborně zabrala na ta ouška, ale na nožičky vůbec. Ono to i na těch nožičkách vypadá jinak. Nevíte, co by to mohlo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6220
30.10.12 09:15

@jankee no raději bych se poradila s dermatologem. :think: Nechci strašit, ale mě taky dr. řekla že to je ekzém také to začalo kolem 4.m a máme atopák :! Není to nic hrozného, ale nepříjemné to rozhodně je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.10.12 09:19

Já bych řekla, že pokud to není zarudlé nebo nabobtnalé, mokvavé, tak je to prostě jen suchá kůže - promazávat - zkusit lipobasi krém nebo něco mastnějšího - čistou bílou vazelínu z lékárny - prostě něco mastnějšího. Pokud to bude horší, tak navštívit kožní Dr.
Dcera byla na různých místech suchá a šupinková až do roka, pořád jsem to řešila a kupovala různé masti, krémy… nakonec z toho vyrostla - kůže potřebovala dozrát :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.10.12 09:20

@jankee A jakou mastičku na to dala?
Mohl by to být ekzém… ale to ukáže až čas. Já jsem si myslela, že malá bude mít taky atopák - její kůže byla hodně nepěkná, ale nakonec je to v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
30.10.12 09:21

Syn ma presne toto na jedne nozce a je to atopicky ekzem. Jinak ma obcas suchou kuzi na stehnech a litkach, vic na te noze, kde ma ten ekzem na nartu. Nejprve jsme pouzivali lipobase, ta mo nepomahala, potom excipial, ten byl fajn, jednu dobu jsme byli uplne bez ekzemu, pak se ekzem vratil a excipial moc nepomahal, tak jsme mazali indulonou a ted asi 3 dny zkousime konopnou mast a vypada ze se to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
30.10.12 09:27

@elchirk Mohu vědět přesně jakou konopnou taky o ní uvažujeme ale toho na trhu tolik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.10.12 09:44

@3HE Nejsme v ČR, dostali jsme Stelatria od značky Mustela.

Má to jenom suché, nic mokvavého. Má to jen na těch nártech. Za ouškama to zmizelo. Asi zajdem na dermatologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
30.10.12 10:06

@jankee nepanikař, my to měli taky, asi až do 5. měsíce, pak jsem najednou po koupání viděla, že se to začíná olupovat, když jsem po tom přejela ručníkem. Tak že jsem to prstem odrolila. Přišlo mi spíš, že jak malý rychle vyrostla nožička, tak že ta stará kůže nestačila sama odpadnout. Mazala jsem mlékem od sebamedu, ne olejem, ten vysušuje.

• Citovat
  • Upravit
377
30.10.12 10:17

@taichistka jé no tak to by bylo bezva… mně to taky připadá jako stará kůže, jako by to mělo jít odmočit, ale nejde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.10.12 10:18

@taichistka vlastně si teď uvědomuju, že starší měl tohle na pupíčku, když se mu zahojila pupeční kýla. Měl to tam několik měsíců a pak se to postupně při koupání odrolilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
taichistka
30.10.12 10:23

@jankee pokud se to nezvětšuje, nečervená, nemokvá, nepraská do krve, tak bych to fakt neřešila. :) Uvidíš, že to samo zmizí.

• Citovat
  • Upravit
8937
30.10.12 21:22
@karlle píše:
@elchirk Mohu vědět přesně jakou konopnou taky o ní uvažujeme ale toho na trhu tolik :think:

Já jsem zašla do lékárny a nechala si poradit lékárnicí, ale ta mast, co mám je taková jakoby vazelina a špatně se maže, příště koupím něco spíš konzistence krému, co se bude lépe mazat. Přesnou značku napsat nemůžu, syn teď usnul a mast je u něj v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.12.12 14:52

@taichistka Tak hlásím, že včera po koupání se jí to skoro celé oddrolilo a nožičky vypadají zase normálně :D Ani jsem to nijak moc nemazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
7.12.12 15:52

@jankee :potlesk: :potlesk: :potlesk: Někdy se to vyřeší samo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša_8888
22.4.13 16:25

Suchá kůže u miminka

Můj půlroční syn má suchou kůži na nožičkách a ručičkách, místy je jen hrubá někde se ale i olupuje v šupinkách. Víte někdo co na to zabírá? Moc dík! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure