Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtela bych se poradit, co to muze byt za vyrazku (viz foto). Dite normalni bez teplot, vesele, myslim, ze ho to nesvedi. Ma na zadickach, brisku, trochu i na rucicce a nozicce. Spise sussiho charakteru. Prikmy ji, hodne mrkve, v noci kojim. Nesetkala jste se s tim nektera?
Dle me kvasinka (ve streve) a takto se projevi. Nedavej tolik mrkve, je sladka, kvasinky tim zijou. Maz zinkem, hlavne nemasti ruda loziska. Dej probiotika diteti i sobe. Pokud kojis, musis se ve strave omezit i ty, bohuzel. Ale neni to nic, co by se nedalo. Dcera mela to same, vyskocilo to kolem 5. mesice. Nekdriv na hrudnicku par fleku, pak i ruce, nohy (hlavne zahyby), krupice na obliceji.
Mrkni na stranky Very Zikove, je skvela.
@evushee ahoj, máme sem zřejmě to samé, nebo dost podobné.. Pediatr nám řekla, že je to sezónní ekzém a doporučila mi koupele s přídavkem olejíčku a nebo pořád mazat modrou Indulonou
mazala jsem jen ráno a večer celé tělíčko a bylo to pryč ![]()
Malá má něco, co vypadá dost podobně. Začlo to z ničeho nic minulý březen. Verdikt doktorky: ‘atopická dermatitida’ Mám ji taky. U mě se to projevilo až ve 20 letech většinou kůží na rukách praskající do krve. Mívá to jen přes zimu. Mažeme mastí pro atopiky, děláme ovesné koupele, myjeme koupelovými oleji a vyměnila jsem veškerá mýdla i krémy. Letos jí ta vyrážka začala v říjnu. Vhodnou kosmetikou se to docela zvládá.
Ve Vašem zájmu doufám, že je to jen vyrážka coby alergie na nějakou jednu přísadu v příkrmu.
Taky sázím na atopák. My s tím zrovna dost bojujeme
Zkouším nějaký konopný krém od Nobilis Tilia, jsem zvědavá…
@Ba-stet píše:
Taky sázím na atopák. My s tím zrovna dost bojujemeZkouším nějaký konopný krém od Nobilis Tilia, jsem zvědavá…
Zajímavá možnost. Konopný krém mě nenapadl. Možná proto, že mně na ruce nepomáhal… ![]()
Já mám pro malou exomegu od Adermy a koupelový olej od Dermedicu. Pak ta ovesná koupel. Přijde mi, že je to hlavně o té pravidelnosti promazávání a koupelí než o tom jaký konkrétně jeden krém na to člověk používá.
Na atopak se bohuzel svadi vse. Jenze na kuzi uz je jen dusledek. Vsichni jen mazou loziska a malokdo resi pricinu - vetsinou streva (pediatr, kozni).
http://verazikova.cz/…-kvasinku-2/
Vyborna stranka. Dcera mela to same a diky Zikove se toho zbavila.
Syn to měl minulou zimu taky a doktorka doporučila modrou indulonu a treba zvhlcovac vzduchu. Ja na to trpela jako dítě v zimnich obdobích, bylo to ze sucheho vzduchu. A snazili jsme se to místo denně neomyvat vodou, aby se to ještě více nevysusilo. Indulonu jsem mazala s každým prebalenim a po pár dnech v pořádku. Ale toto by chtělo kožního, ja nejsem doktor.