Sudý vs. lichý počet dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1208
10.1.26 15:20

Tak my máme 4 děti během pěti let. Jsou celkově dobrá parta. Hrají si obvykle všichni dohromady. A někdy se dělí na kluky a na holky. Nebo 1 starší a 2 mladší, s tím, že ten druhý starší si zrovna nechce hrát. Hrají si srovnatelně často jak v sudém tak v lichém počtu. Nikdo nikoho trvale nevylučuje z her. Ale když se někdy domluví, že si budou hrát v určitém počtu a zbylé dítě/děti se do té hry chtějí přidat, tak bez dovolení nesmí a musí respektovat odmítnutí. Samotným dětem se jejich počet líbí, často říkají, že je to ideální. V zásadě mají téměř vždy nějakého parťáka ke hře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 15:33
@Anonymní píše: Více
… a zadek máte také na čtyři půlky?
  • Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 15:36
@Masina píše: Více

A proto je člověče nezlob se pro čtyři hráče.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.26 15:38
@Vodnář-u-Topolu píše: Více

V součtu s dětmi na osm 8)

• Citovat
  • Upravit
Vodnář-u-Topolu
10.1.26 15:47
… hlavně, že to zůstalo dělitelné dvěma. Nicméně rohlíky raději přihazujte úměrně k počtu, ať každý má svou patku.
  • Citovat
  • Upravit
106240
10.1.26 15:52

Jo, to je zase opačný případ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.26 19:18

To je těžký no, my máme u sebe jen 1. a 2. a pak 5. a 6 dítko, ale druhorozená udělala poněkud italskou (jako vášnivé hádky, bouchání dveří a td.) koalici s o 4 roky mladší sestrou, protože prvorozený se od ní příliš distancoval, prostě si nesedli plus žárlivost. Pak se s větším odstupem narodil další kluk a ten se taky hodně sedl s druhorozenou (byli od sebe 10 let), pak jsou tu 2 nejmladší bráchové…
Mám takový pocit, že děti, kteří jsou si nejblíže, tak se zároveň těžko odproďšťují od toho, že právě sourozenec, který se narodil za nimi, jim ukradl místo jediného nebo nejmladšího, takže z tohoto hlediska, aby to bylo tak nějak fifty fifty, je nejlepší sudý počet v počtu 4 ks a od toho počtu je pak už jedno, zda sudý nebo lichý protože i při počtu 5 má každý “obsourozence”, ke kterému může přistupovat bez takové té zášti, která vlastně nejde odčinit, protože to tak prostě je…A ideál pro dítě je lichý počet a to 1 :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5683
10.1.26 20:40
@Venetia píše: Více

no právěže jako takovej, vejškrabek - mazánek´jsi měla být opečovávána a milována…ci to bylo nechtěné těhotenství? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
10.1.26 20:42

1 dle mě ideál neni ale pořád lepší než 0…alespon pro toho, kdo děti chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 09:08

@Ahep myslela jsem, že pro dítě ideál, zvlášť pro to, které má více sourozenců, prostě všechny děti chtějí být pro rodiče jedineční a naše (starší) děti sní o jedináčkovství, je to podobné jako když jedináček touží po sourozenci, který nikdy nepřijde. Pro mne osobně byl vždy ideál nejmíň 2 děti, ideálně 4, ale máme 6, protože když jsme ideálu dosáhli, posunula se nám možná hranice, která do té soby nebyla představitelná ;)

• Citovat
  • Upravit
5683
11.1.26 12:26
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
11.1.26 13:06

Tak u nás děti o jedináčkovství nesní. Po čem třeba touží je, užít si chvíli s rodičem o samotě, ale to mají kdykoliv si zamanou. A jak se vypovídají, tak zas jdou….Naopak si mi třeba stěžují, když je nás doma zrovna méně, že je tam moc velký klid a že už se těší, až se ten či onen vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.26 13:18

@Masina a kolik dětem je? Naše děti do cca deseti let v pohodě, braly by nového sourozence prostě o tom uvažují jinak, tedy od chvíle, co jsou o tom schopny uvažovat, to nějaký rok trvá, ale pak totální změna, další sourozenec - no to jste se zbláznili, to vůbec a nejlépe se snad zbavit i těch co jsou, toto období trvá cca dalších 10 let a pak už asi zase v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.26 21:39

Mě by zajímalo vy co máte víc než tři děti, máte lepší práci? Jak to zvládáte a co porody těhotenství co tělo na to. Já mám tři, chtěla jsem vždy dvě pak tři. Je veselejší, když se hlasuje tak mají vždy hlas převahu i když je to někdy v řádu kluci holky nefér. Dvě děti je zlatá krásná klasika bych řekla. Tělo si odpočine a máš splněno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin