Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, poradte mi prosim
Dcerka mela 4 mesice kdyz ji propichovali usi, v pohode se ji to hojilo atd, mesic po tom ji spadla nausnice a hned sme ji nasadili do ouska, a tak pred 3 tydnami ji spadla zas, tak jsem ji sundala i tu druhou a zanesla do zlatnictva aby ji to opravili aby ji to uz nepadalo, dcerka byla tak skoro 2 tydny bez nausnic, hned v den jak sem je sla vyzvednout tak jsem ji je zkousela davat a neslo to, bud plakala nebo se moc hybala, zkousela jsem to i pocas spanku, za jak dlouho zarustaji miminkum dirkyv usich? A pani ve zlatnictve rikala ze to nevadi kdyz bude 2 tydny bez nausnic ze to nezaroste. Kdyby to mela fakt zaroste tak muzu s ni jit k doktorovy aby ji to nastrelil a ne propichnul? A kdyz ji chytim na ucho tak tam citim malu kulicku jak tam ma tu dirku
Jsem asi sadista ale ja bych to zkusila prorvat, jako uplne to urcite nezarostlo, jen tam muze byt takova blanka, to se dela i me kdyz nevezmu do dalsich direk dlouho nausnice..
Naše malá měla podobný problém, cca po dvou týdnech nešly naušnice zpět ani za nic, na uších nahmatatelné malé bouličky v místě dírek… Když jsem se snažila vrátit je zpět fo uší, byl řev jako blázen, když jsem trošku víc zatlačila došlo i na kapku krve
Nakonec jsme museli vzniklé bouličky rozmasírovat a následovalo znovu nastřelení. Byl jí v té době asi 1 rok.
Taky dcerce vypadla nausnicka a po tydnu uz jsme ji nenasadili, museli jsme znova na propichnuti..