Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@baruna1 typ nevím, prikladam fotku
každopádně není to ta pracka co má i ten prášek tekutý, aby si ho nabirala sama (šílené peníze)… a synovi v tom peru všechny věci i s potiskem a paráda… susicka vůbec nikdy nic neposkodila, i věci na kterých je napsáno, ze by se neměly dávat do susicky, tak je tam soupnu na extra šetrný program a úplně v pohodě. Za mě fakt nemůžu říct žádný zápor, všechno super… když vím ze peru třeba tlusté mikiny s kapuci nebo svetry, tak dávám zase extra suchý program a nikdy jsem nemusela dosusovat. Dokonce tam dávám i hrací deku, kde je plno takových těch ptakovin na hraní a taky v pohodě. Pro mě nejlepší vynález a Miele je opravdu kvalita ![]()
Ja dostala AEG ted pred vanoci, je to dokonce i ten levnejsi model (cca 12tis) a miluju ji
vse krasne u susi, jen sem tam guma u teplaku je vlhci,ale behem par minut na topeni je to suchy
prala jsem i povlaky z matraci a parada. Program na bavlnu mi vetsinou trva hodinku,takze fakt pohoda
@Zuzee87 Sušičku LG nedoporučuju, já jsem z té naší dost zklamaná. Stála pěkný ranec a jako nic moc, prádlo neskutečně pomačkané a málokdy dobře usušené, buď je ještě vlhké, nebo přesušené. Pračky mají super, ale sušičky prostě neumí.
@MartinKa36 píše:
Máš špatně nastavenou tvrdost vody, proto si sušička myslí že je prádlo suché a sušení předčasne ukončí.
Tak jsem na to koukala a ta susicka nemá nikde možnost nastavení tvrdosti vody (v návodu)
nenastavuje se to jen u praček?
Tvrdost vody se liší místo od místa.
Tvrdost vody má vliv na vodivost vody, a
ovlivňuje tak funkci snímače vodivosti ve
spotřebiči. Pokud znáte hodnotu vodivosti
vody, můžete nastavením snímače
dosáhnout lepších výsledků sušení.
Změna nastavení snímače vodivosti:
1. Pootočte programovým voličem na
dostupný program.
2. Současně stiskněte tlačítka Sušení
plus a Proti pomačkání . Držte je
stisknutá, dokud se na displeji nezobrazí
jeden z následujících symbolů:
cm
600 μS/cm
cm
3. Opakovaně stiskněte tlačítko Start/
Pauza , dokud nenastavíte požadovanou úroveň.
14 www.aeg.com
@Verurizeckova supééér dík moc ,,určitě pujdu do Miele
a příští tyden si jedu pro pračku aj sušku takže díky moc za typ
![]()
@baruna1 jasný, není problém, tak hlavně dobrou ruku a přeji jenom spokojenost, myslím, ze budes spokojena moc, já jsem vyloženě nadšena ![]()
jj včak si to myslim že budu spokojená,,napiš jak mas mas tu sušičku i pračku dlouho ? dá se tam nastavit i co se týče tvrdosti vody ? u nas je voda totiž extremně tvrdá ![]()
@Froseth jejda čtu až teď.. Ale děkuji, stále jsem se ještě nerozhodl.. Takže LG teda skrtam… A prosím tě co přesně tě zklamalo? ![]()
@Zuzee87 Jak jsem psala. Ať dám jakýkoliv program, tak je prádlo hrozně pomačkané, musím žehlit. Pokud zvolím kratší program, je prádlo vlhké, pokud zvolím delší, je přesušené. Navíc je sušička hrozně hlučná a to i přes zavřené dveře. Máme ten model se samočistícím kondenzátorem, takže pokud se to zacpe, tak můžu sušičku vyhodit. Poohlédla bych se po jiné značce ![]()
Ahoj nečetla jsem diskuzi,jen přidávám zkušenost s pračkou AEG Lavamat, měla jsem se sestrou stejnou, ona měla úzkou, já normální na 7 kg. Oběma se po 7 letech vysypalo ložisko bubnu. Oprava by stála 5000. Prala jsem 7 praček týdně.
Někdo má nějaké aktuální info? Vybírám sušičku a pračku, Miele má teda ceny, tak mi zajímá, jestli to opravdu za to stojí… A sušení je opravdu suché? Budu ráda za všechny rady a tipy, za týden musím mít vybráno ![]()
Já tedy Miele nemám, ale slyším na tu značku samou chválu. Takže pokud na to ty prachy jsi ochotná dát, neváhala bych.
@Venceslavka mám susičku miele a je super. Mám tedy porovnání s nějakou beko (či co to bylo) a je to nebe a dudy. Ani ne v tom, že by prádlo bylo víc suché, ale není tolik pomačkané. A pak samozřejmě také servis a životnost. Až odejde pračka, tak pořídím taky miele. Mám už myčku a je taky super. Jen tedy občas selhává komunikace se servisem Miele. Odpovídají jen na podstatné otázky, žádné blafy kolem.
Mám aktuálně několik málo měsíců Miele pračku i sušičku. Pračka je super. Sama si vše nadávkuje a ty jejich prací prášky jsou úžasné, vypraly se mi fleky, které jsem si myslela, že už se vyprat nedají.
Se sušičkou byl zprvu problém, ale přijeli pánové ze servisu, dali do pořádku a teď suší fakt krásně. Za 48 minut usušeno, nadýcháno… a když hned složím, i vyžehleno ![]()