Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala na Miele. Potřebuji pračku i sušičku. Chci prát i sušit peřiny a hodně lozniho. Předpokladam tedy, že 9 kg bude pračka i sušička. Rozptyl cen je velký. Pořád nevím, zda nebudu zklamaná. Mám AEG pračku, ta se rozpadá. Mám AEG sušičku, která je dobrá akorát tak na sušení ručníků. Vše ostatní zmačká a zmenší, tam velké zklamání. Proto se dívám na Miele. Dívám se na sušičku za 55 000 Kč a pračku 41 000 Kč. Má prosím někdo zkušenosti? Nebudu se být do hlavy? Stěhujeme se, nemám kde dát sušák. Na krásné oblečení si potrpim. Mám spoustu svetriku a halenek, kalhot, šatů. Sportovní oblečení má spíš manžel a děti. Dříve jsem dávala na ramínko uschnout,
Máme pračku i sušičku Miu u@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala na Miele. Potřebuji pračku i sušičku. Chci prát i sušit peřiny a hodně lozniho. Předpokladam tedy, že 9 kg bude pračka i sušička. Rozptyl cen je velký. Pořád nevím, zda nebudu zklamaná. Mám AEG pračku, ta se rozpadá. Mám AEG sušičku, která je dobrá akorát tak na sušení ručníků. Vše ostatní zmačká a zmenší, tam velké zklamání. Proto se dívám na Miele. Dívám se na sušičku za 55 000 Kč a pračku 41 000 Kč. Má prosím někdo zkušenosti? Nebudu se být do hlavy? Stěhujeme se, nemám kde dát sušák. Na krásné oblečení si potrpim. Mám spoustu svetriku a halenek, kalhot, šatů. Sportovní oblečení má spíš manžel a děti. Dříve jsem dávala na ramínko uschnout, teď to nebude možné.Máme pračku i sušičku Miele a jsem spokojená. Máme nejlevnější na 7kg a pro 5 člennou rodinu peru max. on den. Jak to teda je, suším venku.
Pračka pere dobře. Se sušičkou jen spokojená. Nesráží. Ale tam nemam srovnání. Až doslouží myčka, taky zkusím Miele.
Holky moc děkuji. Objednala jsem pračku i susicku té střední třídy na 9 kg. Potřebuji tam v klidu nacpat ty peřiny a polštáře, deky.Plus tedy ty mé enormně citlivé svetriky, šaty a halenky.
Dávám většinou sušit celou pračku, což je tak cca 4-6kg prádla. A vždy je suché. Když dám sušit méně tak je to usušené rychleji a možná jakoby lépe. Ale to je jasné. Jinak ta sušička má „učící“ elektroniku, že si zváží kolik má prádla a podle toho nastaví čas sušení a když se jí to zdá ještě moc mokré tak si sama prodlužuje čas. Nebála bych se jít klidně do levnější Miele. Ty dražší mají už jen nějaké vychytávky typu přidaný ten nástavec na sušení bot, nebo prostor pro voňavky apod. a to není úplně nutné mít. Ty jejich voňavky do sušičky jsou fajn, ale jeden flakon stojí cca 250,– a dle návodu vydří 60 sušících cyklů. Mě to tedy vždy odejde dřív a prádlo to zas tolik nenavoní, nebo alespoň ne tak jak bych já chtěla.