Sušička AEG - běžné čištění filtrů
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Sušička AEG - běžné čištění filtrů
Poprosím o tipy/rady, jakým způsobem čistíte filtry u sušičky AEG (ten ve dveřích + ten na spodní části otvoru k bubnu), jak se do nich chytá prach z prádla.
Doteď to dělám jen tak, že to stáhnu rukou (ten kruhový ze dveří vydělám). Ale mám sušičku kvůli místu dost vysoko a je to dost nepraktický…uvažuju o ručním vysavači, ale nevím, jestli se to na to hodí ![]()
A jak často čistíte ostatní „filtry“? Třeba ten ve spodní části sušičky, co je pod dvířkama?
díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tyhle dva běžné čistím jen rukou tak jak ty. Spodní jen přejedu rukou a ten ve dvířkách vyndám a oberu rukou.
Ten dolní vyndám a rozeberu a zase rukou vyčistím. Čistím podle toho jak mi svítí kontrolka. Myslím že je to po 5 sušeních.
Já mám spíš problém s tím plechem co se objeví po vyndání toho dolního filtru, ten fakt nevím jak vyčistit, ten by se měl čistit tak jednou za půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu mřížku vespod dveří a ten kulatý filtr přímo ve dveřích čistím po každém sušení vlhkým kapesníčkem, rukou mi to bylo nepříjemné. Ten dole, myslím že se to jmenuje tepelné čerpadlo jsem čistila dvakrát, sušičku mám asi 3/4 roku, ten jsem vyndala a osprchovala, myslím že to i píšou v návodu, co nezvládla sprcha tak taky ubrouskama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Navlhčenou rukou, myslím, že to doporučují i v návodu.
Ten pod dvířkama se má čistit po každých 5 sušeních, ale také mám problém s tím, že nevím, jak pořádně vyčistit to, co tam po vyndání šuplíčku zůstane. Usazuje se mi tam v těch žlábcích voda a nikdy mi to nejde vytřít do sucha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Filtr dole na dveřích přejedu rukou, kulatý ve dveřích navlhčenou papírovou utěrkou, popř. vysavačem. Filtry ve spod - oberu a omyju pod vodou a nechám uschout. Zbytek vody pod filtrem utřu. Plechový jsem ještě nečistila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám právě tu sušku tak vysoko, že na displej nevidím
tak ani nevím, kdy co tam svítí. poznám jen, že je plnej zásobník na vodu…
Plech, to nevím, který myslíš…ale ty věci co jsou ve spodní části sušky - tuším nějaký filtr (něco jako houba) a pak nějaký plasty, tak to jsem čistila jen jednou a drhla jsem to kartáčkem. Byl tam teda děsnej humáč
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a když to jen stahujete rukou, tak vám tam nic nezůstane? Mě se ten prach chytá všude možně okolo těch dveří a rukou se mi to právě nikdy nepodaří celé odstranit ![]()
Takže ten vysavač nepoužíváte? Já ho občas vytáhnu, ale jak píšu, mám sušku vysoko a je to nepraktický…
tak jsem čekala, že třeba máte někdo zkušenost s tím ručním, ale nic, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vysavač používám klasickej, ten ruční se hodí akorát na drobky - aspoň ten můj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vetsinou vysavacem, kdyz mala spi, tak rukou - prenesu si to ke kosi, ale to se hrozne naprasi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ten ve dverich normalnim vysavacem, mam ho v technike mistnosti spolu se susickou tak, ze zadne vytahovani luxu, max po dvou susenich. Po delsi dobe vlhkym hadrikem. A ten dole sprchuji, jak je v navodu, tak za pul roku nebo jak sviti kontrolka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Půlkruh u bubnu a kulatý ve dveřích přejedu vlhčenou kuch. utěrkou (kruh vyndám), rukou se mi to dělat nechce, dvířka občas vycvaknu a osprchuju, zbytek umyju, fakt se to chytá na celý dvířka, nejhůř jde to gumový těsnění. Pod půlkruhem u bubnu to občas vezmu vysavačem, když se to nahromadí.
Mřížku, co je úplně dole, jsem zatím čistila jednou, vzala jsem to pod sprchu a pak nechala vyschnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda koukám, že každý čistí jinak. A fakt nemá nikdo typ jak vyčistit to plechový co je schované pod spodními filtry? Vysavač na to nefunguje. A už je vidět, že je to pěkně zaprášené a mám strach použít nějaký dlabátka, abych si ty plechové plátky nezničila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aspera píše:
Teda koukám, že každý čistí jinak. A fakt nemá nikdo typ jak vyčistit to plechový co je schované pod spodními filtry? Vysavač na to nefunguje. A už je vidět, že je to pěkně zaprášené a mám strach použít nějaký dlabátka, abych si ty plechové plátky nezničila.
Sprchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ta se nedá vyndat a voda se mi do sušičky lít nechce. Nejspíš je to ten kondenzátor počítám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit