Sušička prádla - spokojenost? Jak vybrat?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@lasička1 a kam ten bordel pak jde? Bud ho teda nekam opet „uklada“ nebo to chce to prípojeni k odpadu?
Fakt neznam, pardon. Mam susicku Bosch uz asi 9 let a trapne cistim „ruco“ - vezmu filtr a vyhodim z nej bordel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Siemens co má ten spodní „oplach“, prostě se vyndavá jen to sítko uvnitř sušičky v bubnu a ne i to dole. Mám třetí rok a bez problémů.
Za mě bych šla do Miele. Nebo aspoň do takové kde se dá nastavit různé stupně suchosti prádla, senzitivní a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam Siemens, selfcleaning ma a filtr u bubnu manualne cistim. Drzak na boty nemam, nepotrebuju ho. Pokud bych kupovala ted novou, sla bych do Miele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LindaPraha píše:
@lasička1 a kam ten bordel pak jde? Bud ho teda nekam opet „uklada“ nebo to chce to prípojeni k odpadu?
Fakt neznam, pardon. Mam susicku Bosch uz asi 9 let a trapne cistim „ruco“ - vezmu filtr a vyhodim z nej bordel
Bordel z proplachu jde do vody, ja proplach kondenzátoru nemám a tak to proplachuji sprchou, když se ty naplní ve spodni casti sušičky voda tak ji mušíš na chvilku zapnout a sušička tu vodu odčerpá. Ty filtry teré se čistí mají všechny sušičky. Zakopanej pes je v detailech třeba LG má proplach ale i tak se to zanáší a pristup je k těm žebrum kde kondenzuje voda a chytá se na ně bordel strašně mizernej. Jinak nedoporučuju značku siemens a LG = nedají se sehnat náhradní dily pproti tomu u electrolux nebo AEG není problém opravit bez servisu. Mněnil jsem už dvířka kuli utřženým pantům, čerpadlo na kondenzát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://www.arecenze.cz/…nze-susicek/?…
Našla jsem srovnávací test sušiček.Ale dle srovnávače třeba na Alze či Datartu moc srovnávacích parametrů nemají,tzn. výsledek je že sušičky jsou totožné.
Zvažuji Bosch která je na 4.místě.Ale v tabulce vybavení a funkce má jen 7,9 bodů,ač ostatní většinou 10.A teď nevím,které funkce jí chybí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty testy jsou o ničem, zajímavá je jen energetická účinnost. Ale spoustu podstatných detailu v nich nenajdeš.
Tady mohly body strhnout za odvod kondenzátu do odpadu ale je to zbytečnost to vylejváš maximálně 1* týden pokud tam dáváš vyždímané prádlo.
Na druhou stranu se bojím že ta sušička nemá přistup je kondenzátoru, sice má proplach ale na začátku kondenzátoru se ti chytí větší vlákna které to nepropláchne a ty to budeš velmi složitě čistit. No a taky mi tam schází topná spirála tu potřebuješ pokud chceš prádlo sušit na vyšší teploty, napřiklad po dovolené se preventivně necháš všechno projet přes sušicku na 70 stupnů aby jsi zlikvidovala vajicka stěnic. Po návratu z dovolené - ja to tak dělám preventivně i když hotel vypadá ok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinKa36. Děkuji za radu. Právě proto jdem obnovila diskuzi. V nabidce obchodů se nedočtu moc argumentů. A můžeš poradit nějakou konkrétní sušičku? Nejde úplně o cenu,ale aby koupě nebyla špatně. Aby mě pak něco nemrzelo-jako složitější údržba a pod. Budu ji mit bez pristupu k odpadu. Vylejvání nadobky vůbec nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lasička1 píše:
@MartinKa36. Děkuji za radu. Právě proto jdem obnovila diskuzi. V nabidce obchodů se nedočtu moc argumentů. A můžeš poradit nějakou konkrétní sušičku? Nejde úplně o cenu,ale aby koupě nebyla špatně. Aby mě pak něco nemrzelo-jako složitější údržba a pod. Budu ji mit bez pristupu k odpadu. Vylejvání nadobky vůbec nevadí.
AEG a Electrolux mají eshop s náhradnimi díly a vždycky jsem sehnal co bylo potřeba a dostal jsem na pozadani i montážní navod, to prodlužuje životnost, uvažoval jsem i o BEKO. Osobně bych radši vzal sušičku co má záruku 5let, Co se týče praktičnosti prvně se koukni jak se otevírají dvířka, dobré je aby se otevírali na druhou stranu než dvířka od pračky pokud to bude stát vedle. Pak se koukni na čištění je tam pár filtrů na vlákna a prach, a bordel se potom chytá na kondenzátoru, pokud se nedostaneš pohodlně ke kondenzátoru aby jsi ho vysála tak to neber proplach kondenzátem to nevyčistí 100%. Sušení bot je dobrej program mimo bot je spouta věcí které by jsi potřebovala usušit a nechceš aby se omlátily.(taška do školy, učebnice , sešity)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme náhradní díly na Siemens sehnali, kluci rozbili dvířka. Ale kvůli problematickému přístupu ke kondenzátoru Siemens taky nedoporučuju. Možná už to v dalších generacích udělali líp, my kvůli tomu museli vozit sušičku do servisu, kde nám nakonec udělali nouzová dvířka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, chci si pořídit sušičku prádla, letos už jsem pořídila novou pračku, tu mám od značky Gorenje. Myslíte že je lepší sušičku koupit stejné značky a nebo mám raději vybírat podle funkčnosti a je jedno jakou značku k pračce. Každopádně sušička bude umístěná na pračce. Tak co myslíte? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titína25
je jedno jaká to je značka, pokud bude na pračce, stačí si jen pohlídat rozměr aby náhodou nebyla sušička o něco větší.
Nedávno byl někde test, myslím že v D-testu a tam to vyhrála Beko (poměr cena/výkon) model nvm, ale najdeš to někde popř recenze na heurece, pokud chceš extra kvalitu co vydrží tak Miele, ale hodně si připlatíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mame pračku Bosh a teď 14 dní novou sušku AEG a zatím velká spokojenost..jak na sebe nevim, asi ti řeknou na prodejně, name zvlášť prádelnu tak jsme to neřešili a dali je vedle sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pračku mám LG a sušičku Beco. Jsem moc spokojená. Máme je na sobě. Mezi nimi desku. Takže nevadí že sušička je větší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zuracz1 @Oplatečka @andelka83 Fajn, díky holky, tak já kouknu i po jiných značkách
Miele mají naši, ty od nich mají i věci v kuchyni a to je teda fakt echt třída, to pere suší neskutečně
ale moje finanční poměry jsou trochu jiný než jejich ![]()
@andelka83 tu desku máš jako od skříně a nebo takový ten plastový předěl, jak se z toho vyskočí to odkládací prkno? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titína25 mám desku 2 cm vysokou. Šířka stejná jako má kuchyňská linka. Ještě vlevo od komínku pracovat, sušička pod ní mám myčku. Takže na ní to je jako další pracovní plocha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit