Svačiny do práce pro manuálně pracujícího

Krakatice88
30.8.14 16:47

Svačiny do práce pro manuálně pracujícího

Potřebuji poradit, co chystat manželovi do práce na svačiny. Dělá od 6 do 14:30, pauzu na svačinu má kolem 10. hodiny a doma pak má teplý oběd, takže svačina musí být vydatná, aby neměl hlad do odpoledne, ale ne klasická obědová, protože ten bude mít doma. Oběd do práce si brát nechce, protože kolem 10. je na oběd brzo a taky chce obědvat v klidu doma. Tak a mně dochází nápady, potřebuju vaše zkušenosti a rady, nápady, co pořád dělat.. Díky :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12932
30.8.14 16:51

No my jíme všichni normálně chleba nebo rohlíky s něčím, množství dle apetitu každého.
Pracovní doba podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
30.8.14 16:51
@Krakatice88 píše:
Potřebuji poradit, co chystat manželovi do práce na svačiny. Dělá od 6 do 14:30, pauzu na svačinu má kolem 10. hodiny a doma pak má teplý oběd, takže svačina musí být vydatná, aby neměl hlad do odpoledne, ale ne klasická obědová, protože ten bude mít doma. Oběd do práce si brát nechce, protože kolem 10. je na oběd brzo a taky chce obědvat v klidu doma. Tak a mně dochází nápady, potřebuju vaše zkušenosti a rady, nápady, co pořád dělat.. Díky :)

Asi bych dělala třeba sekanou, nebo řízek, s chlebem, víš co, já myslím že ono to fakt může být „obědové jídlo“, záleží teda čemu říkáš „manuální práce“, ale pokud fakt fyzicky maká tak jakoby „obědy“ může mít dva. Z doby, kdy jsem makala fyzicky ve stájích a jezdila, vím, že bych ty dva obědy, v 10 a 14,30 normálně zvládla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
30.8.14 16:54

@Krakatice88 mě chlap dělava pečivo se salámem, platkovým sýrem, obcas jenom s pastikou nebo sýrem, k tomu nějakou zeleninu, čerstvou okurku, papriku nebo rajče. Ovoce málo kdy, moc ho nejím. Občas mám změnu tipů salát s tuňákem, těstovinový salát a pod. V práci bývám dost hladová, tak s ním skoro cokoliv. Oběd si taky dávám až doma ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
30.8.14 17:04

Co zkusit pomazanky, at uz zeleninove, nebo vajickove, syrove a masove. nebo proste jen pecene maso s korenim je pak vyborne mezi chleby na studeno - nejlepe veprove, kruti nebo jehneci. vydatnou porci zeleniny, nema-li rad syrovou, pak pecenou. nebo proste jit do „obedovych“ jidel. delat kuskus, bulgur, hummus, zeleninove a masove karbanatky, placicky, palacinky na slano, nasladko, vse se to da i na studeno a je to chutne. torilly plnene kde cim, pritom to nemusi byt jako hlavni jidlo. zapekane tousty, paniny, pecivo ve vajicku nebo s vajecnymi omeletami. vyborne, ale nesehnatelne u nas (nebo ja o tom nevim) je kahvalti - je to snidanova pomazanka plna paprik a orisku a je vynikajicim zdrojem energie a chutove vynikajici.

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
30.8.14 17:06

@Krakatice88 Ja bych udelala domaci oblozenou bagetu-pomaz. maslo, ledovy salat, sunka, syr, event, vejce, pokud ho ma rad nebo kousky kureciho masa. Zabalit do freshky a je to.
Nebo plnene tortilly, to je take vdecne a daji se pripravit na spoustu zpusobu. Testovinove salaty s kurecim masem a zeleninou…

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
30.8.14 17:08
@Sany80s píše:
No my jíme všichni normálně chleba nebo rohlíky s něčím, množství dle apetitu každého.
Pracovní doba podobná.

No… Právě proto zakládám tuto diskuzi, protože „s něčím“ je dost široký pojem a já bych ráda zjistila, s čím obměnit to něco, co dělám teď..

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
30.8.14 17:11
@Krakatice88 píše:
No… Právě proto zakládám tuto diskuzi, protože „s něčím“ je dost široký pojem a já bych ráda zjistila, s čím obměnit to něco, co dělám teď..

a ji vsechno? ptm se proto, jestli ji i pro cesko mene obvykle kombinace, nebo si potrpi jen na „klasiku“.

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
30.8.14 17:13

Jé, díky za perfektní tipy, třeba ty palačinky na různé způsoby, tortily, domácí bagety na sto způsobů, to jsem přesně potřebovala :) Bud ráda za další dobré nápady, napíšu si seznam do kuchyně a pojedu podle plánu :D

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
30.8.14 17:16

@shellmyska Můj muž je vděčný strávník, jí i zeleninu na všechny způsoby, různé saláty apod. a stejně tak si rád dá i klasiku.. Jen nemá rád kus kus a sladká jídla a taky nemá rád příliš těžká jídla.

• Citovat
  • Upravit
shellmyska
30.8.14 17:16

@Krakatice88
pokud by mel rad ruzne bagety a tousty a podobne, zkus si na netu zadat surprising sandwiches a muzes najit mnoho typu na neobvykle i obvykle kombinace, ktere jsou vzdy necim opepreny… prikladem treba kvalitni veprova sunka, gouda a kyselejsi jablka v ciabatte.

• Citovat
  • Upravit
Krakatice88
30.8.14 17:18

@shellmyska Díky za tip :palec:

• Citovat
  • Upravit
18259
30.8.14 17:19

Kdyz jde manzel na noc, tak mu jidlo taky delam, pac jim tam skoro nic poradnyho k jidlu neudelaji, delam palacinky, vepr. rizek, vajickovy rizek, vajickovou pomazanku a pecivo, nebo housky se salamem, s anglickou slaninou, syr nebo jsem upekla veprovy bok a pak si ho vzal studeny s chlebem a okurkou, klobasa a pecivo, pastika a pecivo nebo sekana od vecere s chlebem, zapecene toasty a tak no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
30.8.14 17:22

Co třeba plněnou bagetu: Salám sýr, salát…to máš vydatné + někdy i nějaká ta zeleninka :lol: a nebo i můžeš do bagetky dát kousek kuřecího prsa :nevim: a nebo nějaký ten salát s rohlíkem.

• Citovat
  • Upravit
74217
30.8.14 17:25

Manzel dela 12tky nema moznost si nekam zajit na jidlo.
Takze si vzdycky bere co bylo na obed tak si bere na svacinu na obed. Dneska si bral gulasovou polevku do sklenky a pecivo.
A jeste chce vzdycky lepenaky tomu rika.
A to je pecivo s necim, k tomu zeleninu nakrajim.

Takze nevypisuji vse ale napr.do lepenaku vajecny rizek, salamy, syry, oblozenou bagetu a teple si proste bere co bylo naobed varim toho vic, aby mu zustalo na svacinu a to si bere cokoliv.
A ze jsou chlapi mlsni tak nekdy chce i neco upect sebou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí