Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Krakatice88 - dělala bych ty bagety, anebo po zkušenosti se svým mužem (nepracuje manuálně, ale to je jedno) bych Ti radila ho přece jen trochu převychovat. Neboli dávala bych mu aspoň polívky. Můj muž taky pořád kdesi cosi, že obědy nepotřebuje, že si „uloví“ (často chodí před pátou, takže toho kolikrát moc nenalovil, jelikož se mu prostě nechtělo, a pak chodil z práce mrzut a hladov, nebo nacpán drahým a nehodnotným kupovaným jídlem), až jsem se naprdla a začala mu prostě dávat obědy do krabiček. Dneska když ráno nenajde krabičku nebo ji zapomene, tak má víceméně zkažený den
. Čili na Tvém místě bych mu každý den přibalila když ne celý oběd, tak aspoň krabici polívky (= žádná práce navíc, předpokládám, že ji máš nachystanou na ten oběd) a věřím, že by si na to velice rychle zvyknul.
editováno adminem
Příspěvek upraven 01.09.14 v 13:21
Ja delam: domaci pecivo, bulky a do nich: domaci sunku, syr, zeleninu, maso, dresing, vajecny rizek; tortilly, slane zaviny (se sunkou, syrem, kyselym zelim a uzenym…), bramboraky, pizzu, bramborobe placky, skvarkove placky, vdolky, vajicko natvrdo, amolety na ruzne zpusoby, livance, zeleninove salaty, pomazanky, domaci pastiku a asi absolutni top je u nas kvaskovy chleba s domaci veprovkou.
Holky už hodně napsaly k těm slaným závinům, ty jsou perfektní, třeba s masovou směsí (taková do oranžova, s kapiím trocha chilli na zostření
, špenátem, sýrem a šunkou…
co ještě dělám a spolehlivě zmizí je tuňákovej „koláč“, na rozválený listový těsto nadrobit lučinu, nakrájený pórek (cibule klidně), konzervu tuňáka, posypat oreganem a zakapat smetanou, někdy přistrouhnu sýr, podle toho, jaké jsou kde zbytky. Viděla jsem na tom i kukuřici. Dieta to teda není, ale pro pracujícího chlapa v poho.
Taky zeleninovej salát )opět trochu ala anti dieta), paprika, rajčata, okurky, co máš doma, sůl, pepř, bílej jogurt a do něj lžíce majonézy a hlavně hodně kostiček sýra. K tomu dobrý pečivo, spíš tmavý. To sní i zapřisáhlej odpůrce salátů, viděla jsem osobně ![]()
Ještě tohle bývá hodně „žravé“ http://www.jenprozeny.cz/…ne-palacinky?… (má to 6 stran, polistuj), stravitelné i za studena.
Pak samozřejmě těstovinový saláty, kuskus v salátu např.(jak kdo teda, já sním studený i lasagne nebo špagety).
Na to rejpání tady s_r, já reju jinak taky, ale tohle je fakt něco, honit triko v diskuzi o svačinách
Myslím, že po roce jezení obložených housek by každej chlap blil i při sebepestřejším sebedokonalejším následném obědě. A taky bych byla asi v koncích, co pořád obměňovat. čaues.
Teda já zírám, že i v takovéhle diskusi se najdou „paní chytré“, které mají zapotřebí svou nemylnost veřejně prezentovat a patrně se cítí velmi duchaplně. Ale tak budiž vám to přáno, on si ty frusttrace člověk nějak kompenzovat musí.
Ke svačinám. Řeším něco podobného, můj muž taky pracuje manuálně, většinou od rána až do večera. Takže ty svačiny potřebuje dvě. Brát si s sebou teplý oběd nemůže, nemá to kde ohřát. Dělá bezpečnostní systémy v barácích, zázemí mají vždycky v nějaké kočárkárně, tam mikrovlnky nejsou. Svačiny řeším taky. Střídám různé druhy pečiva - klasické rohlíky, celozrnné bulky, bagety… a do toho pomazánky (dělám doma), šunka, (sýry nejí), rajče, ledový salát apod. Když zbude kousek pečenýho masa, nakrájím na kousíčky, dokořením kořením Gyros a udělám tortillu (tu taky dělám svojí, ty kupované jsou dost předražené) - ledový salát, maso, rajče, paprika, okurka, trochu zacákat tatarkou nebo ochucenou zakysankou, zabalit a strčit do alobalu. K tomu mu dávám vždycky ještě nějakou tatranku, banán, broskev. No a večer holt vařím pořádnou večeři, většinou něco na dva dny.
Zdravím @krtek7489,
pokud Vás diskuze nezajímá či Vám připadá banální, doporučuji na ni neklikat a nereagovat v ní. Šetříte energii i čas sobě, ostatním i nám. Tato diskuze má jasné téma a přibyla tu řada informativních příspěvků, proto ji prosím neničte zbytečnými narážkami.
Hezký den,
Monika
Děkuji vám všem za pěkné příspěvky, to jsem potřebovala
Šlo mi celou dobu o to, co jiného kromě pečiva „s něčím“ se dá dělat… Slané záviny, domácí bagety a toasty, tortilly, palačinky na slano, masové směsi, netradiční náplně do pečiva… Všechno jsem si napsala a děkuji vám za odpovědi
Našla jsem tu pár diskuzí na téma svačin do práce, ale všechno to byly obědové svačiny a to právě muž nechce. Chce jíst až doma s námi čerstvě uvařený oběd. A těch různých pomazánek, sýrů, salámů má brzy každý nad hlavu a chce to změnu. Takže ještě jednou díky ![]()
@Denisa56
prosím Tě máš nějaký osvědčený recept na domácí tortilly? To jsem ještě nezkoušela, zatím kupuju a drahý se mi teda zdají.
@Krakatice88
jinak co tu ještě nepadlo, tak kolegyně dělá výborný slaný koláče quiche, recepty se dají hodně obměňovat, v podstatě se tak dají zpracovat zbytky. stačí zadat do vyhledávače quiche a vyjedou ti recepty.
dál snad radši nic trojboj ego-svačiny- kvalita emimina je trochu moc…
![]()
@Krakatice88 Můžu říct, že tvůj dotaz plně chápu, ono totiž kolikrát inspirace přejde a pořád „rohlíksněčím“ je celkem nuda. Zkus se zaměřit na ty sandwiche, dá se tam vymyslet spousta nápadů, ráda dělám třeba hermelínové s businkama, ledovým salátem, rajčetem, ale třeba i s omeletou/volským okem, taky třeba rajče/mozzarella/bazalka. Snažím se každý sandwich něčím obzvláštnit, třeba olivama, bylinkama, rukolou..hodně si vyhraju s dresingem, jednou hořčicový, podruhé česnekový, bylinkový (všechny dělám doma, nic předraženého kupovaného) a pak pokaždé chutná jinak a vevnitř může být to samé ![]()
Doporučila bych ještě třeba různé nákypy (cuketový…) a taky různé slané záviny, i třeba z listového těsta se toho dá vymyslet hodně (třeba s kyselým zelím, tzv „zelňáky“). Občas dávám na svačiny u sladké - bábovku, nebo třeba kynuté buchty, koláč..:) A vždycky dávám na sváču kus ovoce.
@mimoza666 Sice nejsem Denisa, ale snad nevadí, že odpovím. Dělám tyhle: http://www.brydova.cz/…maci-tortily a jsou opravdu vynikající, za pár korun.
No já jsem za tohle banální téma
vděčná. Připomnělo mi to pár jídel, co jsem dlouho nedělala a něco je nová inspirace.
Ještě k těm salátům, když nejsem zdechlá a chci něco vydatnějšího, dělám si luštěninové saláty, fazolový, čočkový. Můj oblíbený je cizrnový, se sušenými švestkami, cibulkou a nasekanými bylinkami. to si beru k svačinoobědu i to máme někdy na večeři.
Taky mě tu napadlo pár tipů, co naskládat chlapovi do ledničky, ale nic to nemění na mém názoru, že chlap, i když manuálně pracující, je samostatně myslící tvor a lednička je stopro kuchyňské zařízení, ke kterému trefí.
Můžu se trošku přifařit s dotazem?
Od zítřka nám začíná škola, takže začnu chystat jako amatérka svačinky pro prvňáčka. Říkala jsem si, že to vezmu jedním vrzem a budu chystat totéž ve větším i pro manžela, ať jsem taky chvíli za manželku roku
.
Chtěla bych něco chutného a zdravého samozřejmě. Takové ty klasiky asi nějak splácám, ale spíš hledám nějaké rady něco s nápadem. V Apetitu byly skvělé a zajímavé věci, třeba ty špaldové mini-bábovičky. Nemáte nápad na něco takového? Chci začít zase péci domácí pečivo, samozřejmě zelenina/ovoce ke svačince, jogurt, to vše je klasika. Co chystáte vy? Jo a naše dítě nejí sýry, nejí pomazánky, nebude jíst cokoliv neidentifikovatelného, čili spousta věcí padá. Odmítá mně i máslo na rohlíku
. Takže tipy, co pro dítě i muže. Snad příliš neplevelím zakladatelce diskusi.
A poddotaz: jak mé dítě nejí sýr a pomazánky, jediná možná volba je šunka. Samozřejmě kupuji kvalitní s max. obsahem masa, ale i tak si říkám, jestli je ta uzenina v podstatě denně zdravá? Mám nežravé dítě, tak jsem ráda za cokoliv, co sní, ale na druhou stranu jí nechci dávat blafy.
@Krakatice88 snad se nezlobíš, že jsem se Ti navezla do diskuse, ale třeba se objeví i nějaký další zajímavý tip ![]()
@mimoza666 Po mnoha pokusech, kdy se mi tortilly lámaly a nešly zabalit, jsem objevila tenhle recept:
500 g hladké mouky
6 lžic rozpuštěného ztuženého tuku (používám Omegu, rozhodně nedávej sádlo, dokud jsem je dělala se sádlem, lámaly se)
sůl
necelé dvě deci teplejší vody - nedávám vroucí, ale ani vlažnou, spíš víc teplou
Mouku osol, promíchej, postupně do ní přidávej lžíce rozpuštěného tuku, zapracuj a pak po částech vodu, chvilku se to patlá, ale pak se vytvoří taková pěkná konzstentní hmota. Zabal do fólie, dej tak na půl hoďky do lednice, pak znovu propracuj a rozděl na kousky, já z tohohle množství mívám tak 6 tortill, záleží, jak je děláš velké. Vyválíš tenkou placku, hodíš na pánev - na teflonu ani nemusíš dávat olej, po každé straně ji tak cca minutku osmaž, začnou se na ní dělat boule. Nedělej to moc dlouho, aby se pak nezlomily. Pak to dám na podložku a zlehka mašlovačkou přetřu rozpuštěným tukem a přikryji fólií, postupně přidávám další hotové tortilly… S tímhle těstem mám nejlepší zkušenost.
Nemusíš ani smažit tortilly všechny, to těsto v lednici pár dní vydrží. Možná by šlo dát i do mrazáku, ale to zatím vyzkoušené nemám.