Svatba - kdo mě povede?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
19.6.13 19:05

Otce nemame. Prvni sestra sla s zenichem, druhou vedl deda a ja sla sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
19.6.13 19:17

Pokud chceš jít s maminkou tak jdi, ale já osobně bych šla asi sama.
Jinak myslím, že zrovna do tohohle by ti tchýně moc mluvit neměla - je to tvoje svatba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20385
19.6.13 19:18
@beruska112 píše:
@Seizdra Nevím, o co jí jde. Jen řekla, že by to měl dělat muž. Nabídla mi, že mě povede její muž, ale to mi přišlo hodně blbé, aby mě vedl otec mého budoucího manžela… To je hovadina ne?

muj tata taky nemohl a vedl me pritel manzelovi mamky (takze nadejny tchan) a blbe to rozhodne nebylo a moje mamca s tim byla naproto spokojena… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
19.6.13 19:53

Mě si vedl rovnou manžel, bylo to super a všichni čuměli :lol: :lol: hlavně teda ten zástup strejdů co si na to dělal zálusk. My jsme jim tam vůbec nadělali skopičiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
19.6.13 19:58

My šli s manželem spolu-jelikož manžel už neměl ani jednoho rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
19.6.13 20:05

Mě vedl bratr, kdyby to nebyl on, byl by to můj nejlepší kamarád a kdyby ani on ne, tak bychom šli s manželem spolu :-)

• Citovat
  • Upravit
10848
19.6.13 20:55
@beruska112 píše:
@harpyje Se jí to pokusím nějak citlivě vysvětlit. Ale přijde mi jako rozumná ženská, tak to určitě pochopí. Uvidíme. Ale určitě bude vpohodě. Taky jsem si vždycky myslela, že mě povede otec, ale bohužel se nepovedlo. Takže hned další osoba, co mě napadla je přirozeně má matka, když se o mě celý život stará.

díky, tohle ráda slyším. Jasně, že svatba je to vaše, ale prostě se k těm předkům nechovat jak když jsou biologický odpad. Z některých rad tady je mi fakt smutno. pa har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
19.6.13 21:23

@beruska112 Ahojky, já sem na své svatbě taky řešila tento problém. Tatínek mi zemřel tak sem chtěla aby mě vedla mamka, ale tchýně byla hrozně proti. Tak mě nakonec vedl tchán a já dodnes lituju toho že sem ustoupila. Ona mi tchýně na svatbě zničila víc věcí. Docela bych řekla že jí to nikdy neodpustím. Tak si do toho nenech zasahovat. Je to jen tvůj a nastávajícího den, udělejte si ho podle sebe a nenechte si do toho nikým zasahovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.16 21:03

Holky jak to tedy je ?

Ahojky :mavam: Za pár týdnů se vdávám a nějak se nedokážeme shodnout na tom jak se jde k oltáři? Máme totiž se snoubencem velké přání a to je se vidět až u oltáře. Neuvidíme se již od předchozího dne..Na matrice nám vyšli vstříc a jde to ale jak to je? Jde prvně ženich s mamkou svojí pak moje mamka s tchánem a pak moje svědkyně a svědek ženicha a pak až já? Nebo jak to je? Jak je to s partnery svědků? Ti si sednou a nejdou snimi ne? Všude píšou něco jiného… :think: :lol:

• Citovat
  • Upravit
19071
12.6.16 21:08
@Anonymní píše:
Ahojky :mavam: Za pár týdnů se vdávám a nějak se nedokážeme shodnout na tom jak se jde k oltáři? Máme totiž se snoubencem velké přání a to je se vidět až u oltáře. Neuvidíme se již od předchozího dne..Na matrice nám vyšli vstříc a jde to ale jak to je? Jde prvně ženich s mamkou svojí pak moje mamka s tchánem a pak moje svědkyně a svědek ženicha a pak až já? Nebo jak to je? Jak je to s partnery svědků? Ti si sednou a nejdou snimi ne? Všude píšou něco jiného… :think: :lol:

My to meli presne tak, jak rikas :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.6.16 21:09

Záleží, je to o domluvě. Pokud má snoubence kdo védst a předat „u oltáře“, tak taková ta klasika je první ženich se svou matkou, pak svědci, otec ženicha s matkou nevěsty, pak zbytek hostů plus mínus dle pořadí „příbuznosti“ a jako poslední prochází špalírem nevěsta s otcem (nebo jiným mužským přbuzným, který ji předá ženichovy).

Nicméně pokud jsou špatné vztahy v rodině, nejsou již ti klíčoví příbuzní apod., tak není problém, aby šla nevěsta třeba nakonec sama (nebo ji s družičkama), či aby šli snoubenci jako první (nebo třeba jako poslední špalírem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
12.6.16 21:48

Zalezi to na vas! Vetsinou prvne matka a zenich pak druzicky a pak nevesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
12.6.16 22:10

No radši bych se na místě svatby v předstihu jeste optala jak to bude, protože ja mela svatbu na Staromaku, doma jsme se u přípravy neviděli, tam dojeli každy sólo ale pri vstupu dovnitř jsme zůstali všichni natlaceni v predmistnosti kde se oddavalo. Přišla pani a zavolala si nas nevěstu a ženicha a naše svědky do kanceláře. Tam jsme předložili všichni čtyři obcanky a vybírali jsme hudbu k nástupu. No a pak šla s námi zpet do předsálí, otevřela vstup a řekla v jakem poradí kdo pujde.
Takze tady aby me budoucí manžel videl až pri příchodu k němu tedy nehrozilo ani omylem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wewa1
12.6.16 23:29

Nám to paní matrikářka řekla na místě, kdo půjde v jakém pořadí. Ex na svatbě neměl ani matku ani macechu, vedla ho moje mamka. Až si sedla, šla jsem já s taťkou, za námi svědci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný