Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nas bylo kolem 50-60 lidi. Je to pres 13r. a hostina, zakusky, kolacky nad 30 tis. to vyslo. Ted jsou ceny uplne jinde.
A to jsme si ovoce a tvrdy alkohol, vino dodali vlastni zdroje.
Tak udelejte pouze obrad a tu zahradni party pro vsechny. Na obed vzit pouze svedky a rodice, pripadne sourozence
.
Ale nejsem si jista, jestli se moc grilovackou usetri.
Sorry, ale to je sci-fi, teda pokud chceš, aby to k něčemu bylo a všichni si to užili. Já mám podobnou zkušenost jako @Bajina.P a bylo to otřesný a fakt jako ostuda.
Z představy péct sladké a vařit guláš pro 70 lidí se mi dělá mdlo (stačila mi oslava 30tin pro 30 lidí a byl to hukot) a navíc se do té ceny prostě nemáte šanci vejít + budeš mít dostatek nádobí, někdo to musí ohřívat, vařit kafe, nabírat,…?
To bych radši udělala malou svatbu jen s nejbližší rodinou a přátelům jen poslala oznámení, že jste se vzali. Nevidím v tom nic špatného.
@ontarova.stara píše:
A kolik budete potrebovat oleje na usmazeni tolika bramboraku a rizku? Na nalozeni masa? Pecivo? Jednorazove nadobi a pribory, kelimky, ubrousky, toaletak? Omacky k jidlu a zelenina? Nejaky slany snack? Jidlo pro deti? Snidane, tj. pecivo, sunka, salam, syr, vejce, zelenina? Kava, caj, mleko? I kdyz po polskym burtu asi snidane odpada..
Kolik mate grilu, kde je wc?Příspěvek upraven 20.12.20 v 19:30
WC nebude. Tím je také vyřešen problém s frontou na WC ![]()
Nehrajte si na grandy, když na to nemáte ![]()
Pozvat 70 lidí? Hm, tak to si nachystej min 100-150tis, aby to za něco stálo.
Ono to není jen o jídle a pití. Ale obsluha, nádobí, sezení, stoly.. Taky může začít pršet…
Ale jestli fakt nachystáš veselku s tou almužnou co máš v plánu, tak ty hosty fakt lituju.
Polský maso atd
![]()
@Marty09 neuvažovali jste o tom, že byste na tu svatbu prodávali lístky? Možná bych to i chtěla vidět… Zdá se mi to absolutně nereálné…
@Marty09 píše:
Tak nějak podobně to vidím, jen s tím rozdílem, ze vařit budu já. Místo dorta upecu 5 plechu koláčů, to mě vyjde na 500, mam odzkoušene. K obědu guláš, bramboraky a přítel usmazi z 10 kg kuřecí řízky. Maso koupíme v Polsku a pak 20 kg krkovice na gril. Na výzdobu prdim🙂
5 plechu koláčů pro 70 lidí je dost málo…btw nejen přítel si to představuje jak hurvínek válku, ty taky.
Kdyz to tady ctu dal, jak to mate vymyslene-nevymyslene 😀 Nezlobte se, ale bude to trapas. Na takovou hostinu bych jit nechtela. Ne kazdy je zvedavy na gulas, bramboraky a pivo.
Ale zaroven vidim, ze si to tu dost obhajujete a verite tomu, jak to mate vymyslene a spocitane. A i kdyz jsou tu vsechny komentare typu, ze je to nesmysl, tak si za tim stojite.
Tim padem nechapu, na co jste se ptala nebo co jste chtela slyset za nazory?? 🙂
@ontarova.stara píše:
A kolik budete potrebovat oleje na usmazeni tolika bramboraku a rizku? Na nalozeni masa? Pecivo? Jednorazove nadobi a pribory, kelimky, ubrousky, toaletak? Omacky k jidlu a zelenina? Jidlo pro deti? Snidane, tj. pecivo, sunka, salam, syr, vejce, zelenina? Kava, caj, mleko? I kdyz po polskym burtu asi snidane odpada..
Kolik mate grilu, kde je wc?
Nádobí budeme mít půjčené, máme to slíbeno. Lednice budeme mít půjčené - tři a jeden mrazák. Zařízení pro čepování piva také
Když to napíšu narovinu, myslím, že kamarády bude zajímat hlavně to pivo..a 8 sudů by mohlo stačit.
Příspěvek upraven 20.03.25 v 09:45
@Marty09 píše:
Tak nějak podobně to vidím, jen s tím rozdílem, ze vařit budu já. Místo dorta upecu 5 plechu koláčů, to mě vyjde na 500, mam odzkoušene. K obědu guláš, bramboraky a přítel usmazi z 10 kg kuřecí řízky. Maso koupíme v Polsku a pak 20 kg krkovice na gril. Na výzdobu prdim🙂
150g řízku na osobu, a 300g krkovice? At se náhodou ti lidi nepřejedí…
@Marty09 píše:
Hm, malinko mi uniká smysl toho všeho. Nebuseš mít šaty, prstýnek, nic. Ale zato budeš vařit a péct aby se všichni najedli. Ty jo, tak to bych nechtěla. Svatba má být přece váš den, a ne den kamarádů okolo kterých budete skákat
No ale to je vaše věc.
Jen ten rozpočet asi neklapne, na tolik lidí je to prostě málo ![]()
@Marty09 píše:
Jo, korona by nás z toho mohla zachránit
Všem bychom řekli, že oslavu jsme pro ně plánovali, ale pak přišla korona a bohužřel
Hodilo by se mi to do krámu, ne že ne, ale nebudu na to raději spoléhat.
Myslím, že to klapne, není reálné, aby v první půli nadcházejícího roku bylo dovolené pořádat takové akce.
Nehledě na to, že za 30 tisíc je to fakt nereálné.
@Marty09 píše:
Chjo… také bych chtěla tak 20 lidi, přítel zas chce pozvat všechny, nebo nikoho a náš obřad tajit. Nechce si brát ani ten 1 placeny den v praci, na svatbu prý bude raději vybírat dovolenou. Bez oslavy je mu blbé to někomu říct. Nechce to říct ani sestře.Příspěvek upraven 20.12.20 v 18:39
A nebylo by lepší vzít si někoho normálního? Možná bys ještě ušetřila.
Fakt si myslis, ze dvoudenni hosteni 70 lidi je o par kilech masa a litrech piva? Uvedomujes si vubec, ze musis mit nachystano posezeni, zidle, stoly, ubrousky, talire, příbory, tunu toaletaku a papirovych uterek, mydla na ruce. Tech tvych slavných pet plechu kolacku asi taky nebudou hoste veceret, snidat a jeste ujidat cely den ne? Co budou snidat ti, co prijedou uz v patek, ci budou odjizdet v nedeli dopoledne? Si nabalej chleba s rizkem z domu? Na cem je ulozis? To ten grant, ktery ti pro sedmdesat lidi pronajme chalupu za tri litry ti poskytne grily, sporaky, matrace, luzkoviny, zidle a nasledny uklid, vse v cene jo? Na toho mi prosím posli kontakt. To tam na dva dny planujes i pro ty deti jen gulas a par kolacku? Vzdyt aspon nejaka zelenina, salat, pecivo, sladke, slane na zobani, to je zaklad. Zvlast dneska, když to jidlo stoji skoro jak hypoteka budete vy cely vikend hostit za tricet tisic… a osobni, ses blazen, jestli si radsi odpustis saty, fotografa a prstynky, které vam budou den pripominat cely zivot, abyste si hrali na hogo fogo pred znamymi, kteri stejne odjedou prinejmensim rozmrzeli.
@Marty09 píše:
Už si někdy něco podobného pořádala? umíš si představit smažit sama bramboraky pro 70 lidí? A jen 5 plechů koláčů? o tom mase ani nemluvím, prosím tě, Vy rozhodně nic neporadejte, určitě ne pro tolik lidí a ne jen ve dvou lidech, se s toho pos… ![]()
Btw ještě jsou většinou rodiče se dle svých možností snaží na větší svatbu (nebo aspon na tu první, že) přispět, teda aspon v mým okolí to tak funguje Pomocnou ruku bych přijala a nechala jednu stranu zařídit třeba sladký a kytky a druhou slaný a přípitek. Nebo příspěvek na šaty, cokoli.