Svatba v 7. měsíci těhu?

Lilišák
16.9.11 08:59

Svatba v 7.měsíci těhu?

ahoj, holky vahame jestli svatbu jeste jako tehu nebo az potom. nevim jestli radeji aby dite prislo uz do manzelstvi a nebo s tim pockat aby jsme si to ,,vice uzili,,? i kdyz je pravda ze me na svatbe nezalezi vubec, chci jen na radnici a spise jen tak ,,formalne,, nez nejakou romantiku atd.

vdavala jste se nektera takhle ke konci tehu? jsme 26tt a termin nam asi nedaji ,,za tyden,, ale treba za mesic az dva :-?

libi se mi datum 20.11.2011 ale nevim jestli je to mesic pred porodem dobry napad

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
16.9.11 09:04

My zvažovali svatbu taky v těhotenství,ale já bych si ji asi moc neužila.Namonec jsme se brali když bylo prckovi 10 měsíců a bylo to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3210
16.9.11 09:06

jsme na tom stejně. původně jsme chtěli svatbu v létě, ale nestíhali jsme a hlavně jsme se neshodli. Partner chce svatbu větší - spousta kamarádů celá rodina (heh, by koukal, kdybych pozvala celou naší rodinu.) a já chtěla jen obřad na radnici s rodiči a svědky (rodiče prý vyšoupnout nemůžeme :D ) a pak malou oslavu u večeře… teď jsem 29tt a už jsem se zařekla, že svatba až bude malá venku. nemám teď na to nervy se rozčilovat kolem svatby, navíc už bych si to fakt jen odtrpěla než užila. Ale pokud se na to cítíš, tak nevidím důvod proč to ještě nespáchat. Na druhou stranu dělat to jen kvůli tomu, aby dítě příšlo do manželství :nevim: to už ať z toho taky něco máte, ne?

edit: u nás ti dají termín již za 2 týdny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
16.9.11 09:07

pokud ti jde jen o formalitu na úřadě, tak bych do toho klidně šla, je to otázka „pár minut“ a hotovo, ale pokud chcete dělat i hostinu, případně pitku s kamarádama, tak bych asi počkala, až prcek povyroste, abyste si to takyužili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.9.11 09:08

Zakladatelko, pokud nechces nejakou pohadkovou svatbu a fakt jde jen o to „spolecny prijmeni“ sla bych do toho tedka…muzete mit jen obrad a pak obed…volnejsi satky sezenes vsude…
A hlavne pokud je to na radnici myslim ze termin vam muzou dat treba za 14 dni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
16.9.11 09:08

My jsme se brali, když jsem byla ve 33.tt a musím říct, že jsem si to užila maximálně :-) Neměnila bych :-) Taky jsme chtěli, abychom byli už rodina, až se mimčo narodí a bylo to bez „starostí“ typu: musím jet koupat, musím jet uspat, nakrmit apod ;-) Jsem ráda, že jsme to „spáchali“ ještě před narozením :pankac: :pankac: :mrgreen:
Ale asi je to na každém, komu co vyhovuje ;-) mě třeba alkohol nechyběl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.9.11 09:16

Vdávala jsem se v 7 měsíci. A docela to šlo. Člověk má čas zařizovat a shánět. Je pravda, že jsem už v 17 hodin odpoledne byla hotová a už jen seděla a kecala s kamarádama v hospodě, ale i tak to bylo hezké.
Teď mám doma miminko a nedovedu si představit že bych měla zařizovat svatbu, shánět si šaty, běhat po uřadech, tisknout pozvánky a pod. Navíc kojím a stejně bych se nemohla připít a pod. :-)

Navíc jsem chtěla, abysme už na porodnici měli stejné jméno. Ono to přecijen líp vypadá a v porodnici jsem měla lepší pocit :palec:
Pokud tedy plánuješ jen obřad, bez žádnýc velkých obštrukcí, šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
16.9.11 09:28

Ahojky, měla jsem svatbu ve 30tt, ale byla to malá tajná akce bez hostů a i tak jsem si to svým způsobem užila… :palec:
Příští léto budeme mít druhou už velkou svatbu, takže si to tak vlastně vynahradíme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
16.9.11 09:30

ahoj já se vdávala dva měsíce před termínem a nelituju :wink: na extra velkou romantiku si nepotrpíme a na velkou svatbu také ne, takže to bylo v rodinném kruhu na radnici, pak jsme měli hostinu a večer si užili sami, courali jsme po venku až do noci :-D a to si teď s miminkem představit nedokážu, pro mě by to byl větší sttres vdávat se teď než shánět těhotenské svatební šaty :-P

• Citovat
  • Upravit
13943
16.9.11 09:34

Já se vdávala ve 32tt a bylo to ok. To, že jsem nemohla pít, mi vůbec nevadilo. Akorát jsem neměla moc na výběr z šatů, protože jsem každý týden byla větší a větší a na zkoušce jsem byla dva týdny před svatbou. No a šaty, které mi byly, byly sice krásné, ale ty dráty v korzetu mě strašně tlačily, tak jsem v nich přežila jen obřad a pak se hned převlékla. Jinak to bylo super. S mimčem bych já osobně asi svatbu nechtěla. V těhu se ještě o něj nemusíš starat a přitom ho máš pořád s sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
16.9.11 10:59
Dice píše:
Zakladatelko, pokud nechces nejakou pohadkovou svatbu a fakt jde jen o to „spolecny prijmeni“ sla bych do toho tedka…muzete mit jen obrad a pak obed…volnejsi satky sezenes vsude…
A hlavne pokud je to na radnici myslim ze termin vam muzou dat treba za 14 dni…

my nechceme ani to spolecny prijmeni :mrgreen: spis z ty formalni stranky kdyby se neco delo tak at on muze neco za me zaridit nebo ja za nej,.. takhle kdyby se jemu nebo me neco stalo tak za nim nemuzu ani do nemocnice atd,.. je to takovy blby, takhle si budeme moct aspon nejak pomoct,..

• Citovat
  • Upravit
382
16.9.11 19:03

Mesiac pred pôrodom by som to už nerobila.

Ja som sa vydávala na konci šiesteho mesiaca, akurát na to vyšli najväčšie horúčavy, vstávať som musela (kvôli úpravám) už o štvrtej ráno, potom sme sa doobeda fotili, obrad sme mali o pol druhej. Vydržala som do deviatej hodiny večera. Ak mám pravdu povedať, neužila som si to až tak. Jediné čo som chcela, aby už bolo po tom. Tancovať som netancovala, pretože som mala opuchnuté nohy a aj ma boleli, alkohol som nepila, hostí za mňa zabával manžel. Ono je to dosť veľký nápor na to dieťaťko aj na Teba, aj keď sa to nezdá. My sme svadbu mali hlavne kvôli tomu, aby potom neboli zbytočné papierovačky kvôli malej, manžel sa mi priznal, že ani byť nemusela (alebo mohla byť úplne neformálna (len my dvaja a svedkovia).

Záleží na Tebe, ako sa rozhodneš, ale byť na Tvojom mieste, radšej by som uvažovala o niečom malom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
16.9.11 22:14

Ahoj, vdávala jsem na konci 6. měsíce - 24.tt. Taky pro mě není svatna alfa a omega života, ale když jsme to s chlapem probírali kolem a kolem, tak jsme došli k závěru, že lepší čas pro to se vzít než teď, už nebude. Nebudou peníze, nálada … Nakonec jsme měli velkou svatbu a moc se povedla. Nelitujeme toho. MYslím, že kdyby jsme se nevzali, tak bych toho teď litovala …
Tak hodně štěstí při rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.11 08:07

Taky chci, aby se mimčo narodilo do rodiny a formálně to bylo vyřešené, takže svatbu také zařizujeme. Je pravda, že obřad bude ve 21tt, takže ještě né tolik jako ty. Svatba bude jen se svědky, v podstatě máme už většinu zařízenou (během cca 14dní) a to chodím do práce - takže lítáme odpoledne, večer jsem mrtvá, ale jde to. Termín problém není, myslím že do 14dní seženete hravě, spíš jsou problém prstýnky - tam tak těch 14dní až 3 týdny, asi záleží jaké chcete. Někde prodávají rovnou hotové, ale ty se mi nelíbí - přijde mi, že to jsou jen obchodníci a né zlatníci. Vysypou je na tebe ze sáčku a jsou mírně poškrábané, jak jsou všechny na sobě, ale dají se koupit hned.Pokud nemáš speciální přání na kytku, tak ta by také problém být něměla a šaty si můžeš zamluvit a zarezervovat hned při provní zkoušce. Možná tě i potěším, co jsem zkoušela šaty, tak jsem se i ptala, jak je to dneska časté se brát v těhotenství a asi ve 3 salonech mi řekli, že se takto bere dneska cca 60-70% nevěst:-)Jsme spolu už dlouho a myslím, že mimčo důvod ke svatbě je..pokud bychom se nevzali teď, tak kdo ví jestli vůbec někdy.

• Citovat
  • Upravit
42
9.10.11 10:49

Moje mamka měla druhou svatbu 9.června 2oo5 a měsíc po svatbě–9.července rodila.. :)

Já jsem ted v 27.týdnu a přítele táta schání termín na zámku.(má známýho co mu patří zámek ve Vlašimi). Aby jsme to do porodu taky stihli a malej měl už rovnou přijímení po příteli a né lítání stim po matrice :)

20.11.2o11 se nám taky líbí :) A navíc muj přítel má ten den narozeniny.Bylo by to roztomilý :)
Já si,ale jako malá vysnila,že v den svatby budu princezna v krásnejch šatech a takhle to bude chtít asi něaký volnější… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný