Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@suik píše:
@tanik1912 nahodou manzel to dobre vymyslel…je to zlato ma to nejakou hodnotu. Radsi investuju do prstynku nez do nejake kraviny. Investice do zlata se zda v dnesni dobe jako dobry napad.ja si rikam, ze kdyby bylo nejhur a ja se ocitla ve velike nouzi a nebude teda zrovna voda drazsi jak zlato, tak me ty dva male prstynky co mam na ruce treba zachrani zivot.
Souhlasím. Prstýnky jsou sice symbol lásky, ale jen ty prstýnky to nezachrání. A pokud dojde na lámání chleba, že by nedejbože nebylo za co ten chleba koupit… a láska by zbyla (jakože manželství vydrží)…
Je mnoho lidí, kteří prstýnky vůbec nenosí. A manželství jim funguje. A jsou tací, kteří jej nosí - páč na něj loví milenky. ženáči jsou totiž velmi důvěrní milenci.
Když se ptaly babičky, jak si přejeme spořit klukům, řekla jsem na férovku - jen žádné spoření na 18 let a poodbně. Tak jim radši kupte nemovitost. A nebo šperk. Tam je šance, že hodnota zůstane za 18 let stejná, ne-li vyšší. U peněz bych si jistá nebyla.
Jo, a my máme prstýnky z bílého zlata.
@tanik1912 ale vem si ze to tolik neztrati svoji hodnotu jako treba kdyz si pujcis saty za xxx tisic, nebo kytky taky dlouho nevydrzi, jidlo zblajznes, piti vypijes.
@Anonymní píše:
Ona se sice investice do zlata dnes vyplatí, ale určitě tím nejsou myšleny šperky, ale zlaté pruty či cihly
Tak jasne, cihla je lepsi, jeste jeste lepsi je ale nejaky historicky sperk s drahymi kameny, brilianty a tak.....tam ta cena roste s casem. Ale koupit neco takoveho uz chce znalce.
Sperkove zlato pri vykupu znehohodnoti a take to nema 24 karatu…
ale o tom zase ty prstynky taky nejsou.
@Emilie ja jsem chtela detem kupovat postupne cihlicky zlata a syslit jim poklad, ale jeste jsem se k tomu nedostala, ona i ta pidicihla je dost penez, a kdyz je to najednou. Ale aspon sbiram po rodine stare zlate sperky. Ted nam poslala tchyne nausnice pro dceru a me prstynek po nejake prababicce. je to teda vsechno zlute zlato, co asi nosit nebudeme, ale mam to v truhlicce.
@suik My si takhle předáváme zlaté dětské naušničky. Respektive babička je dostala při křtu od sv kmotry jako už jejich rodinný šperk a protože babi neměla dceru, dostala jsem je já coby nejstarší vnučka. A já dceru taky nemám, takže to taky vypadá na první vnučku
ale až pobere rozum - já je od babi taky dostala až někdy když mi bylo 20. Nevím, jakou mají hodnotu, ale přes 100 let mají.
@tanik1912 píše:
Takze my mame po svatbe a takhle jsme ladili…
Nechci zakládat novou diskuzi, tak přidám svůj dotaz sem
Je tu mezi vámi květinářka? Ta to bude asi vědět nejlíp - dají se sehnat tulipány i na začátku září? A vyjdou levněji než kaly? Dík ![]()
@anabel9 píše:
Nechci zakládat novou diskuzi, tak přidám svůj dotaz semJe tu mezi vámi květinářka? Ta to bude asi vědět nejlíp - dají se sehnat tulipány i na začátku září? A vyjdou levněji než kaly? Dík
Daji, ale vydrz ti nikdo nezaruci. Jinak kaly nejsou svatebni ale smutecni kytka.
@janine24 S tou výdrží je mi to jasný, no :-/ Když jsem se dala do vyhledávače svatební kytice tak tam byly jen kaly a růže…
A co neco jinyho? Orchideje, pivonky, gerbery? Spis promysli aranzma apodle tohovyer kytku. Aby ladila k satum i kompozici svatby.
Tak taky zdovolením hodím dotaz a co v unoru
aby to vydrželo říkala jsem si kaly ale tak teda nee napadl mě třeba tulipán?
@Uncle píše:
Tak taky zdovolením hodím dotaz a co v unoruaby to vydrželo říkala jsem si kaly ale tak teda nee napadl mě třeba tulipán?
Mozna a co narcis nebo snezenky? Vsechno bude rychlene, tak bych sla po tom co nejvic odpovidajicim te dobe. Bledule, neco mistniho, ty tulipany kdyz uvadnou vypadaji nepouzitelne.
Děkuji za radu a ještě co klasika růže? já stejně furt nevim a už nemám moc času ![]()
Budou rychlene, takze sazka do loterie a kdyz nebudou v super kondici bude to vypadat hur nez ty bledule nebo snezenky nebo narciszpy.