Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ww píše:
Já se právě tmavých barev bojím
neboj, oni ti nic neudělaj
![]()
nemáš nějakou kamarádku,co by ti půjčila nějaký tmavší ubris, aby sis to vyzkoušela ???
nebo si kup barevné tmavé papírové ubrousky a zkus je tam naaranžovat, abys viděla ten rozdíl…
a pokud ne, zachovala bych styl - jak už jsem psala - bílá+barva závěsu (bude ti to ladit) nebo mě napadla světle zelená s bílou…
ww tmavých barev se neboj
Mám úplně stejnou barvu na stěně v kuchyni jako ty a taky kulatý stůl
Podlahu a závěsy mám ale jiné - do béžova i linku mám světlé dřevo. Ubrusy mám právě pruhy a to béžové a černé - černou nikde jinde v kuchyni nemáme a vypadá to fakt super. Bohužel nemám žádnou fotku nemám ale pruhy mám z ikea - černý dlouhý, béžový dlouhý a potom z toho samého materiálu i jen takové kratší jakoby pod talíř - též v černé a béžové, vypadá to skvěle ! Nemám doma foťák, zapomněli jsme ho na chalupě, takže jestli si vzpomenu, tak hodím fotku až budem mít
![]()
Ahoj holky,s dovolením se přidávám k tématu. Zrovna taky řeším prostírání - dotedka jsem mela klasicky „omyvatelny“ ubrus. Ale ted mam novou kuchyn a chci to mit taky krasne…
Chci se zeptat, mate na těch latkovych ubrusech i takovy ten pruhledny „plastovy“? kvuli zaspineni? Ja si totiz nedovedu predstavit, ze dam latkovy ubrus a vydrzi mi cisty. …
diky a hodně uspechu pri aranzovani - taky me to ceka, tak jsem zvedava na vysledek.
ww píše:
Já se právě tmavých barev bojím
jak píše lenka ja bych se taky tmave barvy nebala,mate tam hodně světla,
dala bych kremovy podklad a pak tmavě zelenou.na vanoce kombinace se zlatou.takovy ten šifon,dlouhy a zkroutila bych ho.dala bych ho jednou stranou,aby vyšel ,kde nesedite. k tomu zlate zvonečky,třeba hvězdičky takovy jakoby ty slaměny,ale zlaty.a nějaky jednoduchy svicen,barvy jako dekorace a ubrus.
jinač samo,že barvu mužeš zvolit jaka se ti libi nejvic.
třeba i čokoladově hněda s krémovou.
mě se moc libi ta tm.zelena,ale ta by nam doma neprošla,manžel ji nesnaši ![]()
Alena S. píše:ahoj ja ty omyvatelny ubrusy nemam rada,nikdy jsme je ani doma neměli.tchyně je ma a ja mam osypky.promin.
Ahoj holky,s dovolením se přidávám k tématu. Zrovna taky řeším prostírání - dotedka jsem mela klasicky „omyvatelny“ ubrus. Ale ted mam novou kuchyn a chci to mit taky krasne…
Chci se zeptat, mate na těch latkovych ubrusech i takovy ten pruhledny „plastovy“? kvuli zaspineni? Ja si totiz nedovedu predstavit, ze dam latkovy ubrus a vydrzi mi cisty. …diky a hodně uspechu pri aranzovani - taky me to ceka, tak jsem zvedava na vysledek.
a jako barvu ubrusu zvolit, když máme byt zeleno oranžový a vánoční stromek vínový? aby jsme nebyli jak v cirkuse ![]()
goldenka píše:
a jako barvu ubrusu zvolit, když máme byt zeleno oranžový a vánoční stromek vínový? aby jsme nebyli jak v cirkuse
já bych asi volila vínové dekorace, když je vínový stromek
ať to ladí…
Alena S. - já ty igelitový ubrusy taky nenávidím, takže máme klasický látkový - bavlněný.
Malá mi je ještě nezakydá - teprve začínáme s příkrmy - zato u manžela si můžu být jistá, že mi čistý ubrus zkydá při první příležitosti…takže mám zásobu a vyměňuju a peru a peru…
Jinak se taky prodávají ty teflonové ubrusy - když se něco vylije nebo ukápne, tak to do sebe nenasáknou a můžeš to normálně setřít hadříkem - což bych viděla jako kompromis…
K tomu vánočnímu prostírání - u nás se tradičně ladí stůl s vánočním stromečkem a obojí už nekolik let máme červené a je to moc pěkné (stromek klasický se slámou, perníčky a oříšky a červenými mašličkami)
Měli jsme několik let i vše do modra a taky to bylo pěkné ![]()
bokužel fotky nemám - tak až jedině letos ![]()
Já mám ubrusy moc ráda, bohužel je teď kvůli dětem používám jen na příležitosti (narozeniny, Vánoce, oslavy), ale každý rok na Vánoce si kupuju nový
Abych mohla zase ladit do nových barev. Plastový nedávám. Látkový se mi moc líbí, když se zašpiní, vyměním.
Goldenko, kupovala jsem i set ubrus s látkovými ubrousky v Jysku (takový jednobarevný, nevím název) a vypadá to moc pěkně, akorát je to teda klouzavý materiál.
A nevíte jaká je letošní barva na Vánoce? Letos potřebuju nějak nakopnout. Nemám žádný nápad.
goldenka píše:
a jako barvu ubrusu zvolit, když máme byt zeleno oranžový a vánoční stromek vínový? aby jsme nebyli jak v cirkuse
jednoznačně vinový ![]()
no, mně se taky nechce do toho plastového průhledného - ale mít látkovy jen tak - to bych musela měnit pořád…!!! KDyz bastime prikrmy tak někdy bývá mrkvicka vsude a manzeltaky umí „nadrobit“… no a měnit ubrus 2× týdne se mi moc nechce…
Ty teflonové ubrusy nezmám - dneska jsem byla v Möbelixu - a nic moc tam neměli. Ale koupila jsem si tam ten „pruh“ tak uz se tesim, az dokoupim zbytek a krasne to naaranzuju
nemáte typ kde je treba nekde na netu vyber hezkych lat. ubrusu?
monous - a ty teflonové ubrusy - nevypadají jako ty „plastové“? myslím jako na první pohled - vypadají jako látkové?
No vypadají jako látkové, akorát jsou jakoby lesklejší nebo jak to říct. Já je teda doma nemám - bavlna je bavlna ![]()
Ale mají je normálně v bytovém textilu, tak doporučuju okouknout „naživo“
My máme hezký stůl, takže bez ubrusu vypadá taky pěkně, proto ho kvůli dětem teď taky dočasně nemám, ale ty teflonové by ti to mohly vyřešit. Mám jeden doma a je dobrý. Náhodně jsem zadala do vyhledače, a třeba tady vidíš, jak vypadají http://www.ak-bydleni.cz/…-ubrus-c-103 a naživo vypadají stejně, naomak jako textil.
nebo jestli někde máte vietnamce, co prodávají záclony, látky a tak, tam je taky mívají…a je to stejné zboží, jako jinde…