Svědění a atopický ekzém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
14.3.06 07:28

Holky, je jasné, že musíme ten jídelníček poněkud protřídit. Jsem čokoholik a velký mlsoun, ale samozřejmě, že všechno ve stravě vynechám ve prospěch zdraví našeho prcka. Ale nenajde se přece jenom nějaká sladkost, která by nevadila :-)) Vím, že je to malicherné v této diskusi při těch problémech, které AE přináší, ale když ty chutě jsou tak silné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
14.3.06 07:36

JANIKU - ujizdim na gumovych medvidcich:-)) - bez mleka, bez cokosky:-)))
Mam jich asi 25 pytliku doma, kdyby nahodou doslo:-))))

Nicol a Stella 10 tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.3.06 08:43

Ahoj,

tak po precteni mi nedalo nepodelit se s nasi zkusenosti s ekzemem - treba nekomu pomuze i nase lecba. Hlavne to chce vydrzet - hodne ekzemu se s vekem zlepsuje - u nas je to nastesti take tak.

Nase mala ma ekzem od 6 tydnu. Zpocatku se mi mala osypala v obliceji a na cele. Ta prvni faze byla opravdu priserna - celo vypadalo jako vysusena rozpraskana zem, tvare posete pupinky, praskla kuze pod ousky. Uz jako 3mesicni se naucila skrabat se - to vypadala opravdu hrozne - ja se bala, ze bude mit nadosmrti jizvy - ale spravilo se to. Kdyz se ditko zacne drbat je dulezite bud davat rukavicky nebo davat vetsi obleceni a zasit rukavy.
Kdyz uz jsme jakz takz dali do poradku oblicej, tak se ji prozmenu zacal objevovat ekzem na celem hrudnicku, rucickach ........
No doktorka mi davala vse mozne na mazani, ale bohuzel nic nam nepomahalo. Snad jen trochu Linola-Feet krem. Kdyz uz doktorka nevedela co nam predepsat tak nam hnedka davala kortikoidy (to bylo to posledni co bych male chtela davat). Rikala jsem si ze kortikoidy jen ve stavu nejvyssi nouze - a probuh kdyz ji je dam ve 4 mesicich co budu delat za rok…

Tak jsem nakonec prochazela internet a hledala co jeste jsme nevyzkoseli.
Tak nam nejvice pomohlo bolaky mazat Infadolanem + Miracleanem (zinkova emulze). No a promazavame Indulonou - ta nam opravdu pomaha nejvice ze vsech kremu na promasteni - po ostatnich se jeste ekzem zhorsoval.
Pak jsem narazila na krem ADERMA Exomega a ja jen zirala jak se cca po 3 tydnech ekzem zacal ztracet. (krem s vytazky ovsa). Sice prvni reakce byla zcervenani, ale vysledek stal za to. Takze jsme od dotycne firmy koupili jeste olej na koupani a koupeme jen s nim. Co jsem slysela tak pry hodne lidem pomohl. (krem stoji cca 340,– Kc, olej cca 200,– Kc - prodava se v lekarnach).

Co jsem si vsimla tak male pri svedeni casto pomohlo proste si cucnou u mne mleka a zklidnila se, ani jsme nepotrebovali zadne leky. Dnes pomaha kdyz hned promazeme a obcas lehounce ja podrbu jemne pres obleceni a hlavne musim odvest pozornost.....

Dnes je male 16m a i kdyz se ji s vekem ekzem hodne zlepsil tak jako lecba vsech novych lozisek pouzivame stale to same a zatim stale pomaha - Infadolan, Indulona a Exomega.

Co jsem pred casem cetla o Elidelu tak je az pro deti od 2 let. Pry u mladsich deti hrozi zvysene riziko nadorovych onemocneni.

Jinak kdyz jsem s malou drzela dietu - tak jsem take misto cokolady (ja ji take zboznovala) presla na gumove medvidky. Byla jsem zvykla obcas si dat kafe - to jsem nahradila meltou.

Take je dobre domluvit se s doktorem o ockovani. Je treba byt opatrnejsi. Nase mala napr. nemela zrovna v horsim stavu ekzem a doktorka ji ockovala. No ekzem se opravdu hodne zhorsil a my pak nasledky lecili nekolik mesicu.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
14.3.06 09:22

Čauky holky, nám se ten ekzém nelepší, dokonce je to na obličeji horší, jakoby se to víc rozlezlo. Mažu mastičkou udělanou v lékárně a nic. Objednala jsem nás na kožní kliniku na Bulovku, jdeme tam ve četvrtek, musíme vydržet. Máte někdo zkušenosti s touhle klinikou? Ordinuje tam i Dr. Čapková, která napsala knihu o atopickém ekzému a jsou tam i jiní odborníci. Je vhodné taky zajít na alergologii? Já bych byla ráda, kdyby Berče zjistili takový běžný alergeny prach, roztoče, pyly apod., mohli bychom se doma potom taky podle toho zařídit. Máme taky doma psa a toho pryč dát nechceme, já se psem vyrůstala odmalička a pochybuju, že je na něj alergická, ale co kdyby. Já už nejim skoro nic, jenom chleba, rejži, vodu a čaj. Uvažujueme, že koupíme čističku vzduchu, máte s tím někdo zkušenosti? Berču to zatim nějak nedráždí, ale je mi jí hrozně líto. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.3.06 09:35

No pokud vim, tak Čapková pracuje v Motole, tam chodíme my. Jsou tam šílený čekací lhůty, ale vyplatilo se.
Sic nám napsala zpočátku Elidel - od tý doby byla pauza na použití hormonu rok! Elidel je nehormonální. To je první zá:,–(ní věc. Pojištovny ho proplácí, když dr napíše použití na obličej a dekolt. Ovšem nepíše se dětem do 2let. A malá měla jako následek střevní virozy rozjetej ekzém a Čapoková nám řekla, že už je na to velká, takže by nepomohl.
Napsala nám masti na míru a hormony byly až jako poslední možnost (samozřejmě, e pokud přijdete a máte to ošklivé, nejspíš s nima rovnou začnete).
Já zastánce hormonů nejsem, ale nemyslím, že je vhodný dítě nechat trápit. Protože to dítě to stresuje a stres na ten ekzém působí taky. Vliv by to mělo při pravidelném dlouhodobém použití.
Navíc pokožka miminka je natolik křehká, že vyložené experimentování s tím, co komu sedne, není úplně nej.
Co se týče např. toho Excipialu, tak to taky neni všelék. Nám to naopak zhoršil. Takže nelze říct, že co funguje jednomu, musí zabrat i jinde.

Takže bych nezkoušela nic nového do návštěvy kožní, užívejte aspoň něco ,co to nezhoršuje, když už to nepomáhá a vydrže. A s alergologií nemám zkušenost, ale počkejte, co řekne dr. My jsme teda nebyly nikde, nakonec to vypadá, že alergii malá nemá, že reaguje např. na růst zoubků, na počasí a špatné oblékání a teď naposledy to po strašně dlouhé době měla ošklivé jako následek virozy. Musela jsem mazat hormonální mastí celé tělíčko, bylo to po roce a po době léčby určené dr jsme na hormony zatím nesáhly.

G

PS: stojí za to si najít starší diskuse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
14.3.06 09:43

Gabinko, já jsem Čapkovou našla na web Bulovky, tak nevim, zkusíme to, uvidíme. Jinak Čapková ordinuje v Motole v jaký poliklinice? Já jsem ji tam na webu v kontaktech prostě nenašla. Předem díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
14.3.06 09:50

Gabinko, já jsem Čapkovou našla na web Bulovky, tak nevim, zkusíme to, uvidíme. Jinak Čapková ordinuje v Motole v jaký poliklinice? Já jsem ji tam na webu v kontaktech prostě nenašla. Předem díky za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.3.06 09:58

Číslo na Čapkovou do Motola )dětská klinila) je 224433861. Čekala jsem na první návštěvu přes 2měsíce, skoro 3! ale vyplatilo se. Pokud by to spěchalo, možná by vás vzala dřív, nevím. Ještě je tam jedna dr, má její školu, takže léčí stejně, sídlí přímo naproti ní a tam budou asi kratší objednací lhůty. Ovšem většina lidí jde k Čapkové, holt má své jméno;)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
14.3.06 16:47

No my take byli u dr. Capkove v Motole a mne ten jeji pristup zrovna nenadchnul.
Objednani cca necele 4 mesice.
Na malou se divala takrikajic z dalky, ani ji poradne vsude neprohledla. Nechala si ji svleknout a jen tak zbezne s odstupem se na ni podivala.
A to jeste nez ji zacala prohlizet tak uz mi zacala vypisovat nektere veci, co bychom meli pouzivat.
Mozna byla „smula“, ze se mi podarilo po nekolika mesicich ekzem dostat do mirnejsi podoby.

No to co nam psala tak uz jsme stejne vicemene pouzivali. Ma nejaky svuj krem na oblicej s Infadolanem (ten my stejne pouzivame).
Kortikoid, ktery nam psala pro zhorseni zname - zatim jsme nastesti nepouzili.
Kosmetiku Aderma-Exomege uz davno pouzivame .......
Na Elidel je stejne jeste moc mala ......

Ja z te navstevy nabyla dojmu, ze ma svuj ustaleny plan lecby, ktery predepisuje vsem.
Mozna ze kdyby mala mela ekzem zrovna v horsi fazi, ze by se o ni zajimala vice.
Nevim tot muj pocit.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.3.06 17:19

Katko,

tak to jsi me moc nepotesila, my tam jdeme za mesic. Tak uvidim…

jinak:

1. Elidel neni hormon

2. my mame taky nejaky ekzem a nesvedi nas, ale ja presto moc neverim, ze muze existovat atopicky ekzem, ktery nesvedi. Myslim si spis, ze ty doktori poradne nepoznaji, co to je. Jsem zvedava, co nam reknou u te Capkove.

3. Moje kolegyne v Nemecku ted byla na prednasce o atopickem ekzemu, kde jim rikali posledni poznatky z lecby AE a pry jim tvrdili, ze se to nema promazavat mastnymi kremy, ze se tim utvori mastny film, pres ktery kuze nemuze dychat a vznika tak zanet ci plisen. Lepsi je pry mazat porad dokola nejakymi hydratacnimi emulzemi (Excipial je pry taky moc mastny). Nevim, co si o tom mam myslet, moc se mi to nezda, ale byla to prednaska nejakych nemeckych machru pres ekzemy… A navic Capkova na to upozornuje ve sve knize taky, ale jen povrchne.

4. chce to zkouset a pevne nervy, kazdemu vyhovuje neco jineho, ale rekla bych ze mezi stalice patri Indulona a Exomega.

5. kortikoidy bych nezatracovala, pro stavy nouze jsou dobre. Pokud stavy nouze nemate, budte rady. Verte mi, ze az budete ve stavu, ze kortikoid bude nutny, tak to poznate.

6. Kdyby na vas padla depka, jak jsou ty nase deti tim AE postizeny a jak chudinky trpi, zajdete, az pujdete nekam do nemocnice na detskou onkologii. Staci do cekarny…

Lecbe zdar

lejla (neprihlasena)

• Citovat
  • Upravit
37
14.3.06 17:53

svědění a atopický ekzem

Ahojky…muj syn mel jako miminko take AE..nejvice mu zabrala salycilova mast a Excipial lipo…kdyz byl starsi,vystacili jsme s Excipialem a infadolanem,take jsme koupali jen ve vode…ekzem se vyrazne zlepsil,ale zase se projevila senna ryma…a ted mi to nejspis zacina na novo s dcerou…uz ted v sestinedeli se ji objevili pupinky v obliceji,na hlave a krcku,ktere se slily dohromady…na to nejhorsi zabrala Holtova mast(maji ji v lekarne asi za 30,– a silene smrdi) asi behem dvou dnu,ale to jsem poctive mazala skoro kazde 3hodiny…ted jsme ve fazi promastovani…k tomu ma ridkou stolicku od narozeni…obavam se,aby to nebyla alergie na mleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
14.3.06 17:59

Holky sory ze vam vpadam do diskusie, my NASTASTIE AE nemame, ale minule som narazila na netu na kozmetiku z konopi a vsimla som si ze tam maju aj pripravky na AE.
Moja Simonka ma len dost suchu pokozku, tak mi dr. spominala ze si to vela maminiek nevie vynachvalit. Skusili ste to uz niektora? :P
www.cannaderm.cz
Snad som aspon trosku pomohla. Papa Majki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
14.3.06 18:08

Já zkoušela Robátko a přišlo mi to jako líp roztíratelná indulona, jen to šíleně smrdělo a stálo hrozně peněz.
Ještě jsem při objednávání na lékárna.cz narazila na http://www.lekarna.cz/shop.php?… tyto přípravky. Já to nezkoušela a zkoušet ani nebudu, zůstanu u osvědčených věcí, ale kdyby to někoho zajímalo
Jinak nám kožařka doporučila taky tu A-dermu. Pak máme Linolu na koupání, Ambiderman na promazání (na počátku jsme měly Syderman) a vitamínová mast (popř. Lipobasi, ale vitamínka je lepší), na horší místa Elidel a na to nejhorší Locoid.
Malé nesedl třeba ani slunečnicový olej (mě dětský dr řekl, že oleje nejsou moc vhodný) a třeba koupel od Bubchenu, ale máme od Bubchenu šampon a sprchový gel a krém proti lsuníčku i krém na ven a v pohodě.
Jinak k tý Čapkový, fakt nevim. Samo, že nevšichni budou mít dobrou pověst a zkušenost. Já po ní šla na základě zdejší starší diskuse. Ta objednávací doba je fakt hrozná, už teď nás objednala na září (nejsme už akutní).Jinak poprvé jsem tam byla hodinu. Malou prohlídla, probrala se mnou náš život, rodinnou anamnézu, jídelníček apod a pak napsala. A nepřišlo mi, že mi tlačí ty hormony. Ale taky je fakt, že třeba teď, kdyžjsem tam byla naposledy, tak byla trochu nepříjemná. No, držím palce, ať dobře pořídíte.
Stejně to je tak, že každý propaguje, co jemu pomáhá apak záleží na zkušenosti každýho…Bohužel univerzální rada není:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IB
5
14.3.06 18:28

Ekzém

Ahoj, taky bojujeme s pupínky, dle kožařky jde o alergii na potraviny a možná počátekatop. ekzému. K Elidelu, moje kožařka mi říkala, že na posledním semináři o atop. ekzému se dověděla, že v některých zemích výrobce tuto mast stahuje, protože po něm je zvýšený výskyt lymfatických nádorů. Taky říkala, že je dle posledních zpráv lépe kortikosteroid silnější na velmi krátkou dobu, než slabší na dlouho. Ale pokud to jde bez steroidů, je to samozřejmě nejlepší. Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
14.3.06 21:06

Ahoj,
taky máme AE a už od 6 týdnů bojujeme a bojujeme. Vyzkoušeli jsme už opravdu skoro vše. A-derma nám nepomáhá, Infadolan… Indulona je dobrá ne promaštění, kůže není tka vysušneá, ale ekzém po ní nezmizí.
Jen jsem se chtěla přidat k Ivě, která psala předemnou. Včera jsme byli na kožním (už u 3. Dr.!!!) a ta také říkala, že byla teď někde na semináři, a že by své dítě Elidelem nemazala, určitě ne do těch dvou let. Že „Na každém šprochu, pravdy trochu“ :? My jsme předtím Elidel používali skoro každý den, ten nám jediný pomáhal. Tak doufám, že to nebude mít následky.
Taky si myslím, že v nejhorších případech, než nechat dítě trápit, je použít kortikoidy.
No my budeme asi hledat dál, třeba taky jednou najdem mastičku, bez hormonů, která nám pomůže. Ale jak jsem již psala, zatím nic nepomáhá (samo krom Elidelu a hormonů) :cry:
Holky, hlavu vzhůru, musíme si říkat, že jsou opravdu mnohem horší věci, než je ekzém :!

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky