Svědění konečníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.2.18 12:42
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, za takovéto téma, ale potřebuji poradit na jakého lékaře se obratit. Jiz cca 3-4 měsíce me trapi konečník. Ze začátku bolel pri vykonavani potreby a potom svedil. Koupila jsem masticku z dubove kury, mazala. Problemy temer zmizeli, tak jsem mazat prestala, ale je to zpet. Uz ne bolest, ale obcasne svedeni. Ne vzdy po vykonani potřeby, obcas i jen tak mimo. Vzdy maznu 2×-3× a dobrý, ale za par dni se to objeví znovu. Problém je, ze nemam možnost oblitat 10 doktoru a pritel me vydesil recma o dedovi, co mel rakovinu konecniku. Na jakeho konkrétního lekare se obratit? Pripadne, tusite o jaky problem by se mohlo jednat? Budu muset asi překonat stud a fakt toho lelare navstivit. Diky moc

Doporučuji místo řešení následku, začít řešit příčinu, proč se hemoroidy dělají. Přidejte ve stavě na zelenině, ovoci, oříškách a celozrnném pečivu. zkuste se vyhýbat pšenici, dodržujte pitný režim a jezte zakysané mléčné výrobky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
21.2.18 12:55

Tak odborně to spadá do působnosti proktologa. Pokud to nejsou hemoroidy, tak by to mohly být prasklinky. Možné projevy svědění mohou být také znakem kvasinkové infekce.
Nic těžce závažného to nebude, vše se dá řešit, jen vystrkovat na doktora zadek není úplně příjemné, ale je to pro něj naprosto běžné, jako když na zubaře otevřeš pusu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.2.18 12:58

K proktologovi, zadanku mít nemusíš, tak se tam objednej rovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10256
21.2.18 13:11

Ještě bych doporučil nepoužívat na konečník mýdlo či parfémovaný toaletní papír.
V lékárně prodávají gel nebo pěnu na zadkovou očistu, případně použít mýdlo určené na intimní partie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.2.18 13:36

@Veronika.Berta
Kdyby tvá rada fungovala obecně, nebyla by potřeba proktologických ambulancí :mrgreen:. Většinou člověk k hemeroidům nepřijde špatnou stravou nebo sedavým zaměstnáním. Třeba já je mám od porodu a fakt všechno pomůže jen na chvilku. A to je v mé stravě pomalu víc vlákniny než ve stravě koně a s pohybem se tomuto zvířátku taky vyrovnám :lol: Někdy je lékař třeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.2.18 13:45
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se, za takovéto téma, ale potřebuji poradit na jakého lékaře se obratit. Jiz cca 3-4 měsíce me trapi konečník. Ze začátku bolel pri vykonavani potreby a potom svedil. Koupila jsem masticku z dubove kury, mazala. Problemy temer zmizeli, tak jsem mazat prestala, ale je to zpet. Uz ne bolest, ale obcasne svedeni. Ne vzdy po vykonani potřeby, obcas i jen tak mimo. Vzdy maznu 2×-3× a dobrý, ale za par dni se to objeví znovu. Problém je, ze nemam možnost oblitat 10 doktoru a pritel me vydesil recma o dedovi, co mel rakovinu konecniku. Na jakeho konkrétního lekare se obratit? Pripadne, tusite o jaky problem by se mohlo jednat? Budu muset asi překonat stud a fakt toho lelare navstivit. Diky moc

Hemeroidy, doporučuju mast a mazat a potom třeba po stolici používat vlhčené ubrousky.
Doporučuju kouknout na prevenci hemeroidů a tam něco najdeš.
Pokud to i tak nezmizí, tak bych zašla za obvodním a asi by i ti i udělali vyšetření a nebo pokud jsi nad 50 tak se dělají ty preventinvní ko na rakovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.18 13:50

@Vlaďka 83 Mě to na hemáče v těhotenství zabralo 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
21.2.18 13:57
@Veronika.Berta píše:
@Vlaďka 83 Mě to na hemáče v těhotenství zabralo 100%
Šťastný člověk :pankac: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
21.2.18 13:59
@Anonymní píše:

modra indulona. kdyby nepomohlo, praktickylekar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.6.19 11:00

Ahoj, jsem 5. měsícu po porodu, ae poslední měsíc a pul asi me trápí štípání a když se vyprazdnuji trpká bolest až me se zdá že mi to tam dře u otvoru. A mam i krev. Nemáte nekdo zkušenost co by to mohlo být, sice jsem neco tady četla, ale nejsem jsi jistá. A bojím se jít k doktorovi. Děkuji za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
10.6.19 11:07

Proktologové jsou normální lidi, nemusíš se bát. Nejspíš máš hemeroidy, to se dá spravit. :palec: U nás je proktologie bez doporučení, můžeš nejdřív zkusit obvoďáka. Fázi čípky a masti máš už za sebou? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.6.19 11:43

Ješte jsem to neřešila, myslela jsem že to mi jen poškodila nejak stolice a jeste se to nezlepšilo. Mam jsi teda zajít za panem obvodakem a nebo rovnou za odborníkem. Nebo da se koupit na to nejaka masticka bez receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
10.6.19 11:47

Můžou to být hemoroidy. Nejdřív obvodní, ten tě nasměruje dál. Zatím doporučuju po každé stolici si jít osprchovat zadek vlažnou-teplou vodou. A používat gel z dubové kůry, s ním mám skvělou zkušenost. Změkčovat stolici - lněná semínka, psyllium. Na toaletě netlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.19 11:50
@bekina11 píše:
Ješte jsem to neřešila, myslela jsem že to mi jen poškodila nejak stolice a jeste se to nezlepšilo. Mam jsi teda zajít za panem obvodakem a nebo rovnou za odborníkem. Nebo da se koupit na to nejaka masticka bez receptu.

Já si v lékárně koupila mast a došla k obvodním pro žádanku. Měla jsem fisuru, takže se to do doby než jsem se dostala tam zlepšilo. Jinak hemeroidy nemám. Příznaky jsem měla krav, bolest po stolici, která postupně zmizela.

• Citovat
  • Upravit
3
10.6.19 12:03

To jsou ty samé příznaky. Dobře zkusím mastičku a zajdu si. Dekuji za rady. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí