Svědění kůže bez příčiny a vyrážky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
330
30.6.13 20:57

Co alergie na roztoče nebo pyl? Že ti něco nevadilo doteď neznamená, že nemohlo začít :think: Nejedla jsi třeba jahody nebo citrusy? Neopláchla jsi špatně mýdlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
armanda
1.7.13 20:18

Obávám se, aby to nebyl svrab, protože jsem hladila takovou divnou kočičku. Tak uvidím, jak se budu škrábat a jak to bude dál. Pokud to nepřestane do středy, běžím k doktorovi. :lol: :cert: :roll:

• Citovat
  • Upravit
330
2.7.13 21:40
@armanda píše:
Obávám se, aby to nebyl svrab, protože jsem hladila takovou divnou kočičku. Tak uvidím, jak se budu škrábat a jak to bude dál. Pokud to nepřestane do středy, běžím k doktorovi. :lol: :cert: :roll:

No tak to bys měla jít hned co nejdřív, i když dneska už je to jedno :-D Jo hladit cizí zvířata se nevyplácí :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
armanda
3.7.13 09:21

Svrab to není, ale doktor taky neví co!!!Takže já se budu léřit sama a drasticky. Poleju si vždycky ruce Alpou a chlazení mně dělá dobře. Tak nevím, zda přes léto nevlezu do mrazáku. Zdar a sílu všem. :lol:

• Citovat
  • Upravit
330
8.7.13 21:51
@armanda píše:
Svrab to není, ale doktor taky neví co!!!Takže já se budu léřit sama a drasticky. Poleju si vždycky ruce Alpou a chlazení mně dělá dobře. Tak nevím, zda přes léto nevlezu do mrazáku. Zdar a sílu všem. :lol:

Nechceš vložit fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
armanda
9.7.13 12:12

Mně jeden den svědí jedna ruka k lokti a druhý den zase druhá. No a jak píšeš, že hlava tak to stejné, jen krk a dekolt zatím odolávají. Jinak se „drápu“ o stošest a potom zůstane krvavý pupínek, který obden opět rozšrábu. Nevím co to je!!! :mrgreen: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
15439
25.11.14 14:54

Ráda bych obnovila téma. Mám něco podobného, už asi týden mě z ničeho nic začala svědět horní polovina těla, začalo to hlavou, pak se přidal krk, ramena, ruce, břicho, záda… je to úmorné, i se kvůli tomu v noci kolikrát vzbudím, škrábu se i ze spaní. Kdo jste to měl, přestalo to samo nebo jste na to brali nějaké léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
20.3.15 09:14

Mám tříletou dceru. Začla se před spaním i v noci drbat po celém těle. Neměla žádnou vyrážku, ale některá místa si pak rozdrbala až do krve. Drbe se na stehnech, na zadečku - jen na půlkách, na břichu, bocích, loktech rukou a dlaních. Byli jsme na kožním a doktorka bez jakéhokoli výtěru diagnostikovala roupy. Tak jsme dali před týdnem tabletku a další bude ted za týden. Taky na týden dostala sirup na to drbání. Ale nejdřív to polevilo, ale drbe se pořád, ikdyž už je to v menší míře. Máte někdo zkušenost, že to jsou opravdu roupy nebo něco jiného? Prášek na praní jsme neměnili, aviváž nepoužívám (na tu je citlivá) a ani jsme nezkoušeli nové jídlo. Na doporučení jsem i vysadili džusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.3.15 09:26

Syn se taky občas zcela bez příčiny škrábe, jak přes den, tak v noci, někdy víc, někdy míň intenzivněji, pokaždé na jiných místech těla, nemá ani exem ani nic, přesně jak píšeš ty. Já to přikládám třeba suššímu vzduchu v zimě nebo vodě, i když k mytí nepoužívám mýdla, když to trvá delší dobu, dám na noc Fenistil a ten v pohodě zabere. Pak se zase nedrbe a pak zas jo, rozhodně bych v tom roupy nehledala, pokud ji nesvědí přímo konečník :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
20.3.15 09:27

Zajdi si k dětské, at jí udělá stěry z konečníku, at máte jistotu, zbytečně do ní cpát Vermox nebo co se to dává mi přijde ujeté, když to není potvrzené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
20.3.15 09:36

Ona to právě má taky tak střídavě už dlouho, ale to se drbala třeba dva dny a konec. Ale ted už to trvá dva týdny. Fenistil nezabírá ani kapička ani mastička. K dětské zajdu. Už i přemýšlím, že zajdeme na testy na alergoligii, jestli se jí prostě nevytvořila alergie. Mé ségře se třeba projevila alergie na pyl až v dospělosti. Máme psa, tak doufám, že tohle není ten problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
14.3.16 18:41

Zkusím oživit diskuzi. Také se mi objevilo urputné svědění bez vyrážky. Když jsem byla malá, měla jsem ekzém-pod koleny, vnitřní strana stehen a loketní jamky. Od té doby nic…Svědí mě to úplně stejně, na těch samých místech+lýtka, předlokní a dekolt…Je to šílené, takové návaly, že bych se udrápala. Vyrážka žádná, dneska jsem si to namazala fenistil gelem-žádná úlava. Do toho mám šílení suché ruce, promazávám infadolanem, který mi alespoň na chvíli uleví, ale ruce fakt hnus, objevují se praskliny do krve. Kůže není vůbec elastická, třeba prstýnek, co mi byl větší přes kloub nenavlíknu, jak je kůže tuhá. Suché ruce mám vždy v zimě několikátý rok, vždy se to stupňuje. Neřekla bych ale, že to se svědivou kůži souvisí. K dr. se mi zatím jít nechce. Ale je to otravné. Stravuju se pořád stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
14.3.16 18:47

A zkoušela sis vzít zyrtec, nebo co se teď dává na alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
14.3.16 18:53

Ne, to ne. To už je ale na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
14.3.16 18:57

Bývalo myslím balení na sedm dní, co se dalo koupit bez předpisu. Že bys aspoň věděla, jestli to zabere, stejně bys asi musela k doktorovi, aby ti dal žádanku na alergologii. Žádnou jinou formu alergie, třeba sennou rýmu (byť bez příznaků) nemáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek