Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, píšu sem, protože nevím kam jinam napsat.Před asi měsícem mě začalo svědit tam dole a měla jsem tam i takové malé ranky a bolelo to, tak sem se párkrát umyla Lactacydem a zmizelo to. Jenže…Před 6dny jsem začala brát antibiotika kvůli angíně a asi před dvěma dny mě zase začalo svědit a pálit tam dole. Když sem se na to při sprchování koukla, tak to mam zase zarudlé a přijde mi to i nateklé. Mam tam i ty malé ranky kolem klitorisu(omlouvám se jestli tímhle někoho pohorším ale nevím jak to napsat..)Když si chci pořádně umýt spodek, tak to nejde, protože když odhalím klitoris abych se pořádně umyla nejde to mam v těch záhybech ty prasklinky a na velkých stydkých pyskách taky.. Chtěla jsem jít na Gynekologii jenže malý dovolenou a nevím jestli to neni zbytečné, když to předtím taky zmizelo. Děkuju za odpovědi Dominika
Ahoj,
to jsou kvasinky…mela jsem to jednou, taky jsem nevedela co to je, nejak jsem to zalecila (myslela jsem si, ze to je ze spatnyho sprchace, tak sem poridila intim), kdyz jsem pak sla na preventivku na gyndu, tak to na me doktor okamzite poznal (jenom na me mrknul, teda tam dolu
), dostala jsem jednu pilulku pro sebe a jednu pro manzela a bylo po kvasinkach…ovsem ja kdyz sla ne gyndu, tak jsem myslela, ze uz tam nic neni, pac me nic nesvedilo…
Zbytecny k doktorovi asi neni, asi to chce lecit i partnera…
podle mě zánět,podráždění,k tomu ty atb,které to jen zhorší.Radím dole nedrhnout,koupit globule(jsou bez předpisu,myslím teda
)a bude klid.Možná třeba i probiotika by nebyly na škodu
A třeba sedací koupel v heřmánku,ta by to měla trochu zklidnit.Kvasiny dokáží pěkně znepříjemnit život,potovry jedny
![]()
Ahoj, podle mě jsi měla zánět (přemnožení kvasinek) a teď ty ATB, pokud obsahují penicilin tak se není čemu divit, já dostala ATB na zánět průdušek a po dvou dnech svědění a pálení o víkendu jsem v pondělí už nedočkavě stepovala před ordinací - poslední noc jsem nemohla pro pálení a svědění ani spát
. Dostala jsem mastičku a globule (oboje na předpis). Jinak mi bylo doporučeno brát při ATB probiotika a případně si koupit v lékárně tampony co obsahují laktobacily - nemůžu si vzpomenou na název
, můžeš je dávát ikdyž není menzes a můžeš je mít přes noc. Ale asi bych navštívila mudra…
Děkuju za odpovědi. Tak sem zjistila, že na gynekologii už dovolenou nemají, tak hned zítra ráno tam půjdu! Jen nevim jak si spodek pořádně umyju( jak sem psala s tim klitorisem) bolí to a mam ho víc nateklej
a neumytá tam jít přeci nemůžu ![]()
Zkus se zeptat v lekarne na vag.tablety Mictonorm,nevim jestli je davaji bez predpisu
jinak intim gel,popr jestli to opravdu jsou kvasinky mohl by zabrat i Canesten mast a ten je na 100% bez receptu,ale na gyndu se urcite objednej.
Skočím si do lékárny pro Intimní gel. Já mam doma mastičku Myfungar je to antimykotikum a včera sem si jí dolu namazala a možná mi pomohlo v tom , že mě to už skoro nesvědí a nebolí když je to v klidu ale když si na to šáhnu tak to furt bolí. Hned zítra na tu gynekologii zajdu. Snad mi ten intimní gel pomůže v tom, že se dokážu dobře umýt!
DominikaJ92 píše:
Děkuju za odpovědi. Tak sem zjistila, že na gynekologii už dovolenou nemají, tak hned zítra ráno tam půjdu! Jen nevim jak si spodek pořádně umyju( jak sem psala s tim klitorisem) bolí to a mam ho víc natekleja neumytá tam jít přeci nemůžu
umyj se jen vodou!!!!!!!!! jinak to jeste zhorsis, pro lekare je lepsi, kdyz vidi realitu, aspon ti muze dat dobre leky
Bubu25 : Myslíš? Já si právě myslim, že to neni tak akutní a do zítra to vydrží. Ale teda příjemný to zrovna neni ![]()
Jizvíková: Ale mě to přijde nehygienický, když se nepokusim to umejt… ![]()
DominikaJ92 píše:
Skočím si do lékárny pro Intimní gel. Já mam doma mastičku Myfungar je to antimykotikum a včera sem si jí dolu namazala a možná mi pomohlo v tom , že mě to už skoro nesvědí a nebolí když je to v klidu ale když si na to šáhnu tak to furt bolí. Hned zítra na tu gynekologii zajdu. Snad mi ten intimní gel pomůže v tom, že se dokážu dobře umýt!
Tak sem se umyla intimlním gelem a musim říct, že dobrý!
Teďka nevím jestli musím nutně na gynekologii nebo stačí abych si zašla do lékárny pro Rosalgin nebo něco podobného. Co myslíte? Myslím si, že se to určitě zlepšilo.
DominikaJ92 píše:
Tak sem se umyla intimlním gelem a musim říct, že dobrý!Teďka nevím jestli musím nutně na gynekologii nebo stačí abych si zašla do lékárny pro Rosalgin nebo něco podobného. Co myslíte? Myslím si, že se to určitě zlepšilo.
Tak sem se u pana gynekologa nasmála…Pan doktor mi řekl, že mam dole plíseň stejnou jako se dělá třeba na chlebu a celou dobu mi říkal kachničko
Dostala jsem vaginální tablety - candibene a mastičku Clotrimazol. Mam se mít jen vodou a popřípadě občas Lactadydem. A děkuju vám za rady ![]()