Svědění po celém těle

9793
27.8.16 16:29

Svědění po celém těle

Ahoj, prosím o radu. Už několik dní mě lechtá/svědí kůže různě po těle i na hlavě. Nemám žádné pupínky, vyrážky, nikde kůži zarudlou. Nevíte co to může být?
Našla jsem tady podobné diskuze, ale jednalo se o svědění v těhotenství a těhotná nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
27.8.16 16:47

Mela jsem to podobne po antikoncepci, alergicka reakce. Zadna vyrazka, nic viditelneho, ale myslela jsem, ze se zblaznim. Na pohotovosti mi dali antihistaminika a ta pomohla.
Jestli mas doma neco na ten zpusob /i fenistil by mohl ulevit/, tak zkus, jestli se to zmirni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.16 16:57

@Halamka Nějak si nedokážu představit, že bych se celá potřela fenistilem, ale dík za tip.
Já jsem v poslední době nebrala žádné léky, nejedla žádné neobvyklé jídlo, nezměnila prací prášek ani žádnou kosmetiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.8.16 16:58

@Lendeš nemáš nějakou (jakoukoli) formu alergie, třeba sennou rýmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.16 17:03

@Martinik Mám alergii na pyly, ale nikdy se takto neprojevovala. Vždycky mám problémy jen na jaře - kýchání, svědění v nose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
27.8.16 17:14

Nepotírat se fenystilem, zkusit si vzít nějakou tabletku antihistaminika, jestli to zabere. Pokud to zabere, tak je to fajn a šlo jen o nějakou alergii.

Pokud to nezabere, tak bych pro úlevu asi zkusila co udělá horká vana a případně horká vana a studená sprcha, aby se nervová zakončení „resetovala“, jestli nezačnou fungovat správně.

Další příčinou mohou být vitamínové deficience? Nedržíte dietu? Nejedete raw či vegan či něco podobného, co zakazuje významné množství surovin?

Jestli to bude trvat delší dobu, nebo se to bude vracet, bude potřeba vydat se k lékařům a nechat si vzít krev a případně zajít na neurologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.8.16 17:17

@Lendeš no tak to jsem měla úplně stejně. Od malička sennou rýmu, postupně se to zlepšovalo, taky jsem jen v pylové sezoně smrkala a trochu mi slzely oči. Vždycky jsem ty dva tři měsíce brala Zyrtec a pohoda. No a najednou, jak píšeš, snad ze dne na den šílený svědění, samozřejmě jsem se drbala, to bylo ještě horší :zed: Za pár dnů jsem šla k doktorce, protože to nebylo k vydržení, a ta alergie bylo první, co se ptala. No taky jsem se bránila, že „jen“ senná rýma, ale ona že prý příznaky a forma alergie se prostě během života můžou změnit :( Zkus si schválně vzít ten Zyrtec nebo jaký jsou dneska prášky, uvidíš, že to zmizí hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.8.16 17:21

@Lendeš jinak já jsem se teda tenkrát zkoušela s tím Zyrtecem přestat, protože se mi nezdálo, že bych to měla brát už snad napořád, ale i když jsem si postupně snižovala dávky, tak když jsem vysadila úplně, svědění bylo zas zpátky :zed: No a teď je mi jedno, co si zase o tom kdo bude myslet, ale já jsem šla k paní, co dělá biorezonanci, a ta mě toho zbavila definitivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.16 17:24

@Ou @Martinik Já ale kojím, takže počítám, že antihistaminika bych brát neměla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.16 17:29

@Ou Nedržím dietu, stravuju se běžným způsobem. Tu horkou vanu a studenou sprchu vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
27.8.16 17:29

@Lendeš aha, no tak to nevím, no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
27.8.16 17:32

Fenistil jsou i kapky, ne? nevím teda, jestli je můžeš, když kojíš, ale asi jo. V lékárně ti poradí. Jinak bych šla zítra k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.8.16 17:34

Ono to může mít souvislost třeba i s kojícími hormony… Měla jsem něco podobného před těhotenstvími-svědění po celém těle, když jsem se škrabala, naskákaly pupínky jako od kopřivy, když jsem to vydržela, byl klid.. Běhala jsem po alergologiích, ale nic mi nenašli. Nakonec že mám zobat jednou denně Zyrtec apod. Tak to jsem se na to vyprdla, přeci nebudu od dvaceti už nadosmrti jíst antihistaminika? Pak přišla těhotenství, porody a tělo se asi nějak hodilo do pohody a už to nemívám. Dodnes nevím, z čeho to bylo a to jsem si psala i potraviny, drogerii co používám, místa, kde jsem byla (kvůli lůžkovinám) apod.. Jo, trochu mi pomáhala chladná sprcha a pak namazat něčím jemným, já používalaa Excipial Hydrolotio nebo Exomegu mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.8.16 17:35

Fenistil se dává i miminkům, takže ten určitě během kojení můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.8.16 17:39

Koukám na net a u těch Fenistil kapek se píše, že se nemají užívat v období kojení, jsou to taky antihistaminika. A u Fenistil gelu je napsáno, že se v období kojení nemá nanášet na rozsáhlé plochy kůže :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí