Syn 2 roky - kolo, odrážedlo, šlapací vozítko ?

831
6.6.17 15:46

Syn 2 roky - kolo, odrážedlo, šlapací vozítko ?

Dobrý den,

jdu si pro radu. Pročítala jsem diskuze a spíše se jednalo o radu jaké kolo koupit. Já bych se chtěla zeptat:

Syn bude mít v říjnu dva roky. No a já přemýšlím co koupit. Syn teď jezdí hodně na těch klasických plastových odrážedlech, jakýkoliv terén a je šikovný. Já ale nevím, jak šikovné jsou děti ve dvou, samo každé je jiné, ale jakou máte zkušenost? Dokáže už dvouleťák šlapat nebo radši koupit to kolové odrážedlo? Případně dokáže ušlapat ten dětský traktor? Nejsou ty traktory velké? Syn má teď tak 86 cm. Co se týče třetích narozenin, tam chceme kupovat motorku,(elektro, nebo benzínovou už, to se uvidí) takže elektrická vozítka teď kupovat nechci aby to měl chvíli a třeba by to ani neuměl ještě

Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30318
6.6.17 15:49

@catchthem za mě koloodrážedlo. Je to lepší než motorka, už to má brzdu. Kolo jsme zkoušeli u dcery ve 3 letech a ještě má problém spojit šlapání a rovnováhu, takže zatím drandí dál na odrážedle. Traktor má, ale musíme ji tahat, i přesto, že je malý, neušlápne ho, tříkolku už ušlápne v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
6.6.17 15:51

No já si právě říkala, že ono už jenom na tom koloodrážedle je pro ně složité udržet rovnováhu a do toho ještě šlapat. No a jak tak koukám na ta videa jak děcka jezdí na traktorech tak to byly za prvé starší děti a vypadaly, že se trápí s tím šlapáním.

A jak to dcerce jde po trávě, kopečky? Určo lepší než plastové odrážedlo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
6.6.17 15:52

Koloodrážedly (tedy to odrážedlo, co se tváří jako kolo a nemá šlapátka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
6.6.17 15:54

Taky hlasuju pro koloodrazedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
6.6.17 16:04

Koloodrazedlo i za mne ;) trvalo mu týden se na tom naučit a od te doby jezdí jak drak. Jde mu to az moc a ja za nim litam s kočárkem. Ale zvládl ho az asi dva měsíce po druhých narozeninách. Mame firstbike a nekupovala jsem redukci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.17 16:07
@catchthem píše:
Dobrý den,

jdu si pro radu. Pročítala jsem diskuze a spíše se jednalo o radu jaké kolo koupit. Já bych se chtěla zeptat:

Syn bude mít v říjnu dva roky. No a já přemýšlím co koupit. Syn teď jezdí hodně na těch klasických plastových odrážedlech, jakýkoliv terén a je šikovný. Já ale nevím, jak šikovné jsou děti ve dvou, samo každé je jiné, ale jakou máte zkušenost? Dokáže už dvouleťák šlapat nebo radši koupit to kolové odrážedlo? Případně dokáže ušlapat ten dětský traktor? Nejsou ty traktory velké? Syn má teď tak 86 cm. Co se týče třetích narozenin, tam chceme kupovat motorku,(elektro, nebo benzínovou už, to se uvidí) takže elektrická vozítka teď kupovat nechci aby to měl chvíli a třeba by to ani neuměl ještě

Díky za rady.

Za nás mužu doporučit koloodrážedlo. Dcera ho dostala k druhým narozkám a hned se na něm naučila, šlo jí to a bavilo. Pořídili jsme First bike, investice se vyplatila, měla ho až do pěti a půl let, dala mu přednost před klasickým kolem, nechtěla se s nim rozloučit. :)

• Citovat
  • Upravit
831
6.6.17 16:13

Díky za podněty. Ten first bike, už jsem na něj koukala…proč je tak oblíbený, vypadá jako ostatní odrážedla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.17 16:18
@catchthem píše:
Díky za podněty. Ten first bike, už jsem na něj koukala…proč je tak oblíbený, vypadá jako ostatní odrážedla?

U nás byl oblíbený tím, že byl lehoučký, měl certifikát kvality a bezpěčnosti. Z praxe vim, že se nedají přetočit řídítka, dítě víc udrží směr a stabilitu.Taky mají skvělá madla a sedátko, které neklouže.

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
6.6.17 16:19
@Jančakecalka píše:
U nás byl oblíbený tím, že byl lehoučký, měl certifikát kvality a bezpěčnosti. Z praxe vim, že se nedají přetočit řídítka, dítě víc udrží směr a stabilitu.Taky mají skvělá madla a sedátko, které neklouže.

Jo, a ještě má fakt dobrý brzdy ;)

• Citovat
  • Upravit
831
6.6.17 16:21

Aha aha…to jsou docela důležité věci, ten lehký a odolný materiál a hlavně, že se ta řídítka nepřetočí… :think: už jsem to zkoumala víc a líbí se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.17 16:24
@catchthem píše:
Aha aha…to jsou docela důležité věci, ten lehký a odolný materiál a hlavně, že se ta řídítka nepřetočí… :think: už jsem to zkoumala víc a líbí se mi to.

Jo, a ještě dodám, že je na výběr taky z různých varint kol, některé jsou spíš do terénu, jiné na silnici, cyklostezky. Malá měla tu terénní verzi a bylo to fakt bezvadný, kola neklouzala, držela stopu-něco jako u auta, kestli mi rozumíš ;) Po těch třech a půl letech, co na něm drandila, jsme ani jednpou nepíchli, a to že to mastila teda kolikrát… :mrgreen: kolo nemělo ani škrábance, prodali jsme ještě za velmi dobrý peníze. :palec:

• Citovat
  • Upravit
831
6.6.17 16:26

Rozumím, já taky plánuji spíš terénní kola, je tady docela členitý terén a cesty rozdrbané. Tak díky za cenné info:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
6.6.17 16:28

Koukám, že v dtestu má 82% ještě s jedním. Paráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.17 16:30
@catchthem píše:
Rozumím, já taky plánuji spíš terénní kola, je tady docela členitý terén a cesty rozdrbané. Tak díky za cenné info:-)

Ten terénní je fakt dobrej :palec: Chápu, u nás je to podobný :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí

Street odrážedlo