Syn 2,5 roku, přestávám ho zvládat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2612
12.1.17 16:51

@Jasorka
já svým dětem neoplácím mlácení a fackování, jen staršího jsem párkrát zatahala za vlasy, když mi on mých vyškubnul celou hrst…takže asi tak…A nevýchovu jsem si koupila celý kurz, takže vím, o čem mluvím. S některými dětima jsem si osobně vyzkoušela, že to jde, i když možná to bylo proto, že jsem s nima nednala jinak, než rodiče a byla jsem „cizí“, takže jiná autorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
13.1.17 12:03
@ireeenka píše:
@WontTell
Dvouletému dítěti facku jo 8o
To se asi neshodnem. Podle mne se milované bytosti (partneři, děti…) a pokud možno ani jiné nebijí.
Jak je to s fackami ploutvemi a jinými končetinami nevím, ale co vím určitě je to, že zvířata i v dospělosti běžně koušou. To, že to nedělají dospělí lidé, je proto, že to není společensky přijatelné a nikdo jiný to nedělá. Pokud to tedy nedělá maminka :nevim:

To je taková fráze na úrovni „lhát se nemá“.
Dospělí lidé to nedělají, ale tady se bavíme o malých dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.1.17 12:07
@WontTell píše:
To je taková fráze na úrovni „lhát se nemá“.
Dospělí lidé to nedělají, ale tady se bavíme o malých dětech.

Lhát se nemá je nesmysl.

Právě že se nebavíme o malých dětech. Bavíme se o dospělých, kteří jim dělají totéž. Takže bohužel, dělají to i dospělí, čímž se z toho pro dítě stává norma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
13.1.17 12:18
@ireeenka píše:
Lhát se nemá je nesmysl.Právě že se nebavíme o malých dětech. Bavíme se o dospělých, kteří jim dělají totéž. Takže bohužel, dělají to i dospělí, čímž se z toho pro dítě stává norma.

Pokud dostane jednou za uherák, tak z toho žádná norma není. Pokud by mělo dostávat častěji, tak to evidentně jako forma trestu nefunguje a je potřeba najít něco jiného. Pořád lepší, než mu 2× za týden vykládat, že „není můj chlapeček“, postavit mu vypolstrovanou místnost, kde se může vyvztekat, nebo ho hodiny ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
13.1.17 12:20
@WontTell píše:
Pořád lepší, než mu 2× za týden vykládat, že „není můj chlapeček“, postavit mu vypolstrovanou místnost, kde se může vyvztekat, nebo ho hodiny ignorovat.

O tom žádná. Ale zase proč to srovnávat rovnou s tím nejhorším :nevim:
Už se mi diskuse pletou, ale tady šlo myslím o to, že dítě kousne a matka mu to oplatí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí