Syn 3.5 roku byl agresivní na děti

6
1.5.26 18:51

Syn 3.5 roku byl driv agresivni na deti

Dobry den, syn byl driv agresivni k detem. Placal, kopal atd. Navazoval tim kontakt. To uz je nastesti zanami uz chape a uci se kazdy den, skolka mu dost pomaha. Ale stale si neumi hrat se stejne starymi. Pri hre na babu dohoni a povali a lezi na detech, dohoni a strci atak ruzne. Uz jsem presvedcena ze neni zly ale skonci nekdy toto, bude to umet. Jeste teda dodam ze je extremne aktivni. Ma dva kamarady co jsou klidni. A uz ho pomalu odepisuji boji se ho, nedeli se snim o krupky atak. Trha mi to srdce, pokazde vysvetluji a on chape. Jen ho je proste moc. Nechci aby ho nejblizzsi opustili. Mam to nechat plynout nebo muzu nejak pomoct. Kdyz je se strasimi nikdy se nic nestane a muze mit i volnost ale jakmile je s mensimi musim byt napozoru. Mate nekdo podobne zkusenosti? Predem dekuji za sdileni a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3616
1.5.26 18:54

Necháš to plynout a bude z něho nesnesitelný spratek, kterého nikdo nemá rád. Možná je jím už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
1.5.26 19:12

Vau tak takou naloz jsem necekala, ale dekuji Deti starsi 4 a vic ho maji radi a nikdy problem nebyl. Se stejne starimi to nejde ale je tam zlepseni. A deti ltere zminuji se na nej ptaji a radi chodi ven jen proste po 1h uz mu to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
1.5.26 19:25

No, asi bych tohle nenazývala úplně agresí, spíš bych řekla, že má chlapeček potíže zpracovat nával adrenalinu. Celkově tyhle hry na babu, různé běhačky a podobně takové chování mohou umocňovat. S menšími dětmi bych podporovala spíše klidnější aktivity, se staršími bych ho nechala se vybít. :nevim: Je to kluk, no. Testosteron zkrátka dělá svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.26 20:05

Kamarádka má dítě, které extrémně soutěživé. Pokud by mu neustále nestála za zadeli a nebo nekorigivala slovne, je jak neřízená střela. Nebezpečné sobě i okolí. Prostě musí vyhrát za každou cenu i kdyby mělo někoho někam schodit. Pokud se rozjede tak ani nevnímá na volání. Takže kamarádka musi pořád zdůrazňovat hned z počátku. U starších to jde, ti umí kolikrát odstoupit a rozpoznat nebezpečí. Ti mladší ne. :roll:
Nebude to podobné?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.5.26 20:09
@Neboj píše: Více

Já podobné chování znám od kamaradcine dcery, takže to nemusi být jen testosteron. U ní to byla kombinace povahy, množství cukru a ne úplně zvládnuté výchovy. Úplně ignorovala ne, nesmíš, stop. Napadala děti menší i větší, strkala do nich, shazovala, silně tiskla…s věkem se to trochu zlepšilo (tak zhruba těch 3 a půl), školka taky pomohla (asi vliv kolektivu a pevných hranic od učitelek), omezili cukr…jako pořád je to éro, ale chování k ostatním dětem má krapet lepší. Anonym z důvodu infa o cizím dítěti.

• Citovat
  • Upravit
6
1.5.26 20:21

Soutezivy je vzdy musi byt prvni.

Na ne a stop reaguje pokud uz neni uplne pretazeny. Samozrejme neni 100% nekdy si jede sve ale to snad neni spatnou vychovou. A je tedy pravda ze po cukru je divocejsi. Ten uz mame hodne omezeny. Vsimla jsem si ze kdyz hru ukoncim driv nic se nestane, pokud mu pomaham tlumocit a rikat co to muze vzbuzovat u tech kterym ublizil. Je v soku a i lito, ale i tak jakmile zase dojde k tlaku stane se znovu. Trosku me utesuje ze uz to neni jen napadani pro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13787
1.5.26 21:56

Je ještě malý a teprve se všechno učí, nemůžeš od něj čekat, že se bude chovat jako dospělý nebo že mu bude stačit mu to párkrát vysvětlit. Pokud je ve společnosti dětí/lidí neohrabaný, je potřeba abys mu trochu pomohla a usměrnila, taky abys pochopila jeho potřeby - že třeba potřebuje hodně vybíjet energii, soutěžit, atd. To můžete i spolu vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.26 07:26

Syn kamarádky (chodí už na ZŠ) - má tendenci na děti skákat nebo je objímat, popř když si s něčím hrajou nebo mají v tělocviku míče, tak je po těch děti silou háže, bouchá je. Bohužel má několik kil navíc, takže tím pádem ty děti shodí na zem nebo to bouchnutí bolí o to více. Údajně ho učí se chovat lépe, ale zatím bez úspěchu (viz poznámky od učitelů, občas i rodičů).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.5.26 12:55

Syn byl v tomhle věku podobný. Typicky navazoval kontakt s jinými dětmi tak, že jim např. něco sebral (a ony pak brečely). S kamarádkou a jejím synem jsme museli přerušit kontakt, protože její syn je hodně nekontaktní a vadilo mu to, že ho můj syn např. povalí na zem, i když to bylo jen ve hře, ne v nějakém konfliktu.
Takže vysvětlovala jsem. Ale hlavně z toho časem vyrostl. A to, že jsme se přestali dočasně s kamarádkou a jejím synem vídat, to pro něj byla skvělá zpětná vazba na jeho chování.
Měli jsme štěstí a našli dvě děti podobného ražení, se kterými si všichni dohromady velmi rozumí a dodnes se vídáme. Teď už je syn ve škole, časem se svoje chování naučil korigovat. My to pro jistotu probírali i s psychologem a ten říkal, že to chce čas. Ale jestli je tvůj syn stejný případ, to nevím.

• Citovat
  • Upravit
1903
2.5.26 23:06
@Kiska1 píše: Více

Je akorát nevychovanej to je celý…kdyby dostal přes p-del a servany místo psychologů, nemusíš to řešit. Mimojine mám dva kluky a tohle by si nedovolili udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
2.5.26 23:10
@Anonymní píše: Více

Tvl to musí být spratek :roll: tohle zkusit na moje děcka, tak to pochopí velmi rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.5.26 23:19

@Wilík děkuju za Váš nazor, a zavidim ze jste jako mama neselhala a vychovala super kluky. Ja se snazim taky ale asi budu muset vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
3.5.26 02:51
@Wilík píše: Více
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
3.5.26 02:51
@Kiska1 píše: Více

Neselhala? Když řeže děti? No… Tohle je teda hodně smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí