Syn asi moc papá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
19.6.21 17:41
@Anonymní píše:
@K92 když ho chci kojit, tak si párkrát cucne, moc mu nejde to přisavani, vždycky to trvá chviličku. Pak se jen rozčílí, že to nejde a vyžaduje další jídlo. Umělé nechci, ale mám pořád málo mléka.

Hele tohle je fakt blbe.
Jak vis, ze mas malo mleka?
Musis to vydrzet, aby se naucil sat poradne. Koj klidne co hodinu a nedavej to UM.
Jestli mas problemy to prekopat sama, pozvi si dobrou laktacni poradkyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.6.21 17:43
@Anonymní píše:
@JancaS84 vyzkouším, problém bude asi v tom, že možná jenom cumlá a nesaje. Já jsem z toho už taky hodně nervózní, protože mi přijde, že ho prekrmuju, když mu dám odsate mlíčko, tak toho vypije taky moc. Myslíte, že mám zkoušet přikládat každou hodinu?Jsem špatná z toho, jak vždycky brečí, že to nejde, a pak mu jdu mléko stejně ohřát.

Urcite!! Jak jinak se ma navysit laktace? Priloz ho pokazde, kdyz mas pocit, ze ma hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
19.6.21 19:32

To je snad jen vtip. Ona má hladové dítě a nedá mu najíst a ještě si stěžuje, že moc jí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.21 22:07
@MamculeVerca píše:
To je snad jen vtip. Ona má hladové dítě a nedá mu najíst a ještě si stěžuje, že moc jí?

Jak to myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
19.6.21 22:49

Špatně se přisává = pije dlouho, ale vypije málo. Nají se pak UM nebo odsátým. Jak můžeš říct, že se přecpává? 8o Na výpočty kašli. Máš cvalíka, který potřebuje víc než jiné děti a prsa ještě nestíhají/on neumí. Klidně bych dávala tolik UM kolik chce, nebo odsávala a dokrmovala svým plus klidně přikládala každou hodinu, to si sedne. Jenom když můžeš, dávaj UM přes sondičku po prsu, ať si neničíš přisátí.
Já taky měla takového 4 kg cvalíka. Sestřičky říkali, že vypije 3× tolik, co jiné miminka - taky jsem ze začátku musela dokrmovat UM. Nikoho ani nenapadlo, že by se přecpával. Co naděláš, každé miminko je jiné. A můžu tě uistit, že můj cvalík vůbec není tlustý, jenom z něj asi bude vysoký a silný chlap do dědečkovi.

• Citovat
  • Upravit
694
19.6.21 22:50

Mě osobně trvá tak 20 vteřin než se prso „rozjede“ - spustí se ejekce mléka a některé děti na to neumí počkat :roll: prostě se rozčilují, že nic neteče :zed:
Urychlí to nahřátí prsů, masáž prsa a masáž bradavek těsně před kojením. No a v období spurtu, kdy se ta naše taky rozčilovala, že to neteče hned, tak jsem ji přiložila a při první známce rozčilování jsem vstala a pochodovala jsem s ní :nevim:
Jinak opravdu přikládej hned, když se ti bude zdát, že má hlad - prsa fungují tak, že jaká je poptávka, tak taková je pak nabídka. A UM odbourávej postupně - nejdřív co nejvíc nakoj a až pak mu dej UM, a to jen maličko (30 ml apod.), vždycky můžeš přidělat, ale přejedené dítě pak nebude chtít prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
19.6.21 22:53

@Myška321
Prejedene? Vždyť má chudák dítě hlad a ona se bojí, aby nejedlo moc. Nechce tlusté dítě, raději hlady :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
19.6.21 23:05

@MamculeVerca
No, ono už ty 3 hodiny mezi kojením jsou dost na hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
19.6.21 23:09

Jo a pozvi si tu laktační!!!
Pokud se bojíš, kolik to bude stát, tak si představ, kolik ušetříš na UM :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
19.6.21 23:12
@Myška321 píše:
@MamculeVerca
No, ono už ty 3 hodiny mezi kojením jsou dost na hlavu :roll:

Aaaaaa to je jasnýýýý, chudinka matka, která musí odložit fb a krmit dítě. V návodu nestalo, že se dítě krmí kolik chce a jak často chce? Raději nechat řvát hlady?

Pisu adminovi ať předá IP na socialku, protože tohle je týrání… Nedávat dítěti jist kolik potřebuje, aby nebylo tlusté nebo aby nemusela k dítěti vstávat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
20.6.21 02:57

@Capelucia staci strcit malicek a jak saje, davat strikackou (tak me ucili v porodnici u dvojcatek, dceru jsem nedokrmovala). Mym detem to prisati neznicilo. Ale dokrmovala jsem je vsehovsudy asi 5× v zacatku, pak se laktace rozjela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13969
20.6.21 03:38

Zakladatelko, hlavně klid. Tady jsou všechny tak chytré, ale zajímalo by mě, jak úplně všechno věděly i když byly ony 10 dní po porodu. Je to kolikrát úplně šílené období. Já měla taky 4 kilové dítě, a snažila se oddalovat kojení co to šlo (měla jsem zničené bradavky). Nenechala jsem ho řvát, ale modlila se, aby ještě nechtěl. Nakonec jsem pár dní odsavala a dávala přes strikacku, každý den jsem si říkala, že mu to UM dám, ale nedala jsem. Přišlo mi, ze mám málo mléka. Bylo to tím odsavanim, prostě odsavackou jsem nevytahla dost. Na prsu pak byl i víc jak hodinu, aby byl spokojený. To jsem zase poslouchala, že ho nemám tak dlouho nechávat. Ale on to potřeboval, jinak nebyl spokojený, prostě si to tahal pomalu a nebo hodně, nevím. Takže pak jsem třeba kojila 70 minut a po hodině a půl zase. V noci totéž. Než se to srovnalo… holt to tak je, a je těžké se s tím ihned smířit. Skaceme z nezávislého života do tady toho koloběhu a musíme se to teprve naučit.

Ideálně si zavolej dobrou LP, ta ti řekne líp. Ale holt se musíš smířit s tím, že tvoje miminko bude větší jedlik a bude holt přibývat rychle třeba. Můj syn má teď v 2,5 měsících 6,5 kg. A rozhodně ho nebudu trápit hlady, aby tak nejedl. Navíc jsou teď vedra, je potřeba držet miminka hydratovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
20.6.21 23:22
@Anonymní píše:
@Sashie a jak jste poznala, že je spokojený?

Když už nechtěl jíst :P když jsem ho otrhla dříve, byl nervózní, stále mlaskal. Po dvou minutách kojení vypil 90ml, odkrknout, chvilku počkat jestli dobrý a když chtěl, tak ještě dostal. Tak minutka dvě a byli tam tohle. Měla jsem vždycky strašně moc mléka, vozila jsem ho i do mléčné banky a průměrně jsem za týden dala tak sedm litrů a to jsem to nehrotila. Syn byl a stále je na mléko, i ve třech letech je schopný vypít 3/4 l mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
20.6.21 23:25

S jinak syn měl také přes 4kg porodní váhu, takže bych to neřešila. Ať jí kolik chce, maximálně bych mu dělala krátkou přestávku na průběžné odkrknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.21 13:08
@MamculeVerca píše:
Aaaaaa to je jasnýýýý, chudinka matka, která musí odložit fb a krmit dítě. V návodu nestalo, že se dítě krmí kolik chce a jak často chce? Raději nechat řvát hlady?Pisu adminovi ať předá IP na socialku, protože tohle je týrání… Nedávat dítěti jist kolik potřebuje, aby nebylo tlusté nebo aby nemusela k dítěti vstávat :roll:

Adminovi by tak měl někdo nahlásit tebe!!! Tohle navážení zoufalé mamince fakt pomůže. Tak snad si na sebe aspoň pyšná. Obvykle komentáře moc nepíšu ale tvoje jizlivost mě fakt nadzvedla že židle. Sama jsem před nedávnem řešila něco podobného a určitě by mi tvůj jedovatej koment pomohl. Máš pocit, že zoufalá maminka co už se obrací o radu klidně i na emimino rozhodně není nějaká nezodpovědná matka co by svoje dítě týrala hladem. Já zažívala něco dost podobného, akorát s tím rozdílem, že já jsem tam neřešila tu váhu, jako spíš to, že malej má hlad a já mu prostě nemám co dát. A rozhodně to není o tom, že by ta maminka nechtěla opustit sociální sítě a věnovat se dítěti, ale o tom, že i když jsem máma, tak jsem pořád člověk a potřebuju někdy jít na WC, jist a taky spát a ne 24 hodin kojit. Hladová a nevyspala matka těžko nějaký mliko mít bude. A když ju tady vystresuj, tak o to mlíko taky může přijít úplně. Nevím kde se v některých matkách bere ta jedovatost. :think:

A zakladatelko tobě držím moc palce a fandím ti. Zažívala jsem podobné chvíle. Ještě i teď je to někdy náročné, ale důležité je se řídit zdravým rozumem. Nehledám už nějaké časy, ale prostě někdy přijde večer kdy ho nakojim z obou prsou a vidím, že má ještě hlad, tak mu to UM prostě dám, ale není to každý den, prostě podle malyho potřeby. Určitě jsi dobrá máma a na rejpavý komentáře se raději vůbec nedívej. Přeju ať se vám to brzy nějak srovná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová