Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Leontodon píše: Více
ale v manželství ona líp ty děti před ním uchrání, než kdyby je on měl týden sám - a nechal jednoho bloudit v lese a druhého bez pomoci s bolením břicha, a tisíc jiných situací, malého nechá v pokakané plíně, velkému nedá večeři a neutře mu zadek po wc, nechá je potmě, když se budou bát…
Tak proběhla výměna názorů. Strašně překvapený, protože se snaží a nechce o nás přijít. S malým vše v pohodě, že kdyby se ho tak bál, tak by s ním nešel vyčistit zuby a podobný žvásty.
Nicméně já ho pořád buzeruju, hned po příchodu z práce. A on potřebuje aspoň 20 minut klidu, když přijde.
Dopadlo to tak, že se sebral a odjel…
@stinga píše: Více
Ano, přesně tak to cítím. Takhle je mám pod kontrolou. Kdyby je měl na víkendy, tak budu trhnout, jestli jsou v pořádku.
@smile_xxx píše: Více
Bydlíme v mém.
Fakt to jediné, z čeho mám po rozvodu strach je, že bude chtít děti.
@Helen001 píše: Více
On si až do nedávna myslel, že péče o děti je brnkačka. Teď už aspoň připustí, že to není jen tak.
První bylo neplánovaně, řekli jsme si, že si ho necháme. Za pár týdnů začal vychylovat, že určitě není jeho. S tím mě prudil celé těhotenství, což jsem mu ihned přislíbila testy otcovství, ale až po porodu. Do dnes je nechtěl. Teď tvrdí, že byl tehdy v šoku a změnil se mu život. Že nikdy děti nechtěl, ale zároveň si to bez nich už nedovede představit. Tehdy se i sebral a zmizel a já prorvala pár nocí…
To druhé bylo plánované, ale já ho chtěla asi víc.
Na druhou stranu, on nemá z čeho čerpat, co se otcovského vzoru týká. Tátu neměl věčně doma. Vyrůstal a je výchovany úplně jinak než já.
@Anonymní píše: Více
Já tu diskuzi vrátím sem. Trochu mám pocit, že ve vašem případě to nemusí bejt strach syna jako takový. Kamarádka žije v harmonickém vztahu a malej vidí, že kazdej je jinej, mají se rádi a tatínka vidí rád, protože máma je doma okoukana a maminka se na tatínka těší také. Váš vztah je v rozkladu, malej to vidí. Vidí, že máš výhrady k péči otce (a je jedno jestli jsou výhrady oprávněné nebo ne) Nechci tady hájit práva otců, ale v některých případech ( neříkám, že tento) prostě nemají šanci. Nejdřív nedostanou prostor o dítě pečovat a když ho pak mají tak je vše vše špatně a nic není dost dobré.
Co manželův otec, jak ten fungoval doma? Tam je asi klíč k problému.
Toho bych se asi moc, v jeho případě, nebála.
Napodobne, ziju v tom samem. A taky zustavam jen proto, ze on chce pri rozvodu stridavku, dela problemy a naschvaly uz v manzelstvi, natoz po rozvodu. Deti v podstate ignoruje, kdyby je mel na tyden sam zvladne to, vynecha krouzky, logopedie, po deckach bude akorat rvat a ja je pak dostanu po tydnu vystresovane. Vsechen cas travi se mnou, s nim nechteji. Kdyz s nim vyjimecne nekam jdou, tak priste uz nechteji, doma chodi se vsim jen za mnou. Reseni to moc nema, delal by naschvaly, uz ted jich dela hodne, taky se vcera sbalil a odesel, abych mela narocnejsi rano s detmi sama a nestihla svoji praci… schvalne. Anonym nebo smazat.
Když pominu, že se chová jako pako, proč mu těch 20 minut po příchodu z práce nedopřeješ?
To je ale hloupost. Až na ně bude sám, bude se zcela jistě chovat jinak, pokud je vůbec bude chtít. Takhle má ten malý stres každý den, prd ho chráníš. Já jsem přesně takové dítě, jako bys to popisovala u nás doma „zamala“ a když jsme jednou za rok byly s tátou samy, bylo to v pohodě, vždy jsme se dohodly, rozhodně nás nějak „nemučil“ ale každý den doma, jen ta atmosféra, peklo. Mámě nikdy neodpustím, že ho nevykopla. Už jen to, jak jsem ji musela vidět, jak je jenom služka
jak dělala věci za něj
už jenom to jí nikdy neodpustím. Natož to, jaké bylo doma dusno. Myslím si o ní opravdu ošklivé věci, jak vlastní děti hodila přes palubu, jen protože se jí nechtělo nic měnit.
A davas mu tech 20 minut? Manžel to potrebovsl taky a já tez.
@Kunikula Strhana píše: Více
Moje holky tatinka měly rady, hodně se jim venoval ale já musela byt v blizkosti jinak rev. Kdyz jsem odchazela nekde tak byl docela casto rev ale ta 5 min prý bylo vzdy ticho s ditko spokojene
Nema burnout nebo neco s psychikou? I na ty chlapy je tiho v dnešní dove dost. Ocekava se 100% vykon v praci, přijde vecer domu, tam nema treba ani tech 20 min uz se musí starat
Proc proboha druhe dítě, když padas na hubu? Nechces mit bahodou vše pod kontrolou a vsechno perfektni jak domácnost a děti? U toho ale člověk zapomina na daleko dulezitejsi veci a to jsou vztahy