Vztahy s rodinou přítele - ex u rodinného stolu, já doma

Anonymní
14.11.24 17:16

Vztahy s rodinou přítele - ex u rodinného stolu, já doma

Krásný dobrý podvečer,
Na začátek bych o sobě ráda řekla, že opravdu nejsem žárlivá, ale s tímhle se nějak neumím srovnat. Jsem v novém vztahu (necelý půl rok). S přítelem si dovolím říct, že je všechno v pořádku. Co se ale stalo teď je však něco, co nejsem schopná vůbec zpracovat. Řekl mi, že k nim domů v pátek přijde na rodinnou večeři jeho expřítekyně (byli spolu na gymplu řekněme od 18 do 20). Rozešli se už před delší dobou (rozchod z jeho strany). Situace se má tak, že rodina přítele chce jeho expřítelkyni darovat nějaké právnické učebnice a vzhledem k tomu, že danou slečnu dlouho neviděli a vědí, že má ráda řeckou kuchyni, udělají z předání (které by mohlo být normálně mezi dveřmi) velkou akci se specifickým jí přízpůsobeným jídelníčkem. Argumentem bylo, že daná slečna u jejich rodiny v době vztahu trávila velké množství času a tedy přirostla rodičům k srdci…
Je běžné, aby rodina mého přítele zvala na večeře jeho expřítekyně? Jak bych se ohledně toho měla cítit? (Zatím převládá to, že mě to mrzí, přítel za to samozřejmě nemůže, ale od jeho rodiny mi to prostě nepřijde vhodné ať se na to koukám z jakého pohledu chci…). Přítel se mě samozřejmě zeptal, zda mi to vadí, pokud ano, rozhodně se té večeře účastnit nebude, ale sám řekl, že by byl raději přítomen, a to protože by měl kontrolu nad konverzací u stolu.
Celou situaci nechápu, prosím Vás tedy o náhledy z různých stran, což doufám, že mi pomůže zaujmout nějaké definitivní stanovisko.
Co si o této situaci myslíte?
Jak byste reagovali?
Díky moc
S pozdravem Malina

Příspěvek upraven 14.11.24 v 20:26

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16439
14.11.24 17:32
@Anonymní píše: Více

Je to ex, tak nevím, proč by tam měl být. On ji nezval :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
14.11.24 17:35

Za mě by to bylo relativně snesitelné, kdybych šla taky :lol:. Jakoze nejsem masochista, ale uz tak je to bizarní situace, takze bych tam chtěla taky byt a poznat ji :palec:

Jakoze pokud to zruší, rodina se dozví proč a nebudou to body pro tebe. Radi ji mit můžou, co by ne. Proste bych šla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2498
14.11.24 17:36

Pokud k nim běžné chodiš, jdi s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36113
14.11.24 17:40

Já se s mamkou od ex někdy scházím. Ale sama někde na kafe. Chystat pro bývalou přítelkyni hostinu doma je divný. Být tvým přítelem tak sama řeknu, že se toho účastnit nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.24 17:41

Jít taky mě napadlo, ale to bych musela bejt zvaná, což se jaksi nestalo. A situace kdy a tam dorazim neohlášená se mi příčí a situace, kdy musim říct přítelovi, ať řekne rodině ať mě pozve taky je snad ještě horší….

• Citovat
  • Upravit
2128
14.11.24 17:42

Proc? Normálně bych mu to řekla, tak jak to cítím :nevim: On at si to vyhodnotí a buď půjdete spolu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
14.11.24 17:43

Myslim, ze pritel tam nutne byt nemusi. Jeho rodice si mohou pozvat na veceri, koho chteji. Ty ale pozvana nejsi, tak rady, abys na veceri prisla taky, neposlouchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.24 17:44

Plus teda představa, že tam sedíme obě, mě znaj čtyři měsíce a jí přes dva roky, nejsem si jistá, že dynamika u stolu by byla v můj prospěch…

• Citovat
  • Upravit
80208
14.11.24 17:45

Tak ať tam přítel nechodí, a je hotovo. Co to je, že chce mít kontrolu? Se zbláznil? Proč by oni nemohli pozvat svou očividně dobrou známou na jídlo. Co na tom, že už s jejich synem nechodí? Oni mohou zůstat přáteli klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.24 17:46

Myslim, že tam hodně záleží na věku, rodičům je k padesáti, holčině tak 21, ten kamarádskej vztah mi přijde divnej…

• Citovat
  • Upravit
6626
14.11.24 17:48

No, evidentně pro ně nejsi dost dobrá partie a byli by rádi, kdyby se ti dva k sobě vrátili. Se slečnou si nejspíš dobře rozuměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
@inkakřivák píše: Více

O jakém prospěchu tu mluvíš? Ona je už dávno ex, jeho rodiče ji mají rády a normálně ji pozvou na večeři. Jestli se rozešli v dobrém tak mi přijde normální že tam bude i tvůj přítel. Nejsi pozvána asi protože si chcou převážně vykládat s ní a třeba nechcou aby jsi se cítila trapné. Jste spolu teprve pár měsíců, nechápu vo řešíš

• Citovat
  • Upravit
32200

Vadilo by mi, že se účastní takové večeře, pokud nejsi zvaná taky. Nechápu, proč by měl mít kontrolu nad konverzací. Nic mu do toho není. Rodiče jí pozvali, je to jejich návštěva, on tam nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
14.11.24 17:49

Mně ne,

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie