Syn si prošel šikanou, nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1166
30.11.23 23:22

Nečtu celou diskuzi, ale je v devítce, ještě půl roku a je konec. Já jsem měla taky na prd kolektiv na základce, ne že by mě nějak vyčlenili, ale přesně nejvýraznější holka ze třídy mě moc nemusela z jistých důvodů a jelo to. Myslím si, že na střední to bude už dobrý, taky mě není nikde plno a přátelství ze střední udržuju pořád, tzn. znám se s těmi lidmi přes 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
30.11.23 23:35
@Anonymní píše:
@Karinkas ano, snažím se, snad to časem trochu otupí, přejde to. Jenom prostě si myslím, že ve 14 letech už je člověk natolik zralý, aby takovéto věci nedělal, tak stejně jako ví, že nemůže jít a vystřelit s nabitou zbraní proti někomu, na tohle už přece v tomto věku musí být vyspělý aby si uvědomil důsledky, zvlášť když sám takovéto pocity zažil.

Já chápu je to těžká situace. Ještě z tebe mluví emoce. Každopádně zkus nebýt tak přísná na sebe. Tím bych začala. Nejedná se o selhání. Zcela jistě jsi synovi vštípila skvělé vlastnosti.
Je to zkrátka vývojová etapa. Jedná se o ukazatel, že ještě není schopen obstát v kolektivu stoprocentně. Přidal se na stranu těch silnějších. V podstatě se jedná o pud sebezáchovy. Primitivní reakce zakořeněná v naší evoluci “silnější přežije”.
Teď je jen potřeba pracovat na tom, aby pochopil, že obstát může i bez povyšování se nad slabší. :srdce:
A on to pochopí, vedla jsi ho k tomu od mala. Jen v tomto případě to nevyřeší jen tresty. Ale komunikace hlavně ta komunikace. Musí cítit, že ho máš rada. Že na vašem vztahu se nic nezměnilo. Místo výslechu bych zvolila jinou formu jako je třeba rozhovor v uvolněnější atmosféře.
Uvidíš bude lépe. Držím pěsti ať se vše srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.23 10:15

@Karinkas moc děkuji ❤️

• Citovat
  • Upravit
9
20.6.24 20:45

Dobrý den, jak to dopadlo se synem? Muj syn ma 14 let a taky nema kamarady, sice ve tride je jeden co se tak tváří, ale jen ho vyuziva kdyz tam nema jineho kamaráda. Treba dnes, Filip ma jet s tridou na vylet a vcera se kluci ze tridy domlouvali ze prespi prave u toho kamarada co ho Filip za nej povazuje a rano ze pojedou spolecne na nádraží, byl takovy vesely, no dneska se ho ptam tak v kolik ze pujde a on rekl ze nevi ze mu neřekli, nejraději bych byla kdyby na ten vylet nejel, aby mu to nebylo lito az se rano dozvi ze u toho kamarada ostatní kluci spali. Jindy ten kamarad chce, abys nim Filip nekam zasel ale to jen protože nikdo jiny nesel, a kdyz chce s nim Filip ven tak ma porad nejake vymluvy.Trha mi to srdce, jeste kdyz mi rekl ze uz si na to zvykl :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 23:01

@anonym36 No, šikanátor byl přeřazen do jiné třídy a jelikož si případ převzali OSPOD kvůli věku, už mi nesdělili žádný závěr, nemám na to právo. Takže vlastně o žádném postihu kromě změny třídy a ředitelské důtky nevím. Trošku se to všechno srovnává, ale vzhledem k tomu, že je introvert, tak žádná sláva, kamaráda jako takového pořád nemá.
Jak vám rozumím s tím trháním srdce, mám to úplně stejně. Bolí mě ta osamělost za něj

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML