Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja bych mu řekla, at si to zaridi sam. Není už mimino. Telefon jistě ma. Případně někdo na táboře ho má, ty jim můžeš poskytnout kontakt na trenéra. Ono často deti přehodnoti svoje touhy, kdyz zjisti, ze by pro to musely neco udělat. Až si to kluk zařídí, tak ty jako zodpovědná osoba to oběma stranám potvrdis. Chápu, ze nevěděl, do čeho jde, ze se mu tam zalíbilo… ale neco už je domluvené, domluvy platí. To učím už mnohem mladší děti. Ze jejich rozhodnutí má nejake následky.
@Anonymní píše: Více
Tak pak asi pojede na příměstský tábor ![]()
Jako ve 13 letech by snad mohl zvládnout si pořešit trochu věci sám.
@j.a.n.i1 Jo tak tady nebylo řečeno o jaký počet dětí jde, ale že se mohou děti rozhodnout. Tak pokud si 20 dětí v průběhu tábora volí jak dlouho chce tam být bude asi rozdíl než když 2-3 z 20 odjedou o pár dnů jinak. Edit, zrovna poslední noc bývá na táboře (aspoň u nás) ta nejlepší - vrcholí tím celý program tábora, takže logicky tam chtějí být všichni…
Jinak pokud o nic na tom sportovním nejde, tak tam můžeš normálně zavolat a řekni pravdu. Syn chce zůstat na táboře. Zeptej se zda mají náhradníka za syna a v případě že ne tak bych nečekala nic že mi vrátí peníze - mohou mít nakoupené jídlo, odměny, atd…
Tak at nevola, no… hele to je na tobě. Buď mu to zaridis, nebo si to zařídí sám, nebo se nic měnit nebude. Víc možností asi není. Já bych nic neměnila. Chápu, ze s emu tam zalíbilo, může tam za rok jet na celé 2 týdny. Ale ted už je zaplacené domluvené a zorganizovane neco jiného. Velmi nerada měním plány z minuty na minutu, navíc dle rozmaru dítěte. Ale pokud to tobě nevadí, názory cizích lidí ti můžou přece být jedno.
@Midaku píše: Více
@Snopy123 píše: Více
No, tak na táboře, kde tuhle moznost nabizi, tak s ni určitě pocitaji, tak nevim proc v tom hledat problém.
@Snopy123 píše: Více
Zas upřímně, cpat trenerovi, ktery to dela ve svem bolnem case nekoho, kdo tam byt nechce, protoze by radeji zustal na táboře… To je pomsta tomu zrenerovi.
No tak v tom případě má hoch smůlu. Na tohle já jsem vysazena - něco si domluvíme, odsouhlasíme, já to zařídím, zaplatím, zorganizují a dítě se po čase rozmyslí, že by to chtělo jinak. No tak fajn, miláčku, tak si to zařídís. Nechceš? No tak to máš blbý, protože proč bych tomu měla věnovat energii já, JÁ žádný problém nemám. Třináctileté děti, to je 7.-8. třída, děti vybavené mobilními telefony, žádná mrňata.
Příspěvek upraven 04.07.25 v 11:47
@j.a.n.i1 píše: Více
problém je v tom, že má zaplacené něco jiného a neradi bychom přišli o peníze…nejsem si jistá, zda když řeknu, jak se věci mají, tak řeknou…chápeme, to nevadí, tak my vám tu částku vrátíme…a platit za jeden týden 2×… ![]()
Mám stejně starého syna a nedovolila bych. Byla nějaká domluva a na tom si trvám. Syn jede na pobytový tábor a vymyslel, že by tam byl jen týden, protože pak by jel s babičkou na jejich tábor, kam původně nechtěl. Tak jsem ho s tím poslala do nejdál a má smůlu. Náš tábor má možnost 1 nebo 2 týdny, ale musí se nahlásit včas.
Babičky tábor je jen na týden, takže tam poprvé po 5 letech nebude.
Pokud by nevrátili peníze do koruny (jako že pravděpodobně ne), tak ani omylem.
@ugluk u nás na táborech děti mobily nemají, ani na jednom táboře není signál a elektřina, takže by nezavolal.
@Billi píše: Více
U nás sice taky ne, ale vycházím z toho, že nějak dal matce vědět, tudíž úplně stejně může dát vědět trenérovi.
Bože, jak já se těším na těch 14 dní, kdy nebudu mít z tábora absolutně žádné zprávy
Vedou ho spolehliví lidé, takže vím, že v případě průšvihu by volali, ale fakt se mi nebude nikdo ozývat, že by chtěl měnit dohodnuté plány na příští týden.