Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mora Čamuška píše:
Tak bez ohledu na motivaci je to jednoznačně v její prospěch, zdravotní, pocitový.. Anorektička by nebyla ani s 50 kg, dle osvalení samozřejmě. Problém má spíš chlapec, že jí nepodporuje v jednoznačně pozitivní věci pro ní. Pokud ho přitahují boubelky, jak se vyjádřil, tak asi bude muset jít o dům dál.
To máte asi pravdu.Ale tady jde jen o pár kilo..nic co by bylo nějak zdravotně závadné. Ja si treba predstavuji boubelku nad 90 kg na 170 cm.Je pravda, že pokud se s tím zakladatel neumí smířit, tak má smůlu.. Ale nevěřím tomu, že po 6ti letech vztahu se na to vykašle normální člověk jen kvůli tomu, že přítelkyně zhubla…já to myslela spíš s nadsázkou s tou pizzou a zmrzkou. A nevíme co k tomu paní vedlo, že najednou zhubla. Ale jestli je to třeba na úkor její spokojenosti aby nerýpalo okolí, tak to není dobré ani pro ni…
@Anonymní píše:
S přítelkyní jsme spolu 6 let, na začátku a po dobu vztahu měla kyprou postavu 70 kg/168 cm, ale teď za poslední půlrok zhubla 10 kg a přestává mě přitahovat(líbí se mi baculaté holky). Nevím co mám dělat, přestávám mít chuť na sex s ní, protože už mě prostě nepřitahuje. Ona ví, že se mi líbí baculky už od začátku co jsme spolu. Žádné zdravotní problémy nemá. Jinak nám vztah perfektně klape, jen v posteli to teď kvůli tomu začíná dost pokulhávat jednoduše mě od toho co zhubla nevzrušuje. Několikrát jsem jí říkal, že se mi víc líbila předtím a ona to vůbec nebere v potaz. Říká mi, že kvůli tomu, aby se mi zase líbila přece nepřibere… Jsem z toho už zoufalý, co mám dělat? Píšu to sem, protože mi tu třeba některá z žen poradí nebo aspoň pomůže tohle pochopit.
Někomu ji přenech, o štíhlou se chlapi poperou, o tebe se zase poperou tlustý holky, co nemůžou najít chlapa, protože je nikdo nechce, prostě win - win situace pro oba
![]()
teda když pominu, že je to evidentně vymyšlený
![]()
@Anonymní píše:
S přítelkyní jsme spolu 6 let, na začátku a po dobu vztahu měla kyprou postavu 70 kg/168 cm, ale teď za poslední půlrok zhubla 10 kg a přestává mě přitahovat(líbí se mi baculaté holky). Nevím co mám dělat, přestávám mít chuť na sex s ní, protože už mě prostě nepřitahuje. Ona ví, že se mi líbí baculky už od začátku co jsme spolu. Žádné zdravotní problémy nemá. Jinak nám vztah perfektně klape, jen v posteli to teď kvůli tomu začíná dost pokulhávat jednoduše mě od toho co zhubla nevzrušuje. Několikrát jsem jí říkal, že se mi víc líbila předtím a ona to vůbec nebere v potaz. Říká mi, že kvůli tomu, aby se mi zase líbila přece nepřibere… Jsem z toho už zoufalý, co mám dělat? Píšu to sem, protože mi tu třeba některá z žen poradí nebo aspoň pomůže tohle pochopit.
Máš problém se sebevědomím a u tlustší holky máš pocit, že bude míň žádaná? ![]()
@Mora Čamuška píše:
Problém má spíš chlapec, že jí nepodporuje v jednoznačně pozitivní věci pro ní.
Před časem to tady bylo, jedna mírně obézní se rozhodla něco zhubnout a partner ji podpořil a nějak nešťastně řekl, že se mu pak bude líbit víc a pěkně to tady schytal. Takže hubená, nebo tlustá, partner musí držet hubu.
@Berkyova píše:
To máte asi pravdu.Ale tady jde jen o pár kilo..nic co by bylo nějak zdravotně závadné. Ja si treba predstavuji boubelku nad 90 kg na 170 cm.Je pravda, že pokud se s tím zakladatel neumí smířit, tak má smůlu.. Ale nevěřím tomu, že po 6ti letech vztahu se na to vykašle normální člověk jen kvůli tomu, že přítelkyně zhubla…já to myslela spíš s nadsázkou s tou pizzou a zmrzkou. A nevíme co k tomu paní vedlo, že najednou zhubla. Ale jestli je to třeba na úkor její spokojenosti aby nerýpalo okolí, tak to není dobré ani pro ni…
Tak treba ja kdyz jsem pri svych 174 cm vazila 70 kg, tak jsem se fakt necitila dobre. Ani jsem dobre nevypadala. Nezalezi jen na vysce a hmotnosti, ale celkove na postave, mnozstvi tuku apod.
@Berkyova píše:
No prave, pokud se mu libi boubelky tak mel lovit v jinych vahovych kategoriich
Nejak mu to nepasuje..
@Luboš P píše:
Před časem to tady bylo, jedna mírně obézní se rozhodla něco zhubnout a partner ji podpořil a nějak nešťastně řekl, že se mu pak bude líbit víc a pěkně to tady schytal. Takže hubená, nebo tlustá, partner musí držet hubu.
@Anonymní píše:
@Mína91 a to soudíš podle čeho? Psal jsem že jinak nám to klape bezproblému. Ale mám pocit že i jakási přitažlivost a sexualita do vztahu patří ne?
Holka je v kondici, nebude to fungovat s tebou, bude to fungovat s jiným… Je to na tobě…
@Janča6
No vidíte.. já mám 174 cm a při 70 kg už mi všichni říkali, že mi to nesluší. Měla jsem propadlé tváře..mám dost širokou pánev a velká prsa po mamince a širší ramena.
No zakladatel by si měl hlavně udělat jasno v tom, jestli chce doma spokojenou ženu a nebo jít prostě o dům dál. A na začátku vztahu ji hned upozornit, že nesmí zhubnout jinak bude konec
jsem zvědavá jak pochodí..
@Berkyova píše:
@Janča6
No vidíte.. já mám 174 cm a při 70 kg už mi všichni říkali, že mi to nesluší. Měla jsem propadlé tváře..mám dost širokou pánev a velká prsa po mamince a širší ramena.
No zakladatel by si měl hlavně udělat jasno v tom, jestli chce doma spokojenou ženu a nebo jít prostě o dům dál. A na začátku vztahu ji hned upozornit, že nesmí zhubnout jinak bude konecjsem zvědavá jak pochodí..
Jj, hodne zalezi na stavbe tela. Proto proste samotne udaje o hmotnosti a vysce jsou temer nicnerikajici. Takze zakladatelova pritelkyne opravdu mohla vypadat boubelate. A se zbytkem souhlasim.
@Berkyova píše:
@Janča6
No zakladatel by si měl hlavně udělat jasno v tom, jestli chce doma spokojenou ženu a nebo jít prostě o dům dál. A na začátku vztahu ji hned upozornit, že nesmí zhubnout jinak bude konecjsem zvědavá jak pochodí..
a platí to i opačně? Tedy, když se líbí štíhlá? Má ji na začátku upozornit, že nesmí ztloustnout? A když ztloustne, tak si udělat jasno v tom, jestli chce doma spokojenou ženu a nebo jít prostě o dům dál.
@Altavista píše:
Je to normální postava, já jsem typ co má hodně svalů a u 70kg jsem dost štíhlá. Vlastně asi nechci vědět jak na mně vypadá 60. Mám 168cm a dost velká prsa
Prave
. Proto mě překvapilo, že ji nazval baculkou. To si představím nějakého s prominutím hrocha. Nenapadlo mě lepší přirovnání. Asi to má každý jinak ![]()
@Mína91 píše:
Takže ti jde jen o vzhled a vůbec ti na ní nezáležíSmutné. Přeju jí partnera, který ji bude opravdu milovat bez ohledu na vzhled nebo váhu.
To je velmi naivní pohled
. Ať si říká každý co chce, ale myslím že snad každému jde o vzhled ať už ve větší nebo menší míře. Tady se řeší otázka sexuality a tam to potřeba je. Ja například když necítím jistou přitažlivost tak si to neumím představit ![]()
Argument že ženy neřeší vzhled neberu, protože já už dostal tolikrat košem jen čistě kvůli mému vzhledu, že se to ani nedá spočítat
.
@Lorre píše:
To je velmi naivní pohled. Ať si říká každý co chce, ale myslím že snad každému jde o vzhled ať už ve větší nebo menší míře. Tady se řeší otázka sexuality a tam to potřeba je. Ja například když necítím jistou přitažlivost tak si to neumím představit
Argument že ženy neřeší vzhled neberu, protože já už dostal tolikrat košem jen čistě kvůli mému vzhledu, že se to ani nedá spočítat
.
Je třeba vše vnímat ve správném kontextu. Když žena řekne, že na vzhledu zas až tolik nezáleží, myslí tím, že na JEJÍM vzhledu přeci až zas tak nemá záležet. Na vzhledu chlapa ale záleží velmi, protože jinak „nepřeskočí jiskra“
![]()
@Kutil Tom píše:
Je třeba vše vnímat ve správném kontextu. Když žena řekne, že na vzhledu zas až tolik nezáleží, myslí tím, že na JEJÍM vzhledu přeci až zas tak nemá záležet. Na vzhledu chlapa ale záleží velmi, protože jinak „nepřeskočí jiskra“![]()
![]()
Jo na tom něco bude
. Já už tolikrát zazil na internetovém seznamování, že se mnou byla zena nadmíru spokojena z hlediska komunikace, ale pak došlo k výměně vzhledu a už jsem tak dobrý nebyl, že. Aneb po ženě se ihned slehla zem
. Tolik k tomu, že ženám o vzhled nejde ![]()