Také jste museli dát pejska do útulku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12658
28.7.11 22:25

zakladatelko , posielam fotku znamym , mozes mi hodit aspon do sz v akom je utulku , pre pripad - dakujem ;-)
inak chapem, ked ma mimco alergiu , neda sa, moj manzel je dospely a na kocky mal alergiu taku ze nemohol dychat :-((( u miminka to musi byt este horsie :-(( drz sa, verim ze si pejsek najde dobreho majitela, vy ste sa o neho starali co to slo , takze ta dovera k ludom by nemusela byt tak zla ak sa podari najst rychlo novych majitelov ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
28.7.11 23:07

Holky, nemůžu si pomoct, ale nepřijde mi, že by Kitri napsala něco tak strašného, psala vlastní názor a zkušenost, ne každý se shodne, ale necítím z jejího příspěvku, že by byl nějaký zlý, prostě nesouhlasila s útulkem, protože z vlastní zkušenosti věděla, že zvládnout najít nového majitele jde i pro ošklivého pejska. Na druhou stranu nevíme, v jaké situaci je zakladatelka, třeba to spěchalo, dítě se mohlo z alergie dusit atp., já ten útulek neodsuzuju, je to ta poslední humánní možnost, ale jak říkám, určitě bych ho tam chodila venčit a dál aktivně sháněla majitele. Kdysi jsem četla, že když je potřeba dát staršího pejska pryč, aby to pro něj bylo co nejméně bolestné, je dobré na nového pána postupně zvykat za přítomnosti původního pána, aby se pes cítil u nového majitele bezpečně. Zakladatelko, moc ti přeju, aby se to ještě s tvým pejskem co nejlíp vyřešilo a hodného pána jsi mu ještě našla. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.7.11 07:15

Zakladatelko: Rozhodně jsi udělala správnou věc,i přes to že mnozí svá zvířátka milují tak zdraví našich dětí je přeci přednější!!Mě by taky asi utrhlo srdce dát svoji kočičku nebo pejsky pryč,vůbec si to nedovedu představit,ale udělala bych uplně totéž co ty pokud bych nenašla někoho kdo by si je vzal.Od toho přeci útulky pro psy jsou.Tak nechápu co se tady někteří rozčilují a opovrhují že je pes dán do útulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
29.7.11 07:46

My jsme na tom doma podobně, přítel silnou alergii na psy trochu menší na kočky. Máme v byťe kočku i psa, přítel to snaší statečně, občas svědící vyražka, problémy s dycháním atd. :( Ale přesto jsme zvířátka přyč nedali. Dcerce je rok a má sem tam ekzém, tak žiju v neustálých obavách jak se to bude vyvíjet, ale raději udělám všechno proto aby nemuseli pryč. Denně vytírat, zákaz zvířatům na gauč a do ložnice, přípravky na roztoče, a časté koupání atd. Zatím se držíme ale kdoví jak to snámi dopadne. Vím jen jedno moji skoro desetiletou fenku (mam ji od 5 týdnů) bych do útulku nikdy nedala, asi bych rozeslala inzeráty s fotkama a čekala až se někdo najde. Všem kdo jsou v podobné situaci držím palečky ať to s pejskama dobře dopadne.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
29.7.11 08:05

zakladatelko, a to nemáte dvorek nebo tak? že byste mu udělali kotec se zateplenou boudičkou?to by byl problém snad vyřešen ne? :think: jen by prostě nemohl do baráku ale běhal by si spokojeně po zahrádce…na noc do boudy a hotovo.
Já nemám teda psa, ale mám 3 kočky, které jsou jak doma tak na dvorku, čekám mimi, kdyby mělo alergii stejně bych neměla to srdce je dát pryč, tak bych hold musela překousnout to, že nebudou moci do baráku, už to by mi bylo hrozně líto, ale zase bych je měla u sebe a nebylo by to pro ně tak strašné :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.7.11 08:10

Tak já teda nechápu zas některý z Vás co do ní hustíte jak udělala málo. Nevím jak má starý mimčo, předpokládám že uplně novorozeně. Tak ona přijde s malým několikadenním miminkem a pomalu se zjištuje ze je alergik, neví kam dřív skočit už tak, tak asi těžko bude běhat po měste a lepit inzeraty nebo sedet celej den u netu. Dělala vše co mohla, upřímně ja žádný zvíře doma nemám a nechci ale nechápu co měla jako dělat, čekat až psovi najde někoho a mezitim se ji udusi syn nebo co? Zakladateka je z toho na nervy, je ji to lito a určitě bude zjištovat co s pejskem dal…ale odsuzovani me prijde uplne nemistny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
29.7.11 08:30

je vidět že jsi zvířata nikdy neměla, je to každého věc jak se zachová ale pak se nemůže divit tomu jak se cití.. Ať si to tedy vyřeší sama se sebou a nepíše o tom na diskuzním foru..Myslím že za určitých podmínek které doma vytvoří (pokud to lze) se dá určitou dobu soužití se zvířetem zvládnout, nedokážu posoudit konkrétně její situaci, to už je na jejím svědomí..
Ale jak už někdo psal útulek je opravdu ta poslední humanní volba..
A já ji teda určitě neodsuzuju, jen jsem napsala svůj případ ve snaze poradit a svůj názor na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.7.11 08:34

Zakladatelko, napiš, prosím, odkud jsi a něco o povaze pejska. Jak se chová k ostatním psům, k lidem, k dětem, jestli je naučený udržovat čistotu v bytě atd. Poptám se, mám spoustu známých mezi pejskaři. Sama mám dvě velké feny, kluk by nebyl problém, ale mohla bych si ho vzít až v únoru,( bude hotový dům ) a tak dlouho čekat nemůže. Zatím jsme v malém bytě, o místo nejde, pes je se svým pánem štastný třeba i ve výtahu, hlavně, že je v jeho blízkosti, ale jde o venčení a hnusné lidi v baráku :cry: Když jsme si přivedli druhou, to bylo keců a málem stížnosti na družstvo.Třetího by nerozdýchali. Debilní panelák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
29.7.11 08:36

No doma bych taky nikdy žádný zvíře v životě nechtěla v tomto mám dost radikální názor. Zakladatelka může snad psát o čem chce, chtěla najít porozumění u někoho komu se to taky stalo a zas co byl vysledek? Bezchybne spasitelky co by určitě našly jiný způsob a nikdy by to neudělaly :poblion: :zed:
Ona toho psa měla ráda z útulku si ho vzala tehdy a kdyby neměla jinou možnost tak ho tam nikdy nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
29.7.11 08:42

Jakou má ten pejsek povahu? Jak se chová k dětem? Jinak ve kterém je útulku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.11 09:04

Pejsek má povahu dobrou…děti miluje, hraje si s nimi, neublížil by jim, nemá rád další psy v jeho přítomnosti, také nerad vidí smeták, mop, atd (vše co má násadu :-( ) ale jinak je moc hodný. Čistotný.útulek ve kterém je, zatím zveřejňovat nechci, ještě ho nemají začleněného v nabídce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.7.11 09:06

Také je to ještě veliký hlídač. Musím doplnit.

• Citovat
  • Upravit
14809
29.7.11 09:18

No mně by pejsek nevadil, nedávno jsme o jednoho přišli. Máme domek se zahradou. Taky mi alespoň napiš sz. Jinak na povahu se ptám kvůli dětem, máme dvě malé, takže bych si samozřejmě nevzala nějakého nervího kousavého psa. A taky bych se na něj musela podívat, zjistit, jak se chová a tak na vlastní oči. Jinak pejsek je opravdu moc pěknej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.7.11 09:21

O smetáky a mopy nejde, horší je ta nesnášenlivost s ostatními psy. To bývá problém. Teda u nás by byl - jezdíme na různé srazy, setkáváme se denně se spoustou psů, kde ti psi prostě musí spolu vycházet. Stačí pak jeden rváč a jdou do toho všichni :cry: V tom případě by byl vhodný jen jako jeden pes do rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
29.7.11 09:24

anonymka, napis mi prosim ta do ZS infosky o pejsankovi, jeho povahe plus kontakt - na utulok, kde sa nachadza, alebo tvoje cislo tel., ak to radsej budes s prip.zaujemcami riesit ty (co by bolo lepsie - zaujemca ma radsej infosky z prvej ruky) . Ak si ho teda nezobere EvaValoi :pankac: co by bolo uplne super!

Poslem to dalej po fb, forach a vsade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný