Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Hormony se asi splašily.
Emoce jako na n-tou, soustředit se na něco se nedá.
Nemám to pořád, sem tam mě premenstruační syndrom takhle dostane.
Máte to podobně?
Pere se ve mě snad úplně vše co se dá.
@Zlutapaprika1
Jasně že jo. A kdyby jen emoce, navíc sežeru, na co přijdu a co přede mnou neuteče!!! ![]()
Ja mam sileny obzerstvi a taky me stve manzel a dcera a to, jak dejchaj a vlastne vsechno v mym zivote je uplne spatne… Jooo, to je vzdycky jizda
![]()
Já to nemám jako pms, ale hned po ovulaci…. Naštěstí jde jen o jeden den.
Drive jsem nad PMS kroutila hlavou a myslela, ze je to nejaky vymysl z damskych casopisu, zaminka, jak se vymluvit z naladovosti.
Po druhem porodu mam par dni pred menstruaci totalni emocni propad, podrazdenost, negativismus az apatie a jen vzdy modlim (o zbytku rodiny nemluve) aby to uz bylo za mnou.
Mám to stejně, všechno je špatně, všechno analyzuju, jsem lítostivá a seženu opravdu všechno
. Naštěstí to víme, takže chlap je v klidu a chápavej. Za pár dní to pak přejde a najednou se vyjasní.
Nic takového neznám, nejsem hormonálně citlivá. Připadá mi, že jsem pořád stejná
.
Když držím pořádnou stravu během měsíce, tzn. Mám dostatek živin, tak za PMS padne třeba jen jedna zmrzka nebo zakusek (driv jsem snedla fakt všechno)
Emočně je to jak na houpačce, chvíli zuřím, chvíli mám pocit, ze samotný by mi bylo lip, pak brecim
v práci výkon 50%, nesoustredim se ![]()
Nejdřív mě přechází nesoustredenost, pak zlost a jako poslední odchází emoce.
Hodně pomáhají vitaminy a pohyb, dobra nálada a pohoda během zbytku měsíce ![]()
PMS mi způsoboval skoro až duševní potíže. Po dohodě s gynekologem beru již několik let gynex. Díky němu jsem naprosto bez výkyvů.