Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
juma píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Mám nový Dolce Gusto Piccolo a podle obrázkového návodu jsem nepochopila, zda kávovar „pozná“, že už proteklo dost tekutiny a sám proud „vypne“ a nebo jestli je množství tekutiny řízeno pouze manuálně a to přepnutím páčky (studená, horká voda)? Zůstává vám nakonec taky v kapsli nějaká tekutina?
Díky moc za odpověď
juma
Jestli je to ten klasický manuální přístroj, tak se to ovládá tou páčkou. Zapneš, strčíš tam tabletu, dáš páčku vlevo/vpravo a sama si pak vypneš zase páčkou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Množství tekutiny se řídí ručně přepnutím páčky a tekutina v kapsli zůstává. ![]()
- Citovat
- Upravit
zazinka3333 píše:Ondras2828 píše:A to je jedna z věcí, která mě od Tassima odradila. Že když se rozhodně, že musíš odvápňovat a máš zrovna návštěvu a potřebuješ uvařit třeba ještě jednu kávičku,tak máš smůlu. Půl hodky bude prostě odvápňovat.Mně to na DG taky nahlásí, že je čas to udělat, ale můžu v klidu kávičky dovařit a odvápnit až potéMMartina1 píše:Ahoj rozdíl je ještě že tassimo ma pouze 3 bary nevim jestli je to výhoda ale je menší spotřeba energie, také se po každém nápoji čistí a má program odvápňování…to je že když jsou zanesené všechny ty trubičky tak se rozsvítí kontrolka. do vody hodiš odvapňovací tabletu a ono se to pak asi 30 minut čistí
holky a když už se tu tak debatuje. Které je tada lepší DG nebo to Tassimo? Myslím tím přístroje i chuť kávy.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dobrý den.
Když se Vám rozsvítí kontrolka odvápnění, není potřeba přístroj odvápňovat okamžitě. Můžete klidně uvařit návštěvě i tři kávy, ale potom je dobré ho odvápnit. A co se týká tlaku v přístroji Tassimo vs.DG: u těchto přístrojů není tlak až tak rozhodující, protože to nejsou klasický pressa, ale výrobníky kávy. Tady se tlak tvoří uvnitř kapsle. U DG je to jen marketingový tah. Navic tlak je měřenej na výstupu z čerpadla a tam to nemá přímej vliv na tlak v kapsli. Dovedete si představit, co by to udělalo s plastovou kapslí kdyby jste do ní pustili tlak 15 barů? ![]()
- Citovat
- Upravit
za jak dlouho zhruba, bude po me chtit Tassimo odvapnit? Pocitam na jeden napoj denne???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
martext - Mám Tassimo s brita filtrem, mám jej od konce prosince 2011, a zatím nic.. ![]()
- Citovat
- Upravit
do tassima používám vodu přefiltrovanou britou, tak doufám, že nebude chtít odvápňovat často ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenda39 píše:zazinka3333 píše:Dobrý den.Ondras2828 píše:A to je jedna z věcí, která mě od Tassima odradila. Že když se rozhodně, že musíš odvápňovat a máš zrovna návštěvu a potřebuješ uvařit třeba ještě jednu kávičku,tak máš smůlu. Půl hodky bude prostě odvápňovat.Mně to na DG taky nahlásí, že je čas to udělat, ale můžu v klidu kávičky dovařit a odvápnit až potéMMartina1 píše:Ahoj rozdíl je ještě že tassimo ma pouze 3 bary nevim jestli je to výhoda ale je menší spotřeba energie, také se po každém nápoji čistí a má program odvápňování…to je že když jsou zanesené všechny ty trubičky tak se rozsvítí kontrolka. do vody hodiš odvapňovací tabletu a ono se to pak asi 30 minut čistí
holky a když už se tu tak debatuje. Které je tada lepší DG nebo to Tassimo? Myslím tím přístroje i chuť kávy.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Když se Vám rozsvítí kontrolka odvápnění, není potřeba přístroj odvápňovat okamžitě. Můžete klidně uvařit návštěvě i tři kávy, ale potom je dobré ho odvápnit. A co se týká tlaku v přístroji Tassimo vs.DG: u těchto přístrojů není tlak až tak rozhodující, protože to nejsou klasický pressa, ale výrobníky kávy. Tady se tlak tvoří uvnitř kapsle. U DG je to jen marketingový tah. Navic tlak je měřenej na výstupu z čerpadla a tam to nemá přímej vliv na tlak v kapsli. Dovedete si představit, co by to udělalo s plastovou kapslí kdyby jste do ní pustili tlak 15 barů?
Tak to je škoda, že jsem tohle nevěděla dřív. Ale ptala jsem se na to a paní mi teda asi nedala zrovna přesné informace
Tohle byl totiž jeden z důvodů,proč jsem Tassimo nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to stejné
Mám Tassimo 3.3bar a je z něj výborná káva i presso.Kolegyně má dolce gusto 15 bar a je to naprosto stejné.Tassimo si dávkuje vodu,odvápmuje,nemusí se u něj stát. U dolce ano.
- Citovat
- Upravit
ana,ko píše:
Mám Tassimo 3.3bar a je z něj výborná káva i presso.Kolegyně má dolce gusto 15 bar a je to naprosto stejné.Tassimo si dávkuje vodu,odvápmuje,nemusí se u něj stát. U dolce ano.
U DG se taky stát nemusí…mám creativu s displejem, vše je automatické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, mám také creativu a naprostá spokojenost, viděla jsem v akci tasimo a nevím nevím, ale asi je to tím, že dolce mám už přes 4 roky, creativu ted nově, co mě odradilo od tasima, neumí studené nápoje. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trošku tekutiny v některých zůstane.