Tassimo x Dolce Gusto - kapsle do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
gold45
28.2.12 10:20
juma píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Mám nový Dolce Gusto Piccolo a podle obrázkového návodu jsem nepochopila, zda kávovar „pozná“, že už proteklo dost tekutiny a sám proud „vypne“ a nebo jestli je množství tekutiny řízeno pouze manuálně a to přepnutím páčky (studená, horká voda)? Zůstává vám nakonec taky v kapsli nějaká tekutina?
Díky moc za odpověď
juma
řídí se to pouze manuálně tou páčkou nahoře … je to lepší, protože si případně můžeš uzpůsobit sílu, když tím proteče víc vody, tak je to řidší apod… ale nejlepší kafe je dle návodu jednotlivých krabiček, každý druh kapslí je na jiné množství vody …
Trošku tekutiny v některých zůstane.
  • Citovat
  • Upravit
354
28.2.12 10:27

Kyrnyj
Díky. Musíme se s kávovarem skamarádit :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
gold45
28.2.12 10:37
juma píše:
Kyrnyj
Díky. Musíme se s kávovarem skamarádit :) .
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
50186
28.2.12 10:38
juma píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit.
Mám nový Dolce Gusto Piccolo a podle obrázkového návodu jsem nepochopila, zda kávovar „pozná“, že už proteklo dost tekutiny a sám proud „vypne“ a nebo jestli je množství tekutiny řízeno pouze manuálně a to přepnutím páčky (studená, horká voda)? Zůstává vám nakonec taky v kapsli nějaká tekutina?
Díky moc za odpověď
juma

Jestli je to ten klasický manuální přístroj, tak se to ovládá tou páčkou. Zapneš, strčíš tam tabletu, dáš páčku vlevo/vpravo a sama si pak vypneš zase páčkou vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pegoška
28.2.12 14:24

Množství tekutiny se řídí ručně přepnutím páčky a tekutina v kapsli zůstává. :)

• Citovat
  • Upravit
Jenda39
28.2.12 16:34
zazinka3333 píše:
Ondras2828 píše:
MMartina1 píše:
holky a když už se tu tak debatuje. Které je tada lepší DG nebo to Tassimo? Myslím tím přístroje i chuť kávy.
Ahoj rozdíl je ještě že tassimo ma pouze 3 bary nevim jestli je to výhoda ale je menší spotřeba energie, také se po každém nápoji čistí a má program odvápňování…to je že když jsou zanesené všechny ty trubičky tak se rozsvítí kontrolka. do vody hodiš odvapňovací tabletu a ono se to pak asi 30 minut čistí :) :) :) :) :) :)
A to je jedna z věcí, která mě od Tassima odradila. Že když se rozhodně, že musíš odvápňovat a máš zrovna návštěvu a potřebuješ uvařit třeba ještě jednu kávičku,tak máš smůlu. Půl hodky bude prostě odvápňovat.Mně to na DG taky nahlásí, že je čas to udělat, ale můžu v klidu kávičky dovařit a odvápnit až poté

Dobrý den.
Když se Vám rozsvítí kontrolka odvápnění, není potřeba přístroj odvápňovat okamžitě. Můžete klidně uvařit návštěvě i tři kávy, ale potom je dobré ho odvápnit. A co se týká tlaku v přístroji Tassimo vs.DG: u těchto přístrojů není tlak až tak rozhodující, protože to nejsou klasický pressa, ale výrobníky kávy. Tady se tlak tvoří uvnitř kapsle. U DG je to jen marketingový tah. Navic tlak je měřenej na výstupu z čerpadla a tam to nemá přímej vliv na tlak v kapsli. Dovedete si představit, co by to udělalo s plastovou kapslí kdyby jste do ní pustili tlak 15 barů? :D

• Citovat
  • Upravit
Klika
29.2.12 10:41

Jenda39 :Asi tak… :)

• Citovat
  • Upravit
13
29.2.12 12:16

Tassimo je bezva,nemůžu si ho vynachválit :mavam: kávička výborná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2182
29.2.12 22:58

za jak dlouho zhruba, bude po me chtit Tassimo odvapnit? Pocitam na jeden napoj denne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klika
1.3.12 08:15

martext - Mám Tassimo s brita filtrem, mám jej od konce prosince 2011, a zatím nic.. :)

• Citovat
  • Upravit
1495
1.3.12 08:55

do tassima používám vodu přefiltrovanou britou, tak doufám, že nebude chtít odvápňovat často :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
2.3.12 07:55
Jenda39 píše:
zazinka3333 píše:
Ondras2828 píše:
MMartina1 píše:
holky a když už se tu tak debatuje. Které je tada lepší DG nebo to Tassimo? Myslím tím přístroje i chuť kávy.
Ahoj rozdíl je ještě že tassimo ma pouze 3 bary nevim jestli je to výhoda ale je menší spotřeba energie, také se po každém nápoji čistí a má program odvápňování…to je že když jsou zanesené všechny ty trubičky tak se rozsvítí kontrolka. do vody hodiš odvapňovací tabletu a ono se to pak asi 30 minut čistí :) :) :) :) :) :)
A to je jedna z věcí, která mě od Tassima odradila. Že když se rozhodně, že musíš odvápňovat a máš zrovna návštěvu a potřebuješ uvařit třeba ještě jednu kávičku,tak máš smůlu. Půl hodky bude prostě odvápňovat.Mně to na DG taky nahlásí, že je čas to udělat, ale můžu v klidu kávičky dovařit a odvápnit až poté
Dobrý den.
Když se Vám rozsvítí kontrolka odvápnění, není potřeba přístroj odvápňovat okamžitě. Můžete klidně uvařit návštěvě i tři kávy, ale potom je dobré ho odvápnit. A co se týká tlaku v přístroji Tassimo vs.DG: u těchto přístrojů není tlak až tak rozhodující, protože to nejsou klasický pressa, ale výrobníky kávy. Tady se tlak tvoří uvnitř kapsle. U DG je to jen marketingový tah. Navic tlak je měřenej na výstupu z čerpadla a tam to nemá přímej vliv na tlak v kapsli. Dovedete si představit, co by to udělalo s plastovou kapslí kdyby jste do ní pustili tlak 15 barů? :D

Tak to je škoda, že jsem tohle nevěděla dřív. Ale ptala jsem se na to a paní mi teda asi nedala zrovna přesné informace :roll: Tohle byl totiž jeden z důvodů,proč jsem Tassimo nechtěla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ana,ko
11.3.12 21:19

Je to stejné

Mám Tassimo 3.3bar a je z něj výborná káva i presso.Kolegyně má dolce gusto 15 bar a je to naprosto stejné.Tassimo si dávkuje vodu,odvápmuje,nemusí se u něj stát. U dolce ano.

• Citovat
  • Upravit
1250
11.3.12 21:56
ana,ko píše:
Mám Tassimo 3.3bar a je z něj výborná káva i presso.Kolegyně má dolce gusto 15 bar a je to naprosto stejné.Tassimo si dávkuje vodu,odvápmuje,nemusí se u něj stát. U dolce ano.

U DG se taky stát nemusí…mám creativu s displejem, vše je automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.3.12 10:48

Ahojky, mám také creativu a naprostá spokojenost, viděla jsem v akci tasimo a nevím nevím, ale asi je to tím, že dolce mám už přes 4 roky, creativu ted nově, co mě odradilo od tasima, neumí studené nápoje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí