Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já nevím, ale mám pocit, že i kdyby dojeli v 11.00 h normálně, tak by zas byl problém, že přijeli před obědem:-). Nic ve zlém, ale jseš na ně alergická - což chápu, ale o to víc je možná na místě si to přiznat, než hledat výmluvy že se nevyspíš, nenajíš v klidu a pod. Navařit se dá den dopředu jak někdo psal. Nevím jak staré dítě máš, ale jestli ti spí do 9.00 hod ráno tak to tiše závidím:-).
Prostě je potřeba změnit postoj - TVŮJ postoj, ne tu návštěvu přežít jako hrozné zlo, ale udělat to tak aby to byla aspoň normální návštěva, když ne příjemná. Prostě se o sebe postarat
.
1. nastavit pravidla - přesně, chcete přijít ano super, ale v tolik a v tolik
2. navařit den dopředu
3. domluvit se, že někdy na oplátku přijedete vy k nim
atd.
Příspěvek upraven 26.02.13 v 09:18
@janajelinkova9 píše:
Ja si myslim, ze ty jsi ten, kdo by mel urcit cas. At sii kazdej mysli, co chce, ale ty jsi ta, co vari, stara se o dite a uklizi, ne? Rekla bych, ze jako matka jsi ta hlavni ty! A pokud oni nerespektuji tvoje soukromi, rekni jim to, mas k tomu sve duvody, nenech se omezovat. Prarodice jsou duleziti, ale zit podle nich - to rozhodne ne![]()
![]()
Manzel by mel byt pri tobe. U nas mame podobnou situaci, od zacatku je to nastavene tak, ze ja reknu, kdy je to nejlepsi casove, pritel mi to bud potvrdi nebo se dohodneme na jiny cas vyhodny pro vsechny.
Zakladatelka napsala, že to MANŽEL to nechápe, že tchyně by přijela podle toho, co si přeje, ale ona jí to NEŘEKLA (chápu, tchyně by měla zapracovat na telepatii, to je jasné, ale než se jí to povede, navrhovala bych alternativní způsob - prostě jí to říct).
@sparaxis vidíš to a u mě není i když dříve měla ty tendence…jde o to jen nastavit ty hranice ![]()
Příspěvek upraven 26.02.13 v 09:17
Tak s tím souhlasím, bohužel jsem s tím narazila právě u manžela..
@janajelinkova9 píše:
Ja si myslim, ze ty jsi ten, kdo by mel urcit cas. At sii kazdej mysli, co chce, ale ty jsi ta, co vari, stara se o dite a uklizi, ne? Rekla bych, ze jako matka jsi ta hlavni ty! A pokud oni nerespektuji tvoje soukromi, rekni jim to, mas k tomu sve duvody, nenech se omezovat. Prarodice jsou duleziti, ale zit podle nich - to rozhodne ne![]()
![]()
Manzel by mel byt pri tobe. U nas mame podobnou situaci, od zacatku je to nastavene tak, ze ja reknu, kdy je to nejlepsi casove, pritel mi to bud potvrdi nebo se dohodneme na jiny cas vyhodny pro vsechny.
Uff tak teda koukám co si to ta zakladatelka dovolila!! Jaká to je potvora a jak nenávidí svoji tchyni.. Já se to teda v zadání nedozvěděla, jen že nechce mít žaludeční vředy z počítání minut při přípravě snídaně.. Asi taky nejsem telepat ![]()
Vy jste někdy někdo přivítali návštěvu v noční košili a šli si pak lehnout? ![]()
Tak zapoj manžela do přípravy snídaně, aby jsi to všechno stihla. Když nechce posunout čas, což docela chápu, tak ať se chlapec taky snaží
Někdy by jste to opravdu mohli obrátit a jet za nimi. Mít každý druhý týden takhle zazděnou sobotu, to by mě taky vadilo.
Moje tchýně bydlí kousek od nás a příjede na návštěvu klidně o půl 8 nebo v 11 když musím lítat v kuchyni a dodělávat - případně už sušit oběd. Taky mě to dokáže naštvat ![]()
@kjhui Vždyť to tchyně a ani neví… Ať jí to zakladatelka řekne. A jediný, kdo si nemyslí, že zakladatelka je chudinka utlačovaná svou tchyní, jsem jen já.
@esteelauder No pokud je tohle pro tebe skákání pro pírko
Pro mě je to slušné vychování, i kdyby byla tchýňka zlá čarodějnice, co by mě vytáčela do vrtule, tak prostě jednou za čas v tom opravdu nevidím problém.
Jinak souhlas s @Bábrdl, prostě tchýni s tchánem slušně požádej.
@kjhui Proč rovnou nenávidí? Spíš si tím zakladatelka prostě zbytečně ničí nervy. K obědu se dá v sobotu udělat guláš, česká úchylka vyblejskat byt před návštěvou do nereálného lesku hodit za hlavu a prostě jenom večer uklidit atd…
Vždycky přijedou před oběděm, ok beru, že to mají dále a po obědě, by to už němelo smysl, jen mě štvě, že se to bere tak nějak všecko automaticky a hodí se to na mě.
@Mišela1 píše:
Já nevím, ale mám pocit, že i kdyby dojeli v 11.00 h normálně, tak by zas byl problém, že přijeli před obědem:-). Nic ve zlém, ale jseš na ně alergická - což chápu, ale o to víc je možná na místě si to přiznat, než hledat výmluvy že se nevyspíš, nenajíš v klidu a pod. Navařit se dá den dopředu jak někdo psal. Nevím jak staré dítě máš, ale jestli ti spí do 9.00 hod ráno tak to tiše závidím:-).
Prostě je potřeba změnit postoj - TVŮJ postoj, ne tu návštěvu přežít jako hrozné zlo, ale udělat to tak aby to byla aspoň normální návštěva, když ne příjemná. Prostě se o sebe postarat.
1. nastavit pravidla - přesně, chcete přijít ano super, ale v tolik a v tolik
2. navařit den dopředu
3. domluvit se, že někdy na oplátku přijedete vy k nim
atd.
Příspěvek upraven 06.10.19 v 14:02
@kjhui no jasně, kor když to byl někdo z rodiny (i tchýně). Chvíli trvalo, než jsme se vyladily na stejnou notu, ale jsem moc ráda, že můžu děti poslat na víkend k babičce, že ji děti chtějí, že ona chce je… Když dojela za dětma a já byla v košili, nebyl problém vzít si župan, ne? Ona ví, že její děti jsou sice ptáčata, ale všichni vyvdaní a vyženění potřebují spánek co nejdéle…
Řekla bych, že ti ani tak nevadí ta hodina jako tchán s tchýní. Píšeš, že kdyby šlo o tvé rodiče, tak ti nevadí, že jsi v pyžamu. Hele tak malou vraž tchýni do ruky se slovy, že byla hrozná noc a jdi si lehnout. Nevím, jak by to vzala, ale moje určitě v pohodě. Je to škoda, že to máte jak máte. Ale jezdit mi babička s dědou za dětma 130 km a odpoledne to je zpátky, tak jsem ráda. Já mám tátu 200m od baráku a nepřijít tam já, tak vnoučata nevidí. Zkus tchýni navrhnout pozdější hodinu, uvidíš jak se k tomu postaví.
@kotyk
To byla ironie.. Nechápu předchozí příspěvky kde někdo vnucuje že jí vadí tchyně, když se slušně ptá na něco jiného..
@sparaxis píše:
Vždycky přijedou před oběděm, ok beru, že to mají dále a po obědě, by to už němelo smysl, jen mě štvě, že se to bere tak nějak všecko automaticky a hodí se to na mě. Všecko se dá nějak vyřešit, jako uvařit dopředu a nějak přetrpět, ale otázka je, proč by to tak mělo být? Snažila jsem se k tchýni najít cestu, ale prostě to nejde..Problém, co tu řeším je ten, že ty pravidla nejsem schopni nastavit s manželem společně, protože každý máme jiný pohled, on pohledn syna na rodiče, já snachy na tchýni…
A jak vás navštěvují tvoji rodiče?