Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Leni78 píše:
A vařit oběd přeci nemusíš. Klidně lež, nebo dělej cokoliv podle svýho, až přijedou.
Tak to mi teda vhodné nepřijde.
Některé máte fakt super rady. Vy se tak v rodině k sobě navzájem chováte? Dávat najevo, že jsou nevítaní?
Otevřít v pyžamu, nevařit, celý den si dělat, co chce.
Proboha, vždyť má jen jedno dítě a jeho prarodiče přijíždí jednou za 14 dní na jeden den..Kdyby měla děti 3 a plné ruce práce, tak neřeknu, ale takto
To by potom babičku mělo trknout, že má přivézt aspoň moučník.
A určitě nepojí, jak malá armáda.
Za mnou, když přijede rodina z daleka(někdy za námi jezdí autobusem ségra nebo moje teta), tak s nimi s obědem počítám. A to se ještě musím postarat o děti. Jako upéct kuře, uvařit rýži nebo udělat hranolky a smažák, před tím nějakou dobrou polévku ze sáčku, když není zbytí, to fakt problém není a zase tolik času to nezabere.
Problém je jediný, nemá k tchánovcům vřelý vztah a nechce je tam, hledá záminky. A ještě si tu my ostatní domýšlíme.
Kdyby to tak nebylo, tak přece není problém zavolat, ať přijedou v 11.
@sparaxis píše:
Ono s rodiči je to trochu jiná situace a člověk to bere jinak než s tchány. Prostě některé věci, které bych bez problémů udělala před našima mi před tchány příjemné nejsou. A sorry, že se chci v něděli v klidu najíst a nepředhazujte mi tady pořád ty palčinky![]()
![]()
![]()
![]()
Ok, dáme si je už v sobotu.
![]()
A v čem je ta situace jiná?
V čem jsou jako babička a dědeček plnohodnotnější?
Chodíš do práce? Chodí Tvé dítě do školky?
Pokud ne, tak ať přijedou ve všední den..Jsou v důchodu, kde je problém. Manžel určitě není v práci 24 hodin, ale jen určitý čas nebo dělá na směny.
To jsou výmluvy, nic jiného.
Diskuzi jsi měla nazvat jinak, že se nesneseš s tchánovci a nechceš je u vás.
To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc
?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce.
Už mě to fakt přestává bavit.
@Jana206 píše:
A v čem je ta situace jiná?
V čem jsou jako babička a dědeček plnohodnotnější?Chodíš do práce? Chodí Tvé dítě do školky?
To jsou výmluvy, nic jiného.
Pokud ne, tak ať přijedou ve všední den..Jsou v důchodu, kde je problém. Manžel určitě není v práci 24 hodin, ale jen určitý čas nebo dělá na směny.
Diskuzi jsi měla nazvat jinak, že se nesneseš s tchánovci a nechceš je u vás.
@sparaxis píše:
To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce.
![]()
![]()
Co jsem si dovolila moc? ![]()
Uvědom si, že sis založila veřejnou diskuzi, každý nemusí souhlasit s Tvými vizemi a pokud Ti někdo slušně a na rovinu napíše, co si o tom myslí, tak si dovolil moc?
Honem rychle si tu diskuzi nech uzamknout adminem, nebo ještě líp, zablokovat mě
![]()
Co vlastně chceš číst?
Pravděpodobně jezdí vlastním autem, tak asi nejsou vázáni nějakými spoji a můžou si přijet o hodinu později.
O to víc my to přijde z Tvé strany trapnější - jednak oni staří váží takovou dlouho cestu, aby jeli vyloženě „na otočku“ a taky, v tomto případě by neměl být problém říct „přijeďte v 11“.
Víš, co, už Ti to tu plevelit nebudu, ale kdyby Tvoji vlastní rodiče byli v této situaci, takové prkotiny bys neřešila, byla bys ráda, že je vidíš a že o malou mají zájem. Viděla bys prostě tu lepší stránku a to ostatní bys měla možná tendenci přehlížet..
@sparaxis píše:
To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce.
![]()
![]()
psalas, že si chceš s manželem stanovit „pevná pravidla“ atd. tO se týká jen hodiny příjezdu? ![]()
Pochop, že je pro většinu z nás těžké pochopit, co JE SAKRA ZA PROBLÉM ŘÍCT TCHYNI „PROSÍM, PŘIJEĎTE V JEDENÁCT“
Já zakladatelku chápu…
Osobně si nedovedu představit takto, aby k nám někdo jezdil.. návštěva má jezdit tak, aby nikoho neomezovala…a to určitě ne 9 ráno..
Já bych řekla manželovi, at přijedou v 10 a hovoto…Například mě by nenepadlo k někomu takto jezdit ráno, i kdyby to bylo daleko.. Tak prostě budou o hodinu méně na návštěvě a co? pokud jsou tam někde u ní pomalu celý den, tak ta hodina by je neměla urazit..
… no, osobně nemám problém se s tchýní domluvit na hodině, která mi vyhovuje - neřeším to přes chlapa, ale rovnou s ní a pokud oni dva se nějak domluví a mně se to nehodí, tak se prostě zavolá a čas se upraví
… a k tomu snídání, noční košili… já byla taky zvyklá, že když dojede návštěva, tak se jí na 100% věnuju - tchánovci to mají jinak - když jsem tam přijela poprvé na oběd, poletovali v domácím, dělali si svoje… nejdřív mi to bylo divný, ale je to úžasně osvobozující
- stejně tak pokud já mám neodkladnou práci, tak prostě nechám babi bavit se s dětma, zajistím nějaký to občerstvení a jdu si po svým
@Jana206 píše:
Co jsem si dovolila moc?
Uvědom si, že sis založila veřejnou diskuzi, každý nemusí souhlasit s Tvými vizemi a pokud Ti někdo slušně a na rovinu napíše, co si o tom myslí, tak si dovolil moc?Honem rychle si tu diskuzi nech uzamknout adminem, nebo ještě líp, zablokovat mě
![]()
Co vlastně chceš číst?
Víš, co, už Ti to tu plevelit nebudu, ale kdyby Tvoji vlastní rodiče byli v této situaci, takové prkotiny bys neřešila, byla bys ráda, že je vidíš a že o malou mají zájem. Viděla bys prostě tu lepší stránku a to ostatní bys měla možná tendenci přehlížet..
Pravděpodobně jezdí vlastním autem, tak asi nejsou vázáni nějakými spoji a můžou si přijet o hodinu později.
O to víc my to přijde z Tvé strany trapnější - jednak oni staří váží takovou dlouho cestu, aby jeli vyloženě „na otočku“ a taky, v tomto případě by neměl být problém říct „přijeďte v 11“.
děkuji!!!
@kvaček píše:
Já zakladatelku chápu…
Osobně si nedovedu představit takto, aby k nám někdo jezdil.. návštěva má jezdit tak, aby nikoho neomezovala…a to určitě ne 9 ráno..
Já bych řekla manželovi, at přijedou v 10 a hovoto…Například mě by nenepadlo k někomu takto jezdit ráno, i kdyby to bylo daleko.. Tak prostě budou o hodinu méně na návštěvě a co? pokud jsou tam někde u ní pomalu celý den, tak ta hodina by je neměla urazit..
@sparaxis já byla zvědavá a podívala se, co jsi o tchýni psala, když to tady někdo zmínil. fakt ji nesnášís.
Já vidím problém v té četnosti tchánovic návštevy - co 14 dní - z toho by mi je…blo
i kdybych je milovala sebevíc
jednou za 1/4 roku si zakladatelka k návštěve v 9 ráno klidně přivstane ale každou druhou sobotu?
![]()
když by se do toho nedej bože ještě vklínili její rodiče každou druhou sobotu tak kdy budou mít víkend pro sebe?
(to že to nedělají mě teď vůbec nezajímá)
@sparaxis Řeknu ti to maximálně upřímně a natvrdo. V jiných diskuzích píšeš, že tchyně je „úplně pitomá“, „mentálně retardovaná“ a „sociopat“. A stejně jako na nás, tak i na manžela, hraješ, že ti „vadí ta jedna hodina“. Nemyslím, že bys své skutečné pocity dokázala před ním úplně utajit. ![]()
@Bábrdl To je mi teda líto, kam až se ta diskuze dostala…
Příspěvek upraven 06.10.19 v 14:07
@sparaxis
Zkus se s tchýní domluvit, že by jezdila třeba po třech týdnech. Nebo na střídačku - jednou vy k nim, podruhé oni k vám. Případně, jestli si od ní chceš fakt orazit, tak dej drobka manželovi a ať vyrazí k rodičům na návštěvu sám, s tím, že ty si potřebuješ odpočinout
(tedy jestli nekojíš, případně lahev to jistí
)
@tterka jj, ono to nějak pujde, už jsem se ted domluvili i s manželem na té hodině ![]()