Tcháni a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
26.2.13 15:31
@Leni78 píše:
A vařit oběd přeci nemusíš. Klidně lež, nebo dělej cokoliv podle svýho, až přijedou.

Tak to mi teda vhodné nepřijde.
Některé máte fakt super rady. Vy se tak v rodině k sobě navzájem chováte? Dávat najevo, že jsou nevítaní?
Otevřít v pyžamu, nevařit, celý den si dělat, co chce.
Proboha, vždyť má jen jedno dítě a jeho prarodiče přijíždí jednou za 14 dní na jeden den..Kdyby měla děti 3 a plné ruce práce, tak neřeknu, ale takto :nevim: To by potom babičku mělo trknout, že má přivézt aspoň moučník.
A určitě nepojí, jak malá armáda.

Za mnou, když přijede rodina z daleka(někdy za námi jezdí autobusem ségra nebo moje teta), tak s nimi s obědem počítám. A to se ještě musím postarat o děti. Jako upéct kuře, uvařit rýži nebo udělat hranolky a smažák, před tím nějakou dobrou polévku ze sáčku, když není zbytí, to fakt problém není a zase tolik času to nezabere.

Problém je jediný, nemá k tchánovcům vřelý vztah a nechce je tam, hledá záminky. A ještě si tu my ostatní domýšlíme.
Kdyby to tak nebylo, tak přece není problém zavolat, ať přijedou v 11.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.2.13 15:33
@sparaxis píše:
Ono s rodiči je to trochu jiná situace a člověk to bere jinak než s tchány. Prostě některé věci, které bych bez problémů udělala před našima mi před tchány příjemné nejsou. A sorry, že se chci v něděli v klidu najíst a nepředhazujte mi tady pořád ty palčinky :D :D :D :D :D Ok, dáme si je už v sobotu. :lol: :lol:

A v čem je ta situace jiná?
V čem jsou jako babička a dědeček plnohodnotnější?

Chodíš do práce? Chodí Tvé dítě do školky?
Pokud ne, tak ať přijedou ve všední den..Jsou v důchodu, kde je problém. Manžel určitě není v práci 24 hodin, ale jen určitý čas nebo dělá na směny.

To jsou výmluvy, nic jiného.
Diskuzi jsi měla nazvat jinak, že se nesneseš s tchánovci a nechceš je u vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 15:56

To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc :cert:?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce. :zed: :zed: :zed: Už mě to fakt přestává bavit.

@Jana206 píše:
A v čem je ta situace jiná?
V čem jsou jako babička a dědeček plnohodnotnější?

Chodíš do práce? Chodí Tvé dítě do školky?
Pokud ne, tak ať přijedou ve všední den..Jsou v důchodu, kde je problém. Manžel určitě není v práci 24 hodin, ale jen určitý čas nebo dělá na směny.

To jsou výmluvy, nic jiného.
Diskuzi jsi měla nazvat jinak, že se nesneseš s tchánovci a nechceš je u vás.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.2.13 16:08
@sparaxis píše:
To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc :cert:?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce. :zed: :zed: :zed: Už mě to fakt přestává bavit.

Co jsem si dovolila moc? 8o
Uvědom si, že sis založila veřejnou diskuzi, každý nemusí souhlasit s Tvými vizemi a pokud Ti někdo slušně a na rovinu napíše, co si o tom myslí, tak si dovolil moc?

Honem rychle si tu diskuzi nech uzamknout adminem, nebo ještě líp, zablokovat mě :jazyk: :lol:

Co vlastně chceš číst?
Pravděpodobně jezdí vlastním autem, tak asi nejsou vázáni nějakými spoji a můžou si přijet o hodinu později.
O to víc my to přijde z Tvé strany trapnější - jednak oni staří váží takovou dlouho cestu, aby jeli vyloženě „na otočku“ a taky, v tomto případě by neměl být problém říct „přijeďte v 11“.

Víš, co, už Ti to tu plevelit nebudu, ale kdyby Tvoji vlastní rodiče byli v této situaci, takové prkotiny bys neřešila, byla bys ráda, že je vidíš a že o malou mají zájem. Viděla bys prostě tu lepší stránku a to ostatní bys měla možná tendenci přehlížet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.13 16:17
@sparaxis píše:
To že chci pouze posunout hodinu příjezdu, je hned známkou toho, že je tam nechci celý den??? No to jsem si teda dovolila moc :cert:?? Kdo psal, že moji rodiče jsou plnohodnotnější než tcháni??? To už je vážně síla. Narážela jsem na to, že promenádovat se v pyžamu a s rohlíkem v ruce před našemi asi nebudu řešit, ale před tchánama by mi to bylo trapné. No to jsou teda vážně konstrukce. :zed: :zed: :zed: Už mě to fakt přestává bavit.

psalas, že si chceš s manželem stanovit „pevná pravidla“ atd. tO se týká jen hodiny příjezdu? :nevim:
Pochop, že je pro většinu z nás těžké pochopit, co JE SAKRA ZA PROBLÉM ŘÍCT TCHYNI „PROSÍM, PŘIJEĎTE V JEDENÁCT“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
26.2.13 16:26

Já zakladatelku chápu…
Osobně si nedovedu představit takto, aby k nám někdo jezdil.. návštěva má jezdit tak, aby nikoho neomezovala…a to určitě ne 9 ráno..
Já bych řekla manželovi, at přijedou v 10 a hovoto…Například mě by nenepadlo k někomu takto jezdit ráno, i kdyby to bylo daleko.. Tak prostě budou o hodinu méně na návštěvě a co? pokud jsou tam někde u ní pomalu celý den, tak ta hodina by je neměla urazit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
26.2.13 16:39

… no, osobně nemám problém se s tchýní domluvit na hodině, která mi vyhovuje - neřeším to přes chlapa, ale rovnou s ní a pokud oni dva se nějak domluví a mně se to nehodí, tak se prostě zavolá a čas se upraví :nevim:… a k tomu snídání, noční košili… já byla taky zvyklá, že když dojede návštěva, tak se jí na 100% věnuju - tchánovci to mají jinak - když jsem tam přijela poprvé na oběd, poletovali v domácím, dělali si svoje… nejdřív mi to bylo divný, ale je to úžasně osvobozující :palec: - stejně tak pokud já mám neodkladnou práci, tak prostě nechám babi bavit se s dětma, zajistím nějaký to občerstvení a jdu si po svým

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 16:41
To mělo být ironické konstatování, že moc jsem si dovolila já! A to že celý svět se mnou nebude vždy souhlasit a že né všichni mě musí milovat, tak na to už jsem, světě div se, přišla taky a s kritikou v rámci slušnosti problém taky nemám, tady to ale až na vyjímky s konstruktivní kritikou nemá nic společného… blokovat kohokoliv nemám za potřebí…
@Jana206 píše:
Co jsem si dovolila moc? 8o
Uvědom si, že sis založila veřejnou diskuzi, každý nemusí souhlasit s Tvými vizemi a pokud Ti někdo slušně a na rovinu napíše, co si o tom myslí, tak si dovolil moc?

Honem rychle si tu diskuzi nech uzamknout adminem, nebo ještě líp, zablokovat mě :jazyk: :lol:

Co vlastně chceš číst?
Pravděpodobně jezdí vlastním autem, tak asi nejsou vázáni nějakými spoji a můžou si přijet o hodinu později.
O to víc my to přijde z Tvé strany trapnější - jednak oni staří váží takovou dlouho cestu, aby jeli vyloženě „na otočku“ a taky, v tomto případě by neměl být problém říct „přijeďte v 11“.

Víš, co, už Ti to tu plevelit nebudu, ale kdyby Tvoji vlastní rodiče byli v této situaci, takové prkotiny bys neřešila, byla bys ráda, že je vidíš a že o malou mají zájem. Viděla bys prostě tu lepší stránku a to ostatní bys měla možná tendenci přehlížet..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 16:54

:kytka: :kytka: děkuji!!!

@kvaček píše:
Já zakladatelku chápu…
Osobně si nedovedu představit takto, aby k nám někdo jezdil.. návštěva má jezdit tak, aby nikoho neomezovala…a to určitě ne 9 ráno..
Já bych řekla manželovi, at přijedou v 10 a hovoto…Například mě by nenepadlo k někomu takto jezdit ráno, i kdyby to bylo daleko.. Tak prostě budou o hodinu méně na návštěvě a co? pokud jsou tam někde u ní pomalu celý den, tak ta hodina by je neměla urazit..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
26.2.13 17:10

@sparaxis já byla zvědavá a podívala se, co jsi o tchýni psala, když to tady někdo zmínil. fakt ji nesnášís.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
26.2.13 18:04

Já vidím problém v té četnosti tchánovic návštevy - co 14 dní - z toho by mi je…blo :pocitac: i kdybych je milovala sebevíc

jednou za 1/4 roku si zakladatelka k návštěve v 9 ráno klidně přivstane ale každou druhou sobotu? :zed: :zed:

když by se do toho nedej bože ještě vklínili její rodiče každou druhou sobotu tak kdy budou mít víkend pro sebe? :nevim: (to že to nedělají mě teď vůbec nezajímá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.13 19:02

@sparaxis Řeknu ti to maximálně upřímně a natvrdo. V jiných diskuzích píšeš, že tchyně je „úplně pitomá“, „mentálně retardovaná“ a „sociopat“. A stejně jako na nás, tak i na manžela, hraješ, že ti „vadí ta jedna hodina“. Nemyslím, že bys své skutečné pocity dokázala před ním úplně utajit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 19:28

@Bábrdl To je mi teda líto, kam až se ta diskuze dostala…

Příspěvek upraven 06.10.19 v 14:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.2.13 19:44

@sparaxis
Zkus se s tchýní domluvit, že by jezdila třeba po třech týdnech. Nebo na střídačku - jednou vy k nim, podruhé oni k vám. Případně, jestli si od ní chceš fakt orazit, tak dej drobka manželovi a ať vyrazí k rodičům na návštěvu sám, s tím, že ty si potřebuješ odpočinout ;) (tedy jestli nekojíš, případně lahev to jistí ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 19:49

@tterka jj, ono to nějak pujde, už jsem se ted domluvili i s manželem na té hodině :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová