Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ehmmm…to jako abyste si ty špendlíky pak zapíchly do zadele??? To je vtip, že.
@Poustevnice píše:
Ehmmm…to jako abyste si ty špendlíky pak zapíchly do zadele??? To je vtip, že.
mantáky, alis mantinely. Vtip to není…
Příspěvek upraven 27.02.13 v 09:39
@sparaxis
Všichni ti tu radí, ať tchyni normálně požádáš, ať přijede o hodinu dýl.
Ale je otázka, jestli to fakt není zástupný problém.
@Bábrdl Už jsme se s manželem dohodli, že tchány normálně požádáme, takže problém vyřešen
Myslím, že v tomto případě to zástupný problém není, byl by, pokud bych se návštevu snažila zrušit úplně, ale tou hodkou, toho fakt nedosáhnu a veřte mi ani nechci, já opravdu jen bojovala za tu chvilku navíc.
Na me zkouseli neco podobneho. Tak jsem z te postele nevylezla driv nez se mi opravdu chtelo. Oni sedeli se svym synackem a vnoucetem v kuchyni (o tebe moc nejde).Pak jsem si dala vanu na pul hodiny, v klidu vysusila vlasy, upravila se a sla se s nima spokojene privitat. Zabalila jsem svacinku, udelala do termosky caj a poslala na vylet po Praze. Jindy jsem vyndala zmrazeny jidlo-koupeny!- a s usmevem se zeptala jestli si daji plnenou papriku v rajske nebo svickovou s koupenym knedlikem. Vysvetlila jsem ze vikend je jediny cas kdy si muzu jeden den prispat ja a druhy den partner. Porad mej usmev na tvari a doufej ze po par peknych navstevach to pochopi:D
Minisa: Ty brďo, tos jim to nandala! Alespoň budeš vědět, jak se zachovat, až ti jednou snacha bude jasně dávat najevo, že jsi nevítaná, když budeš chtít vidět své dítě a vnouče.
Nejde o to nekomu neco nandat. Pokud nezabere nic jineho tak ukazat ze i ja mam pravo na vikend se svoji rodinou, odpocinout si, pomazlit se s deckem rano v posteli a nemusi nam nikdo do toho vzacneho casu lezt driv nez je zvany. I moje rodina nas chce videt, ale da se domluvit rozumna doba co vyhovuje vsem. Mozna se to zda jako tvrde opatreni, ale jinak by to nikdy nerespektovali.
Zacalo to uz v porodnici. Vsechny jsem pozadala aby pockali az se s prckem presunu domu-byla nejaka zdrav. komplikace ne muj vrtoch. A kdo to nepochopil nebo jen nerespektoval?? Pan tchan.
od pon do pa je vse ve spechu jako vsude tak si chceme uzit klidne rana
Chápu tu touhu po klidném ránu… Nechci domýšlet kdo koho má rád, co kdo o kom řekl. Jediná cesta je v klidu tchýni nebo manželovi (to jak preferuješ) říct, že fakt každé 2 týdny v 9 hodin ráno ne (čtu, že už jste se s mužem domluvili). Jestli by byli tak hodný a přijeli až v 10 hodin. Kvůli normální prosbě se snad nikdo urazit nemůže
. Pokud nebudou mít pochopení, tak se naskýtá řada řešení (to už podle Tvého naturelu) od toho přivítat je v župánku a nedělat si násilí, až po to, že to zkusíš zvládnout.
K nám jezdí tchánovci také skoro pravidelně co 2 týdny. Hlavně když byly děti maličké a já se těšila, že po týdnu, kdy jsem na ně byla skoro sama, budeme s mužem víc spolu a já si třeba budu moct taky vydechnout, tak to jsem byla někdy na prášky. Nějaký čas navíc přijížděli jen a pouze v době, kdy šly děti po obědě spát a nemohli to vůbec pochopit, že opravdu miminka nebudou čekat v pozoru a v dobrém rozmaru. Naštěstí se to utřepalo (děti jsem prostě dala spát a k hovoru jsme jim museli stačit my dospělí) a dnes myslíme spíš na jejich pohodlí (my se nějak přispůsobíme), poněvadž tchán je starší a nerad jezdí za šera.
Každopádně přeju hodně sil.
@Jana206 píše:
Tak to mi teda vhodné nepřijde.
Některé máte fakt super rady. Vy se tak v rodině k sobě navzájem chováte? Dávat najevo, že jsou nevítaní?
Otevřít v pyžamu, nevařit, celý den si dělat, co chce.
Proboha, vždyť má jen jedno dítě a jeho prarodiče přijíždí jednou za 14 dní na jeden den..Kdyby měla děti 3 a plné ruce práce, tak neřeknu, ale taktoTo by potom babičku mělo trknout, že má přivézt aspoň moučník.
A určitě nepojí, jak malá armáda.Za mnou, když přijede rodina z daleka(někdy za námi jezdí autobusem ségra nebo moje teta), tak s nimi s obědem počítám. A to se ještě musím postarat o děti. Jako upéct kuře, uvařit rýži nebo udělat hranolky a smažák, před tím nějakou dobrou polévku ze sáčku, když není zbytí, to fakt problém není a zase tolik času to nezabere.
Problém je jediný, nemá k tchánovcům vřelý vztah a nechce je tam, hledá záminky. A ještě si tu my ostatní domýšlíme.
Kdyby to tak nebylo, tak přece není problém zavolat, ať přijedou v 11.
Co blázníš, napsala jsem, že když se jí nechce vařit, tak nemusí. Ne, že má dávat najevo, že jsou nevítaní.
Prosím tě, co jsou to ty „mantláky“? opravdu to nevím, tak se ptám.