Tcháni a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Poustevnice
26.2.13 19:50

Prosím tě, co jsou to ty „mantláky“? opravdu to nevím, tak se ptám.

• Citovat
  • Upravit
Poustevnice
26.2.13 19:52

Ehmmm…to jako abyste si ty špendlíky pak zapíchly do zadele??? To je vtip, že.

• Citovat
  • Upravit
328
26.2.13 19:56
@Poustevnice píše:
Ehmmm…to jako abyste si ty špendlíky pak zapíchly do zadele??? To je vtip, že.

mantáky, alis mantinely. Vtip to není…

Příspěvek upraven 27.02.13 v 09:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.13 20:09

@sparaxis :nevim: Všichni ti tu radí, ať tchyni normálně požádáš, ať přijede o hodinu dýl. :nevim: Ale je otázka, jestli to fakt není zástupný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 20:38

@Bábrdl Už jsme se s manželem dohodli, že tchány normálně požádáme, takže problém vyřešen :) :) :) Myslím, že v tomto případě to zástupný problém není, byl by, pokud bych se návštevu snažila zrušit úplně, ale tou hodkou, toho fakt nedosáhnu a veřte mi ani nechci, já opravdu jen bojovala za tu chvilku navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
minisa
26.2.13 20:49

Na me zkouseli neco podobneho. Tak jsem z te postele nevylezla driv nez se mi opravdu chtelo. Oni sedeli se svym synackem a vnoucetem v kuchyni (o tebe moc nejde).Pak jsem si dala vanu na pul hodiny, v klidu vysusila vlasy, upravila se a sla se s nima spokojene privitat. Zabalila jsem svacinku, udelala do termosky caj a poslala na vylet po Praze. Jindy jsem vyndala zmrazeny jidlo-koupeny!- a s usmevem se zeptala jestli si daji plnenou papriku v rajske nebo svickovou s koupenym knedlikem. Vysvetlila jsem ze vikend je jediny cas kdy si muzu jeden den prispat ja a druhy den partner. Porad mej usmev na tvari a doufej ze po par peknych navstevach to pochopi:D

• Citovat
  • Upravit
36556
26.2.13 21:01

Minisa: Ty brďo, tos jim to nandala! Alespoň budeš vědět, jak se zachovat, až ti jednou snacha bude jasně dávat najevo, že jsi nevítaná, když budeš chtít vidět své dítě a vnouče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.13 21:01

@sparaxis To je dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
minisa
26.2.13 23:49

Nejde o to nekomu neco nandat. Pokud nezabere nic jineho tak ukazat ze i ja mam pravo na vikend se svoji rodinou, odpocinout si, pomazlit se s deckem rano v posteli a nemusi nam nikdo do toho vzacneho casu lezt driv nez je zvany. I moje rodina nas chce videt, ale da se domluvit rozumna doba co vyhovuje vsem. Mozna se to zda jako tvrde opatreni, ale jinak by to nikdy nerespektovali.
Zacalo to uz v porodnici. Vsechny jsem pozadala aby pockali az se s prckem presunu domu-byla nejaka zdrav. komplikace ne muj vrtoch. A kdo to nepochopil nebo jen nerespektoval?? Pan tchan.
od pon do pa je vse ve spechu jako vsude tak si chceme uzit klidne rana

• Citovat
  • Upravit
1626
27.2.13 00:41

Chápu tu touhu po klidném ránu… Nechci domýšlet kdo koho má rád, co kdo o kom řekl. Jediná cesta je v klidu tchýni nebo manželovi (to jak preferuješ) říct, že fakt každé 2 týdny v 9 hodin ráno ne (čtu, že už jste se s mužem domluvili). Jestli by byli tak hodný a přijeli až v 10 hodin. Kvůli normální prosbě se snad nikdo urazit nemůže :nevim:. Pokud nebudou mít pochopení, tak se naskýtá řada řešení (to už podle Tvého naturelu) od toho přivítat je v župánku a nedělat si násilí, až po to, že to zkusíš zvládnout.
K nám jezdí tchánovci také skoro pravidelně co 2 týdny. Hlavně když byly děti maličké a já se těšila, že po týdnu, kdy jsem na ně byla skoro sama, budeme s mužem víc spolu a já si třeba budu moct taky vydechnout, tak to jsem byla někdy na prášky. Nějaký čas navíc přijížděli jen a pouze v době, kdy šly děti po obědě spát a nemohli to vůbec pochopit, že opravdu miminka nebudou čekat v pozoru a v dobrém rozmaru. Naštěstí se to utřepalo (děti jsem prostě dala spát a k hovoru jsme jim museli stačit my dospělí) a dnes myslíme spíš na jejich pohodlí (my se nějak přispůsobíme), poněvadž tchán je starší a nerad jezdí za šera.
Každopádně přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
27.2.13 10:06
@Jana206 píše:
Tak to mi teda vhodné nepřijde.
Některé máte fakt super rady. Vy se tak v rodině k sobě navzájem chováte? Dávat najevo, že jsou nevítaní?
Otevřít v pyžamu, nevařit, celý den si dělat, co chce.
Proboha, vždyť má jen jedno dítě a jeho prarodiče přijíždí jednou za 14 dní na jeden den..Kdyby měla děti 3 a plné ruce práce, tak neřeknu, ale takto :nevim: To by potom babičku mělo trknout, že má přivézt aspoň moučník.
A určitě nepojí, jak malá armáda.

Za mnou, když přijede rodina z daleka(někdy za námi jezdí autobusem ségra nebo moje teta), tak s nimi s obědem počítám. A to se ještě musím postarat o děti. Jako upéct kuře, uvařit rýži nebo udělat hranolky a smažák, před tím nějakou dobrou polévku ze sáčku, když není zbytí, to fakt problém není a zase tolik času to nezabere.

Problém je jediný, nemá k tchánovcům vřelý vztah a nechce je tam, hledá záminky. A ještě si tu my ostatní domýšlíme.
Kdyby to tak nebylo, tak přece není problém zavolat, ať přijedou v 11.

Co blázníš, napsala jsem, že když se jí nechce vařit, tak nemusí. Ne, že má dávat najevo, že jsou nevítaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová