Tcháni a návštěvy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
328
26.2.13 10:00

V ostatních věcech máme právě dost shodu, to je bez problémů. Pokud nastane
spor, tak pouze pokud řešíme tchány, prostě jesem oba emočně zainteresovaný, každy ale opačně. Ale máš pravdu, že vyšumět by se to nemělo nechat.. Díky za tvoje příspěvky, májí racionální jádro. :)

@Mišela1 píše:
Tak ono v partnerském životě jsou pořád situace kdy se nemůžeme domluvit, mám to doma dnes a denně o tom je život:-). Jde o to se na to nevyprdnout:-), protože TY jsi nespokojená.
Situace má dvě možnosti vývoje:
1. přestaneš o tom mluvit s manželem - ten si domyslí, že už si se tím smířila a vlastně ti to ani nevadí a jede se dál - běžná věc v komunikaci - neřeším, ten druhý si myslí, že už je vyřešeno a problémy se hromadí, hromadí a buch- jednou kotel přeteče
2. nebo budeš pořád trvat na svém - tedy manžel bude vidět i slyšet, že nespokojenost pořád trvá. Tam jde ale o správné argumentaci ( hádkou se to nevyřeší), snažit se manželovi ukázat jak to máš ty, jak tě to omezuje a jak je to bez pravidel.

Příspěvek upraven 26.02.13 v 09:54
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.2.13 10:03
@pannda píše:
No, to máš sice pravdu, ale já nesnáším tyhle pravidelnosti. Mám sestru 20 let na slovensku a jezdíme my i naši tak 3× 4× do roka, kdybych měla mít pevně stanovené návštěvy, tak bych se z toho po…
Prostě chci říct, že nevím co bude za 14 dní a počítat s tím, že OPĚT někdo přijede mi staví vlasy na hlavě…

Já Tě svým způsobem chápu :kytka:

Právě proto, že jsme to řešili taky, tak se do toho dokážu vžít. Naši už k nám nejezdí s železnou pravidelností každou sobotu, když něco máme, na rovinu to napíšeme..Naše větší děti sem tam jedou k nim na víkend - jednou za 2 - 3 měsíce, teď už teda ne na víkend, ale ze soboty na neděli, protože starší se musí učit do školy a v sobotu má někdy zápas, na který chce chodit.

Ale zase taky nemůžeme zarputile trvat na svém, protože bychom se s nimi neviděli..Ještě pracují, tak to taky záleží na směnách.

Sourozence mám 70 Km daleko, všichni pracují, děti zatím nemají a vidíme se dvakrát do roka. Náš nejstarší byl letos poprvé u jednoho z nich na pár dní na prázdninách - oni i on chtěl, věříme jim a neviděli jsme důvod, proč by se tam nemohl podívat. Pokud si v budoucnu neustoupíme, tak jejich děti pomalu ani nepoznáme, bratranci a sestřenice se ani nepoznají navzájem.
Teď je to ale tak, že i kdybychom se nakrásno chtěli dvakrát do měsíce nějak sejít, nejde to..Všichni mají náročné zaměstnání na směny - ségry a jejich partneři a můj p. taky pracuje.

Ale problém zakladatelky je jinde, sama to píše a ještě se rozčiluje, že se v tom někdo šťourá 8)
Problém je, že jí tchýně vadí a chce omezit její návštěvy na minimum, ne, že jí vadí ranní vstávání a nestíhá dosmažit palačinky a že „se zvou“ na oběd..Proboha, kolik toho sní..Předpokládám, že důchodci nemají spotřebu jako malá armáda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
26.2.13 10:04

No já teda nevim ale mně by to teda nevadilo :think: hele jenom otázečka jsi na mateřský a nebo pracuješ? pokud vstáváš v týdnu do práce a dítě do školky tak bych jim řekla že o víkendu si chceme přispat at dojedou na desátou..ale jestli jsi doma tak jednou za 14dní to snad překousneš ne? uvař si den předem a uklidit můžeš taky…k nám když dojedou známí na noc tak mám uklizeno i vaříno den předem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
26.2.13 10:04

Ehm, takze problem jako takovy asi nebude v komunikaci s tchyni, ale s MANZELEM, ne? Pokud „lze“ pozadat manzela, at navstevy organizuje na 11h. misto na odkejvani na 9h., tak nevidim problem - logicky tchanovci nevi jak se doma dohadujete ohledne casu dojezdu, takze dorazi v klidu na 9h.

Na druhou stranu(nekdo uz to tu zminil), pokud chces, aby mu to doslo, tchanovce privitej v zupanu, ospala a v byte nech „bordel“ - beztak je to nejaka nase ceska specialita, ze navsteva se nutne musi privitat ve „svatecnim“, v umele uklizenem byte, kde na plotne bublaj rostenky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 10:08

O tom, že bych chtěla omezit návštěvy na minimum, jsem nikde nepsala, to už je jen tvoje doměnka, jediné co jsem psala je to posunutí o hodinu a jediné proti čemu jsem se ohradila je to, že si někdo hned musí vyhledat další moje příspěvky, aby byl co nejvíce v obraze…

@Jana206 píše:
Já Tě svým způsobem chápu :kytka:

Právě proto, že jsme to řešili taky, tak se do toho dokážu vžít. Naši už k nám nejezdí s železnou pravidelností každou sobotu, když něco máme, na rovinu to napíšeme..Naše větší děti sem tam jedou k nim na víkend - jednou za 2 - 3 měsíce, teď už teda ne na víkend, ale ze soboty na neděli, protože starší se musí učit do školy a v sobotu má někdy zápas, na který chce chodit.

Ale zase taky nemůžeme zarputile trvat na svém, protože bychom se s nimi neviděli..Ještě pracují, tak to taky záleží na směnách.

Sourozence mám 70 Km daleko, všichni pracují, děti zatím nemají a vidíme se dvakrát do roka. Náš nejstarší byl letos poprvé u jednoho z nich na pár dní na prázdninách - oni i on chtěl, věříme jim a neviděli jsme důvod, proč by se tam nemohl podívat. Pokud si v budoucnu neustoupíme, tak jejich děti pomalu ani nepoznáme, bratranci a sestřenice se ani nepoznají navzájem.
Teď je to ale tak, že i kdybychom se nakrásno chtěli dvakrát do měsíce nějak sejít, nejde to..Všichni mají náročné zaměstnání na směny - ségry a jejich partneři a můj p. taky pracuje.

Ale problém zakladatelky je jinde, sama to píše a ještě se rozčiluje, že se v tom někdo šťourá 8)
Problém je, že jí tchýně vadí a chce omezit její návštěvy na minimum, ne, že jí vadí ranní vstávání a nestíhá dosmažit palačinky a že „se zvou“ na oběd..Proboha, kolik toho sní..Předpokládám, že důchodci nemají spotřebu jako malá armáda.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
26.2.13 10:11
@sparaxis píše:
V ostatních věcech máme právě dost shodu, to je bez problémů. Pokud nastane
spor, tak pouze pokud řešíme tchány, prostě jesem oba emočně zainteresovaný, každy ale opačně. Ale máš pravdu, že vyšumět by se to nemělo nechat.. Díky za tvoje příspěvky, májí racionální jádro. :)

Ano to sedí, protože když zapojíme jenom city a ne aj rozum tak to dopadne blbě. Je potřeba obojí - rozum a dát i na svůj pocit - pak jsou většinou rozhodnutí správná a jsme s nimi spokojeni.
Tak držím pěsti ať najdete s manželem ten kompromis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.2.13 10:14

Máš na ně alergii..a s tím nenaděláš nic i kdyby přijeli ve dvě odpoledne..
Tchánovce neberu jako návštěvu, když už náhodou jednou za uherák přijedou nedělám si násilí a chovám se jako by tu nebyli..není důvod měnit denní rytmus.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
26.2.13 10:19

@Jana206 Jo jo, to máš ve všem pravdu, i s tebou souhlasím. Jen jsem chtěla říct, mě by takové pravidelnosti vadili více než občasné vstávání..Jsem takový introvert trošku. Určitě bych si ale vše navařila dopředu, když už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
26.2.13 10:20

Já tedy zakladatelku chápu, mít tchyni doma každou druhou neděli od devíti od rána, tak mě jebne. Přitom je moje tchyně zlatá, klidně jí ráda uvidím každý druhý víkend u ní, nebo na výletě, nebo kdekoliv, ale u nás doma při této frekvenci a ještě takhle po ránu, by to byl pro mne hrozný stres. Rozdíl mezi ní a mojí mámou je ten, že moje máma, když přijde a vidí, že nestíhám, nebo že je tu binec, nebo že jsem měla blbou noc, tak se ptá s čím může pomoct. Návštěva tchyně je oproti tomu jak inspekce z hygienické stanice. Navíc- nevím jak to má zakladatelka- ale u nás rady „nech to na manželovi“ nepomůžou, protože manžel ráno rozhodně nebude vstávat dřív pro to, aby stihl poklidit a převléci se z pyžama, než dorazí návštěva. Jenže ten výsledný bídný efekt pak dopadá na ženskou, která je v tu ránu za špatnou hostitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
26.2.13 10:20

Všude je něco, ale tohle nepovažuju za problém. Vstát jednou za čas o hodinu dřív je pro tebe takový problém? :think: Já se tvému manželovi nedivím, že to nechce řešit. Jeho rodiče razí takovou dlouhou cestu za svými vnoučaty a synem a ty řešíš jestli přijedou v 9 nebo v 10 8o Dokážu pochopit, že tchýni nemusíš a že ti vadí pravidelné návštěvy, ale ta hodinka už je maličkost. Když vstaneš dřív, tak se i dřív nasnídáš, smažit palačinky zrovna nemusíš ;) Uvařit si můžeš den předem, uklidit taky.To,že jsou tam na oběd je pochopitelné, přece nepojedou na oběd zase 130km domů. Mě by tohle nevadilo, ocenila bych, že se nemusím táhnout 130 km za tchýní já a že jsou ochotni jezdit oni. A raději návštěvu už od rána než kdyby tam seděla až do večera. V neděli večer už chtějí všichni mít klid. Tchánovci i vy.

• Citovat
  • Upravit
36556
26.2.13 10:25

No, odpověď na otázku, jak k zakladateklce jezdí/nejezdí JEJÍ rodiče se asi nedozvím :nevim:

Myslím, že manžel prostě cítí, že zakladatelka jeho rodiče nemusí a dělá šprajcy, tak se taky šprajcuju (jinak by logicky řekla tchyni, maminko, přijeďte v jedenáct…) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
26.2.13 10:32

A proč nechystá oběd manžel? To by si mohla pospat at přijedou v kolik chtějí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
26.2.13 10:48

Holky díky za diskuzi a i za některé velmi přínosné komentáře, ale už to nestíhám ani číst.
Ještě k Bábrdl, mají to z domova 400 km, takže je to tak na svátky, narozeniny, nebo když mají cestu do Phy z jiného důvodu, ale vídáme se na chatě, kde to máme v polovině cesty mězi námi, kam často jezdíme…

@zelenaprisera jj, zkusím, třeba upéct kuře by určitě zvládl.

:mavam: :mavam: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
26.2.13 13:14

Já bych asi opravdu ráno nepospíchala a klidně v noční košilce otevřela s palačinkou v puse. Třeba je trkne, že jezdí brzo. Pak bych jim předala dítě, at se starají (procházka atd.), zavřela se (pokud to jde) v kuchyni a v klidu si vařila. At se manžel věnuje rodičům a dítěti. Ještě bych jim doporučila cílonou procházku. (divadl, kino, zoo, dětský koutek, plavání, atd. dle možností)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.2.13 13:18
@jenika1 píše:
Já bych asi opravdu ráno nepospíchala a klidně v noční košilce otevřela s palačinkou v puse. Třeba je trkne, že jezdí brzo. Pak bych jim předala dítě, at se starají (procházka atd.), zavřela se (pokud to jde) v kuchyni a v klidu si vařila. At se manžel věnuje rodičům a dítěti. Ještě bych jim doporučila cílonou procházku. (divadl, kino, zoo, dětský koutek, plavání, atd. dle možností)

Panebože, „trkne“… Tohle fakt radíš? Dávat jim najevo, že jsou nevítaní, místo prostého „maminko, mohli byste přijet v jedenáct“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová